Strona główna > Grupy > Przyjaźń > PRZYJAZN
Przyjaźń
Rozmowy na temat przyjaźni.

PRZYJAZN

justysia
3 marca 2008
CO TO DLA WAS PRZYJAZN COS CO TRWA WIECZNIE CZY COS CO SZYBKO ULATUJE

(?)
3 marca 2008
w moim przypadku to cos co trwa wiecznie ja mam juz przyjaciułke od 11 lat i jeszcz ani razu sie nie pokłuciłysmy kazdemu zycze takiej przyjacułki

kaomka
3 marca 2008
Moim zdaniem przyjaźń jedynie trwać może wiecznie. Znajomości szybko mijają ale nie prawdziwa przyjaźń. I wcale to nie musi być przyjażń od podstawówki, wystarczy że będzie ta druga osoba która bez słów potrafi zrozumieć i pocieszyć

(?)
4 marca 2008
przyjazn tak tak jezeli niom dbamy tak to trwa wiecznie

(?)
4 marca 2008
Przyjaźń jest skarbem cennym, który dał nam Bóg; jest więzią miłości, która nas łączy i czyni nas bardziej owocnymi i czystymi. Jest dla nas darem bez zastrzeżeń z uczciwością, przeczuciem, pokorą i dobrem. Jest podaniem ręki i podążaniem drogą, która wiedzie do Boga

(?)
4 marca 2008
przyjazn moze byc ulotna ale jesli ja sie odpowiednio pielegnuje to moze trwac wiecznie...trzeba nietylko brac ale i dawac ;)))

fifus5000
4 marca 2008
swiete slowa rysiu dlatego nasza przyjazn trwa juz ponad 18 lat bo obydwie opiekujemy sie soba nawzajem ,bo obydwie szanujemy i pielegnujemy to co jest piekne czyli nasza przyjazn:)

(?)
5 marca 2008
Przyjaciel to ktoś, kto zna twoje możliwości i pomaga ci rozwinąć je w najwyższym stopniu. Zna on także twoje ograniczenia i ostrzega Cię przed różnymi przedsięwzięciami.

(?)
5 marca 2008
Przyjaźń nie jest czymś spontanicznym, automatycznym, jest natomiast owocem obopólnej zgody, decyzji, życiowej postawy, otwartości. Nie staje się, ani nie pozostaje przyjaciółmi przez przypadek. Prawdziwa harmonia jest najpiękniejszym darem wierności prawdzie, uczciwości, sprawiedliwości; jest zawsze zaskoczeniem i zadziwieniem. Tak jak światło gwiazd nie pojawia się jedynie wtedy,
kiedy się je dostrzega, i nie znika, gdy zostało dostrzeżone.

(?)
19 sierpnia 2009
Zgadzam się,że przyjaźń to coś co jest przy nas przez wiele lat... Ale jeszcze nie miałam takiej przyjaciółki która była by ze mną tyle lat może kiedyś znajdę jakąś przyjaciółkę gdzie mogłabym gdziejś pojechać mile spędzić czas...