Strona główna > Grupy > Przyjaźń > a facet?
Przyjaźń
Rozmowy na temat przyjaźni.

a facet?

(?)
3 marca 2008
Jak myslicie czy facet moze byc prawdziwym przyjacielem?

kaomka
3 marca 2008
facet??? mhm. bardzo ciekawe pytanie. to zależy jakie relacje was wcześniej łączyły. ale moim zdaniem jeżeli tylko punktem jest przyjaźń i przedstawicie to sobie na samym początku to jak najbardziej facet może być prawdziwym przyjacielem.

(?)
4 marca 2008
no wiecie ja uwazam ze faceci czasami sa leprzymi przyjaciulmi od kobiet ale niestety to juz zadkosc

(?)
5 marca 2008
Myśle że moze:) no bo niby dlaczego nie

(?)
5 marca 2008
moim zdaniej istnieje przyjaz miedzy kobieta a facetem ja mam 2 facetów kturzy sa moimi przyjaciułmi juz od bardzo dawna wiem ze moge na nich polegac zasze kiey tego potrzebuje i nigdy mi nie odmówia naprawde dziekuje im za o ze 8 lat temu staneli na mojej drodze

haney83
7 marca 2008
przyjaźń z facetem? dobre pytanie ja z moim Michałkiem przyjaźniłam się 8 lat a teraz jesteśmy parą i zawsze było zajefajnie polecam:))

(?)
7 marca 2008
Mam faceta przyjaciela jest młodszy o 12 lat i bardzo dojrzały jak na swój wiek, aż za bardzo czasem mi się wydaje że gdzieś po drodze zgubił młodość. Świetnie się dogadujemy, zwierzamy sobie, gdy jest któremuś z nas żle to ten drugi rzuca wszystko i wysłucha co boli, pocieszy. Jest naprawde przyjacielem, choć ostatni Jego związek chyba rozpadł się z mojego powodu, dziewczyna z którą był nie akceptowała naszej przyjazni. Ale to są moje domysły ponieważ ich nie potwierdził by mnie nie zranić, bo zna mnie i wie że bym bardzo się tym przejęła. Jest cudowny

kotteczek
12 marca 2008
Jeżeli jest gejem to zdecydowanie TAK :-) w innym przypadku zawsze w podtekście chcą od nas coś więcej (albo na odwrót). Może u nas w Polsce nie mówi się o tym tak głośno (O homoseksualistach) ale moja siostra mieszka w USA i tam geje są traktowani jak normalni obywatele. Może nie mają aż tylu praw, lecz widok dwóch całujących się mężczyzn lub kobiet nie wzbudza społecznego sprzeciwu. Ale do sedna sprawy. Geje są lepszymi przyjaciółmi dla kobiet niż nie jedna z nas - potwierdzają to badania :-) więc jeżeli jest gejem nie masz się czego obawiać. W innej sytuacji powinnaś uważnie mu się przyglądać czy nie chcę czegoś więcej. Bo przyjaźń może być tylko przykrywką żywionego w głębi uczucia.

erato
30 lipca 2008
zgadzam się w wami dziewczęta, że facet może być najlepszym przyjacielem
osobiście mam więcej przyjaciół facetów niż przyjaciółek... trudniej mi dogadać się z kobietami
ale tak jak tu kotteczek zauważyła, trzeba uważać z męskimi przyjaźniami bo szkoda stracić przyjaciela
kiedy ten sie w nas zakocha prawda ? :(
"wszytsko można byle z wolna i z ostrożna" :D

margo
6 sierpnia 2008
Erato ,świetnie to ujęłaś,to prawda facet może być wspaniałym przyjacielem,ale gorzej kiedy się zakocha.Osobiście coś takiego przeżyłam,znałam faceta z którym uwielbiałam rozmawiać ,wypic kawe i wszystko bylo super,do momentu,kiedy powiedzial,że zakochał się we mnie.To byl dla mnie szok,bo facet byl dużo starszy,ma rodzinę,ja zresztą też,takiego wariantu nie przewidywalam.Kiedy powiedzialam,że ja nadal mogę z nim pic kawę,ale nic poza tym,to...kontakt się urwal.Muszę jednak przyznać,że byl super słuchaczem i rozmowcą.