Strona główna > Grupy > Problemy rodzinne > co kupić przyszły teściom?
Problemy rodzinne
Pytania, porady.

co kupić przyszły teściom?

pleasure
22 grudnia 2008
Dziewczyneczki kochane błagam was o pomoc! :*:*
Po wigilii mam jechać do rodziny mojego Mężczyzny. Strasznie mi głupio iść z pustymi rękami ;( Mówiłam mu jak kupował dla rodziców prezenty, że dołoże mu się i że to będą prezenty od nas i bede miała problem z głowy. Niestety On się nie zgodził:/ i powiedział, że mam nic nie kupować;/
No i jakoś przestałam o tym myśleć, ale przed chwilą mama zaczęła mnie strofować i mówić, czy nie będzie mi głupio iśc tam z pustymi rękami.:(:( Będzie i to strasznie. Nie wiem co zrobić, bo nie znam ich na tyle, żeby kupować im prezenty po za tym kasy nie mam zbyt dużo:(
mama mówi: kup jakiś dobry alkohol albo dobre czekoladki, ale nie wiem czemu dla mnie to głupie;( buuuu.

Deijaneira
22 grudnia 2008
Oj, robisz problem - prezent dacie razem. U nas jest tak, że ja kupuję prezent dla moich rodziców, A. dla swoich i dajemy razem :) No, tym razem akurat ja miałam więcej czasu, więc kupiłam teściom prezent: prześliczny, stary zegar. I mam nadzieję, że im się spodoba!

marta7
23 grudnia 2008
Skoro powiedzial ze masz nic nie kupowac ,moze mial na mysli ze dacie te prezenty, razem jako ze od Was?
napewno wie ze ze kaski za baradzo nie masz?nie przejmuj sie obgadaj ze swoim co i jak,bedzie ok:)a jesli taka honorowa dla Ciebie sprawa, to dokup dobre czekoladki i spakujcie razem...nie liczy sie ile- tylko chec:) pozdrawiam:)

pleasure
23 grudnia 2008
Gdałam z nim o tym. Jak kupował prezenty dla rodziców chciałam się dołożyć, żeby było że ten prezent jest od nas. Ale on powiedział: "nie zgadzam się! poza tym rodzice i tk nie beda wiedziec ze to od nas, bo u nas jest zwyczaj ze nie pisze sie na prezentach od kogo!" :( podejmowalam jeszcze ta rozmowe pare razy w grudniu i nie dala skutku. zawsze odpowiadal to samo:(

perelka27
23 grudnia 2008
z alkoholem to twoja mama ma rację. Teraz przed świętami można kupić fajnie zapakowane butelki z wódką, a co do teściowej to może kup jej jakiś ładny szal

Ela
23 grudnia 2008
Ja i Moj Facet kupiliśmy wspólnie prezenty dla moich i jego rodziców. Dla facetów nie ma problemu,żeby coś kupić, może być to - ładny krawat, książka (dla jego ojca kupiliśmy o wędkarstwie, to jego pasja), zestaw upominkowy (dezodorant z perfumen, czy żel pod prysznic z .. - ceny różne od 12 zł, 22 zł, 25zł, 30zł, 50 zł jak i te droższe)

dla kobiety też można kupić zestaw (jednak uwaga, dużo tego wszędzie i prezenty mogą się powtórzyć), ładny szalik, albo gustowna apaszka, coś symbolicznego typu - piękny album do zdjęć (są teraz takie dekoracyjne z suszonymi ozdobami) itp