Strona główna > Grupy > Problemy rodzinne > Jak zwracacie sie do "Tesciow"
Problemy rodzinne
Pytania, porady.

Jak zwracacie sie do "Tesciow"

(?)
5 marca 2008
No wlasnie ...kiedys wszyscy mowili "mamo" "tato" a dzis slysze rozne opinie "pan" "pani" "wy" lub po protu po imieniu a wy jak zwracacie sie do Tesciow swoich?

(?)
5 marca 2008
mamo, tato )))

(?)
5 marca 2008
Powiem ci że nie mam pojęcia jak się bedę kiedyś zwracać do śwojej Teściowej. Wydaje mi się że ona sama zaproponuje jakieś rozwiązanie jak by chciała żeby do niej się zwracać :) a puki co na Pani :)

(?)
5 marca 2008
Ja narazie mowie przez "Wy"Jakos nie moge sie narazie przestawic mowic "mamo#"tato wydaje mi sie ze mame i tate ma sie tylko jednych ...moze jak beda dzieci to bede mowic babcia i dziadek

(?)
5 marca 2008
Moze nie co strasze pokolenie zrwaca sie "mamo""tato"bo mlodsi jakos nie moga tego zrobic

(?)
5 marca 2008
jak moja przyszła teściowa stanie się teściową... chciałabym do niej mówić "mamo"... mój narzeczony natomiast pewnie do moich rodziców będzie mówił po imieniu... tak mi sie wydaje, a jak będzie to sie okaże

(?)
5 marca 2008
przedewszystkim to zalezy jakie relacje sa miedzy nami, a tesciami, a je budujemy poprzez cały okres narzeczeństwa, jeżeli czujemy ze strony teściów dystans, trudno jest się przemóc by powiedzieć mamo, tato, gdy jednak przyjmują nas jak własne dziecko, kogoś kto jest szczęściem ich syna, slowo mamo, tato przychodzi spontanicznie )))) to coś na zasadzie adopcjii :)

Anulka24Krk
5 marca 2008
Ja mam super teściów od samego poczatku mialam z nimi super kontakt .... smialo moge powiedziec ze moja tesciowa jest dla mnie jak siostra wie o mnie wszystko ja o niej zreszta tez . Kazdej z was zycze takich tesciow jak ja mam bo naprawde nie moge nazekac :) Pozdrawiam

katarinnna
5 marca 2008
Ja do teściów móiwę "mamo", " tato". Ale moi teściowie są rozwiedzeni od kilku lat. Teściowa ma drugiego męża i do niego raczej oboje z mężem mówimy bezosobowo ;/. Natomiast do kobiety teścia mówimy na pani. :)

(?)
5 marca 2008
ja do rodzicow swojego narzeczonego zwracam sie na "pan" "pani"....moze wynika to z tego ze bardzo zrzadko sie widzimy bo oni mieszkaja w innym miescie...i przez to nieczuje jakiejsc bliskosci i potrzeby mowienia "mamo" tato"

(?)
5 marca 2008
Najprościej jest mówić"WY".Ja tak mówie chociaż zaraz po ślubie mówiłam mamo,ale nasze dobre relacje szybko sie skonczyły i mamo już nie wróci.Mame ma sie tylko jedną.

Ana
5 marca 2008
Ja nie mam teścia bo nie żyje ale gdybym miała zwracałabym się tato

test
5 marca 2008
Po imieniu lub na Ty :)

alicha
5 marca 2008
mamo, tato -))

(?)
5 marca 2008
Ja rowniez mam dobrych tesciow a mimo to nie mowie mamo tato

Iwa010374
5 marca 2008
Mąż mowi do moich rodziców po imieniu(mała różnica wieku) ja natomiast zwracam się bezosobowo.jeśli już muszę się bezpośrednio do nich odezwac to "mamo"i 'tato"

fifus5000
5 marca 2008
ja osobiscie do mamy mojego chlopaka powie pani a dla taty jego wymyslilam smieszna ksywke ale obiecalam sobie kiedys ze do zadnej innej kobiety nie powiem mamo bo ja mam mame jedna i tak zostanie to jest moze glupie co pisze ale poprostu tak bedzie

Brodziakofa18
6 marca 2008
ja mezatka tam jeszcze nie jestem al;e zapewne bede zwracala sie mamo tato tak jak powinno to byc tradycyjnie;p

Anulka24Krk
6 marca 2008
Macie racje laseczki mame ma sie jedna ale tak juz zostalo przyjete ze tesciowa to w jakim sensie tez mama wiadomo nie ta jedyna ukochana ale mama .....
Moja mama zmarla 4 lata temu byl to dla mnie szok nie wiedzialam jak sobie bez niej dam rade bez tej jedynej najlepszej przyjaciolki i oto bog postawil na mojej drodze mojego meza na poczatku nie wiedzialam jakie beda moje relacje z jego rodzicami ale uwiezcie mi tesciowa tez potrafi byc jak prawdziwa mama wiadomo to nie to samo ale ja do mojej tesciowej mam naprawde duze zaufanie i jest kobieta ktora zasluguje na to zeby uslyszec odemnie MAMO chcociaz wydawalo mi sie ze nigdy juz tak do nikogo nie powiem ze nie bede w stanie wypowiedziec tych slow po smierci ukochanej mi osoby ......

(?)
15 listopada 2008
Mamo, Tato tak przynajmniej u mnie w rodzinie jest.