Strona główna > Grupy > Problemy rodzinne > jak poradzic sobie....
Problemy rodzinne
Pytania, porady.

jak poradzic sobie....

niunka710
23 lipca 2010
Czesc Dziewuszki:)mam problem z ktorym nie umiem sobie poradzic otoz problem dotyczy zazdrosci moj chłopak ma w szkole taka dobra kolezanke jest jego przyjaciolka i pomaga mu tzn dobre słowa;)jest ładna dziewczyna tak mowi,widziałam ja moze z 2 razy jak opowiada o niej gdy do niej dzwoni np o lekcje to az mnie trzesie staje sie zła i wkurzam sie a pozniej mi smutno raz mial wpadke ktorej załuje i tez z inna kolezanka...nie zdradzil mnie ale stracił w moich oczach kiedy bez mojej wiedzy wpisał sobie do telefonu darmowy numer kolezanki z ktora gadal godzinami bo mielsimy wtedy kiepskie chwile aaa długo by opowiadac hm ja mu słabiej ufam a gdy wspomina o swojej kolezance to nie moge tego słuchac:(pytam sie go z 8 razy dziennie czy mnie kocha czy nie zostawi aaa pozniej denerwuje sie na mnie ze ciagle sie o to pytam nie wiem jak mam sobie z tymporadzic...za bardzo go kocham i nie chce starcic...

izunia3108
23 lipca 2010
Moja bliska znajoma jest w dokładnie takiej samej sytuacji co Ty i zachowuje się tak samo. Kiedy tak patrzę na to z boku to wydaje mi się że powinna mu trochę odpuścić z tą zazdrością-bo to ich nawzajem trochę wypala i osłabia więź między nimi. Więc może powinnaś mu ciut odpuścić? ;) tak delikatnie, żeby nie stracić kontroli nad sytuacją, ale a tyle żeby poczuł że masz do niego zaufanie. I może nie wypytuj go ciągle o to czy Cię kocha i czy Cię nie zostawi, bo faceci z natury są powściągliwi i nie lubią takich sytuacji ;) A przecież gdyby chciał odejść to zrobiłby to, ale jest z Tobą i jest tylko Twój, więc skup się na tym i ciesz się tym :)

Adka
27 lipca 2010
Też bym czula sie na Twoim miejscu nie pewnie...
W końcu bez przesady ,by do niej dzwonil itd! Niech w szkole sie nagadaja a nie jeszcze przez tel. Wytłumacz mu,ze jest Ci bardzo przykro gdy on z nia pisze czy rozmawia.
Jak on by sie czuł gdybys ty z kims innym smsowala???
Juz raz w Twoich oczach stracil Twoje zaufanie,wiec po co znowu sie naraża?
Ale z tymi pytaniami czy On cie kocha itp.to przystopuj! Co za duzo to nie zdrowo. W takich momentach powinnas wlasnie mu mniej okazywac czułosci,by facet zrozumiał swoj błąd!