Strona główna > Grupy > Problemy rodzinne > Ojciec
Problemy rodzinne
Pytania, porady.

Ojciec

Lidka
21 kwietnia 2010
Mój ojciec się ciągle czepia, że chce gdzieś wyjść. Z nauką na uczelni nie mam problemów, nie sprawiam im żadnych problemów (nie palę, nie wracam pijana). Ciągle się czuje jakbym była na smyczy, a ja już nie mam 10 lat ;/ Rozmowy nic nie dają. Bywa tak, że mama sie zgodzi, a on w uparte. Pare razy wyszłam mu na złość, ale sądzę, że to nie załatwi sprawy.
Nie wiem co mam zrobić, co raz częściej się zastanawiam nad wyprowadzką, ale na razie nie mam własnych dochodów, żałuje, że uczę sie dziennie.

domcia120
21 kwietnia 2010
Ojciec się martwi ja mam to samo z moim :/ . Jest to nie do wytrzymania . Ale ja załatwiłam to tak , że robię swoje jeśli mi matka pozwala a on nie to jego problem nie mój . Innego wyjścia nie znalazłam a co lepsze to się nawet uspokoił i już się tak nie czepia .

Adka
29 kwietnia 2010
No własnie to jest najgorsze gdy jeden rodzic pozwala a drugi nie.
Wiadomo,ze nie wolno trzymać dziecka pod kloszem,bo tak to wyrosnie z niego CIELAK!
Powiedz tacie,ze jak tak ciagle bedzie ci wszystkiego zabraniać,to w przyszlosci nie dasz rady samej.
A chyba nie chce na stare lata nadal Ciebie pilnować ,i opiekować sie Toba,bo w koncu on sam bedzie stary i to on bedzie potrzebowal wsparcia,ale swoim metodom wychowawczym to raczej Ty nim sie nie zaopiekujesz.
Zreszta jestes młoda i tez chcesz cos od życia.