Strona główna > Grupy > Problemy rodzinne > Rodzice kontra Facet !
Problemy rodzinne
Pytania, porady.

Rodzice kontra Facet !

domcia120
6 marca 2010
Cześć dziewczyny ! Może zacznę od tego , że spotykam się z dwoma facetami na raz No i tu tkwi problem bo po pierwsze głupio się z tym czuję ... no a po drugie to nie wiem kompletnie którego wybrać :( Obydwaj są wspaniali , z obydwoma się super dogaduję no i w ogóle ... Obydwaj są starsi ode mnie o kilka lat ( są pełnoletni ) a mi brakuje rok do pełnoletności .
Mój drugi problem polega na tym , że zawsze rodzice mieli coś przeciwko moim związkom ( zawsze spotykałam się z kimś sporo starszym ode mnie ) rozumiem to , że się martwią i to że jestem ich córeczką ale męczy mnie takie ukrywanie się z chłopakiem przed rodziną ... bo wiem że tego nie zaakceptują . Jest mi trochę wstyd , że każdemu z kolei musze tłumaczyć , że mam strasznych rodziców którzy najchętniej wybrali by mi męża :/ a ja przecież nie mam 10 lat ! Już sama nie wiem co mam robić bo takie ukrywanie się jak jakieś dziecko mnie męczy ...

Elly
8 marca 2010
Musi się zdecydować, bo w końcu się dowiedzą i zostaniesz bez żadnego. Weź kartkę podziel ją na pół i wypisuj cechy od charakteru po wygląd. Postaw plusy do tej cechy, która wg Ciebie jest ważna, przemyśl wszystko. Ewentualnie popytaj znajomych/przyjaciół jacy naprawdę są. Zrób wywiad i podejmij najlepszą decyzję.
Co do rodziców oni się po prostu martwią o Ciebie, boją się ze stracą Ciebie już niedługo.

Nie musisz od razu zapraszać swojego chłopaka do siebie. Możesz im tylko powiedzieć, że poznałaś kogoś wyjątkowego i się spotykacie co jakiś czas. Nic więcej. Jak będą pytać więcej rozmawiaj spokojnie, staraj się być opanowana, unikaj uniesienia głosu, niech widzą, że potrafisz rozmawiać jak dorosły człowiek.
Jeśli chcesz, żeby się nie czepiali to nie dawaj im pretekstów do tego (np wagarujesz - oni pomyślą to przez niego; masz słabe oceny - przez niego; nie pomagasz w domu... itd). Przyzwyczają się zobaczysz, pod warunkiem, że nie będziesz co chwile przyprowadzała nowego chłopaka ;)

Maery
9 marca 2010
A moim zdaniem to żaden z nich nie jest tym co powinien :) Takie rzeczy się wie... jak już się ma tego jedynego to żaden inny nie jest tak przystojny, nie ma takiego uśmiechu, nie ma takich oczu, głosu... każdy inny to byle śmieć w i nie ma prawa się równać z tym jednym... jak już go masz to wiesz że Tobie w życiu się udało i masz za co dziękować...

Madax87
23 marca 2010
Hej Dziewczyny
Mam duży problem za rok 24-września wychodzę za mąż . Poinformowałam moich rodziców o tym ale nie są zbytnio zadowoleni .. Chodzi o to że byłam z moim ukochanym 3 lata mamy dziecko 4 letnie rozstaliśmy się na rok podałam go o alimety i wygrałam ale po rok za czeliśmy się na nowo spotykać miłość przyszłą szybko na nowo sie wszystko odrodziło Kochamy się Mamy zamiar się pobrać ale jest problem moi rodzice nie chcą go widzieć ani znać A jak Proszę mame aby poszła ze mną do jego matki ustalić menu to odpowiada że jak go i jego matkę widzi ' to jej się wątroba przewraca ' co mam robić proszę o pomoc jestem załamana i gotowa na to aby odwołać ślub