Strona główna > Grupy > Problemy rodzinne > Teściowa !!!
Problemy rodzinne
Pytania, porady.

Teściowa !!!

Kasienka1979
4 czerwca 2009
Wraz z męzem mieszkam u jego rodziców. Mamy 3 miesięcznego synka od samego początku Teściowa strasznie ingeruje w wychowywanie małego. Ostatnio oskarżyła mnie że przez to że kupuje mu świecące i grające zabawki dziecko jest nie spokojne. Pare razy przyłamałam ja na tym że mówi do mojego synka " choc do Mamy zamiast choć do babci". Kiedy mały płacze odrazu leci i chce mi go zabierac jakbym ja nie potrafiła uspokoić własnego dziecka. Pomału zaczyna mnie wpedzać w depresje i czuje sie tak jakbym była złą matką. Pomóżcie co robić?

domcia120
4 czerwca 2009
Jeśli dochody wam na to pozwalają porozmawiaj z mężem o wynajęciu jakiegoś mieszkania żebyście mogli zamieszkać sami ... Porozmawiaj z mężem jak się czujesz w całej tej sytuacji i powiedz szczerze matce twojego męża że sama potrafisz zaopiekować się swoim dzieckiem ! i niech nie ingeruje w wychowanie waszego dziecka . musisz się jej sprzeciwić jeśli tego nie zrobisz będzie coraz gorzej ...życzę ci powodzenia i wyjaśnienia całej sprawy pozdrawiam ;) ;* trzymaj się ;*

izunia3108
4 czerwca 2009
Racja: powinnaś poważnie przemyśleć kwestię wyprowadzki.Jeżeli tego nie zrobisz Twoja teściowa może naprawdę zatruć Ci życie. Rozmowa może pomóc ale wątpię czy na długo. W takich sytuacjach liczy się konsekwencja, bo jeżeli pozwolisz wejść swojej teściowej na głowę to ani się obejrzysz a przejmie kontrolę nad życiem Twoim, Twojego męża i waszego dziecka i już nad niczym nie będziesz miała kontroli. Tutaj podjęcie męskiej decyzji jest bardzo ważne. Życzę powodzenia;););)

Maery
4 czerwca 2009
Z doświadczenia sugeruję WYPROWADZAJ SIĘ !!! Razem z mężem i dzieckiem !!! Jeśli zostaniecie tam to:
1. Znienawidzicie się z teściową na zawsze
2. Zniechęcicie się do siebie z mężem
3. W związku powstanie zła atmosfera która będzie powodowa ciągłe kłótnie.
4. Jeżeli w odpowiednim momencie nie zatrzymacie tego to utraci na tym wasz związek a nawet doprowadzicie do rozwodu.
Na pewno macie zgrzyty już z mężem a to jest jego matka więc będzie w rezultacie będzie miał żal do Ciebie i do niej.

Kasienka1979
5 czerwca 2009
Probiem w tym że wyprowadzka nie wchodzi w grę. Już namówiłam dawno temu męża na zrobienie w domu osobnego mieszkania. I tak tez zrobiliśmy. Za dużo pieniedzy i kredytów włożyłam w ten remont.

Maery
5 czerwca 2009
O losie... Zamiana na dwa mieszkania, obojętnie... Nie znam małżeństw które dobrze żyją razem z matką męża pod jednym dachem, z matką żony jest ok, ale teściowa z synową... katastrofa.
Ja bym kombinowała, może Twoi rodzice zamienią się z teściową o ile materialnie nikt by nie ucierpiał, choć tu teściowa jeżeli jest mało kumata to pewnie zrobi awanturę... :)

Kasienka1979
9 czerwca 2009
Maery na 2 mieszkanie nie ma szans zamiany to jest dom na gospodarce. Prędzej by mnie wyzucili :) Chyba pozostało mi trwac i pozakładać zamki w drzwiach :(

Maery
9 czerwca 2009
Może mąż ma siostre i z nią jakaś zamiana ? No jak nie znajdziesz wyjścia to nie wiem, no chyba zamki. Musicie już teraz ustali jakieś granice. Ale ja jakoś tego nie widzę :)

madoskaaa
18 czerwca 2009
Szczerze?? Uważam tak jak kolezanki... Najlepiej mieszkac samemu bo związki z rodzicami nie są wstanie przetrwać. Twój mąz powinien coś zrobic pogadac z matka wkońcu powinna zrozumiec. Jesli nie to powiedz jej kilka słów mysle ze to pomoże. Jesli bedzie napieta atmosfera to trudno to Twoja rodzina walcz o nia :) Powodzenia:)

madoskaaa
18 czerwca 2009
Szczerze?? Uważam tak jak kolezanki... Najlepiej mieszkac samemu bo związki z rodzicami nie są wstanie przetrwać. Twój mąz powinien coś zrobic pogadac z matka wkońcu powinna zrozumiec. Jesli nie to powiedz jej kilka słów mysle ze to pomoże. Jesli bedzie napieta atmosfera to trudno to Twoja rodzina walcz o nia :) Powodzenia:)

LaaLaLaa
21 czerwca 2009
Porozmawiaj z mezem o zaistnialej sytuacji i zaaranzujcie rozmowe w 3 osoby z tesciowa ,tylko taka szczera powiedz co cie boli i ze to twoje dziecko i niechcialabys takiej ingerencji z jej strony , jezeli nie zrozumie , pozostaje ci wyprowadzka.
Uwaga! mężczyzna!

muminek
2 lipca 2009
radzila bym wyprowadzenie sie :)
porozmawianie z mezem :) a rowniez z TESCIOWA ..

dnmMili
23 lipca 2009
Poszukajcie własnego mieszkania, a z teściową powinnaś porozmawiać widać że chcę przejąć kontrole - myśląc że lepiej je wychowa.

Anetta1220
28 lipca 2009
7 lat temu,przeszlam przez to samo pieklo.Probowalam rozmawiac z mezem ,tesciowa bez skutku. Obecnie maz mieszka z MAMUSIA,a ja od 6 lat wychowuje sama coreczke.Radze rowniez wyprowadzke i to jak naj- szybciej.