Strona główna > Grupy > Sex ;) > jak to jest?
Sex ;)
Intymne dyskusje. Pytania, porady, itp

jak to jest?

pannaanna
7 lutego 2008
chodze po sklepach, przymierzam bluzki w roznych kolorach, po czym kupuje kolejna czarna...;)

Ela
15 lutego 2008
mam to samo, ostanio szłam kupić białą bądź jasną bluzeczke w ostateczności zieloną, chodzę , chodzę i patrze ... jaka sliczna czarna ;] BIORE
a potem Musze znowu iść na zakupy ;] bo nie kupiłam jasnej, W szafie mam same czarne cichy, wczesniej gustowalam w zieleni ;] ale zmienilam na czerń do wszystkiego pasuje itd ;]

sha
15 lutego 2008
Eh, w czarnym każdemu ładnie. Blondynce, brunetce, niezależnie od karnacji i odcienia włosów..

To nie to co z białym; ja w białym wyglądam blado, bo mam jasną karnację.. albo z czerwonym. Kiedy miałam jaśniutkie włosy, wyglądałam w czerwonym super; a jak zmienilam na kolor figa, to czerwony wypadł z mojej szafy ;P
A czarne ubrania zawsze zostają :)))

(?)
29 lutego 2008
Czarny jakoś do wszystkich pasuje :) Moja babunia mówi, że ja ciągle chodze w tych samych ciuchach, a ja mam po prostu właściwie same czarne ubrania! W liceum wszyscy mówili, że zostanę zakonica! a co ma chodzenie w czarnych rzeczach z wiarą?? eh... Z moim charakterem bliżej mi do wyznawców piekieł niż do kleru, choć oby dwie grupy w zasadzie czarny preferuja ;)

(?)
1 marca 2008
ja mam to samo niewiadomo co przymiezam a i tak ze sklepu wychodze z czyms czarnym to jest dziwne nie ale i tez dlatego ten nasz kraj jest troszke szary bo wszyscy chodz jak by mieli cale zycie załobe haha

Ela
3 marca 2008
jaka tam żałoba ? ;] to tylko taki styl

czarnulka1724
4 marca 2008
no i bardzo dobry styl :)

sonia2924
18 kwietnia 2008
macie racje to jest styl.Ale ja np mam w domu lustro i nie widzę się w nim w jakimś innym kolorze.Jestem puszysta i nie mam odwagi ubrać sie w kolory ale przeważa też to że lubię ten kolor.Moja 16 letnia córa jest szczupłą nastolatką a też ubiera sie na czarno i mi to nie przeszkadza

Natalek
7 maja 2008
nie ma to jak czarny sweterek! do czarnych spodni... i czarnych dodatkow no bo jakich?:D tez macie tak ze idziecie na zakupy to sobie myslicie.. e kupie sobie kolorowa bluzke to do czego bedzie mi pasowala.. i leci dalej czarna.. a bo taka ladna.. :D

Lolus666
4 czerwca 2008
mmmm uwielbima czrny kolorek..czarna kredka bluzeczka czapeczka spodnie...czrny jesttaki sexi pozdrawiam wszystkie wielbicielki tego kolorka:*

(?)
4 czerwca 2008
a mi się wydaje, że inne kolory brzydko świecą i nawet jak są zjadliwe na kimś, to na pewno nie na mnie;] czarny kiciuś się zlewa, ale dramat jak biała przychodzi na przytulanki ;D

czicza
12 sierpnia 2008
Ostatnio jakaś starsza Pani która przechodziła obok ławki na której dumałam,a ja bardzo lubię dumać w samotności przysiadła się do mnie i zapytała "czy ten ktoś był dla Ciebie bliski?". Doznałam szoku, nie wiedziałam o co kobiecie chodzi. Gotowałam się aby jakoś ją zgonić z mojej ukochanej ławeczki, ale grzecznie zapytałam" ale o co Pani chodzi?". Ona odpowiedziała"Pani taka smutna, ciemna, śmierć to trudna sprawa, siedzi Pani tutaj na tej ławce w czerni, młoda Pani jest, niech Pani się nie zamartwia". Miałam ochote kobiecinie powiedzieć co myśle, ale zamiast tego po prostu wstałam i poszłam w swoją stronę. Owszem niedawno zmarł mój ojciec, ale czarny kolor ma mało z tym wspólnego. Po mamie odziedziczyłam czarne włosy i oczy. Ubóstwiam kolor czarny od najmłodszych lat. W gimnazjum pyłam czarną, zbuntowaną dziewuchą w glanach i porwanych spodniach, słuchałam metalu i nic mnie nie obchodziło. Teraz wydoroślałam, owszem dalej ubieram się na czarno, ale bardziej gustownie i doroślej. Jedank nigdy, ale to nigdy nie zmienię mojego życiowego koloru:)

Ela
13 sierpnia 2008
"Jest kolorem konserwatywnym i doskonale współgra z niemal każdą barwą. Czerń można nazwać "niezrozumianym kolorem", gdyż niemal w każdej kulturze ma inne, często odległe znaczenie.

W Chinach to kolor małych chłopców i szczęścia, w kulturze Indian - kolor życia, kojarzy się go z ziemią i jej rolą dla człowieka, zaś w kulturze amerykańskiej i europejskiej ma niezliczoną ilość znaczeń, na czele ze śmiercią.

Długo kojarzony z religijnością, żałobą i śmiercią, czarny zyskał wielką symbolikę w XX wieku. Stał się kolorem elegancji, luksusu, wyrafinowania i szykowności - na uroczystym balu nie obędzie się bez czarnych marynarek i "Małych czarnych" sukienek. Jest kolorem nowoczesności i tradycji zarazem, zaś obydwie te cechy spina w całość kojarzenie czerni z dobrym smakiem.

Pozostałe istotne cechy symbolizowane przez czerń to: tajemniczość, seksowność, skojarzenie z władzą, dostojnością, czasem nawet zastraszaniem (sędziowie, prawnicy,...) oraz powaga. Generalnie jest kojarzona bardziej z obszarami miejskimi niż wsią.

Bez czarnego nie można uzyskać atmosfery tajemniczości, dramatyzmu, czy formalności. Barwa ta użyta w mniejszych ilościach przy zestawieniu z innymi kolorami sprawia, że te stają się jaśniejsze. Czerń w większych ilościach daje optyczne złudzenie pomniejszania." wikipedia :)

(?)
28 sierpnia 2008
a mnie sie ludzie boją...i sie ciesze
kocham czerń, mrok i tajemnice... nie będe sie zmieniała bo komuś sie to nie podoba

Ela
28 października 2008
Czarny pasuje każdej kobieie dodaje jej tajemniczności, seksapilu czy elegancji.

amelka22
10 marca 2010
Pamiętajcie że seks musi być urozmaicony: żele, prezerwatywy to już w sumie porządek dzienny. Dlatego zabezpieczcie się w takie coś dyskrecja.pl

martynia23
13 marca 2010
Zmień swoje życie erotyczne, wejdź na dyskrecja.pl