Strona główna > Grupy > Sex ;) > Czy stosunek przerywany chroni przed...
Sex ;)
Intymne dyskusje. Pytania, porady, itp

Czy stosunek przerywany chroni przed ciążą?

domcia120
16 marca 2011
Chciałabym, abyście powiedziały mi co sądzicie o stosunku przerywanym ?
Znam wiele par, które tak robią i sama od kilku miesięcy tak robię. Po prostu partner nie ma we mnie wytrysku, i wszystko jest bez żadnego zabezpieczenia...
. Pisze do Was, bo nie wiem czy to jest bezpieczne i czy nie ryzykuję tego ciążą, ale jak mówię, robimy tak od dłuższego czasu i nic się nie dzieje.

agusiaczek
16 marca 2011
Ja z moim mężem jestem 4 rok i odkąd zaczęliśmy współżyć stosujemy tę właśnie metodę. Jak do tej pory nie zaliczyliśmy wpadki. Dużo zależy od partnera, bo ważne jest żeby wyczuł kiedy nadchodzi wytrysk.
Niby jest to najbardziej zawodząca metoda zapobiegania ciąży, ale znam pary, które powpadały przez prezerwatywy i nawet nie pomogły tabl. 72 po.

angells
17 marca 2011
Hej ja też z mężem stosujemy tą medode :) pierw chcieliśmy mieć dziecko i mamy córeczkę. Od tamtego czasu czyli 2 lata mąż przerywa i jest ok żadnej wpadki :)

Nataliaia
5 kwietnia 2011
Błagam was, nie,nie,nie !

Jest tyle innych metod ,po co ryzykować i robić krzywdę sobie samemu i być moze dzieciaczkowi..................

domcia120
8 maja 2011
jak by dziecku miała dziać się krzywda na pewno zadbali byśmy o zabezpieczenie :) nie planujemy ale jak bym zaszła to na pewno byśmy się cieszyli ... Może to ty jesteś biedna ? :d

Meandra
12 maja 2011
Jest to dosyć ryzykowna metoda. Tak samo jak kalendarzyk małżeński. W dzisiejszej dobie jest naprawdę sporo skuteczniejszych sposobów na zapobieganie ciąży. Na pewno warto z nich skorzystać, jeżeli nie chce zajść się w ciąże. Takie podejście będzie bardziej odpowiedzialne.

miniaturka
5 kwietnia 2012
Jeżeli wizja zajścia w ciąże nie jest przerażająca dla pary stosującej te metodę, to jest ok :) Nie sądzę, żeby ktoś kto panicznie boi się ciąży stosował takie zabiegi, nie ma opcji.