Strona główna > Grupy > Sex ;) > sex.? za wcześnie .?
Sex ;)
Intymne dyskusje. Pytania, porady, itp

sex.? za wcześnie .?

muminek
24 listopada 2009
czy rozpoczęcie współżycia w wieku 15stu lat to źle .? wiem ze jestem tego pewna że to właśnie ten . CHCE ale się BOJĘ . co robić .?

perelka28
24 listopada 2009
jesli jesteś pewna że to ten. Tylko pomyśl o dobrym zabezpieczeniu :)

kamila
24 listopada 2009
szczerze? Ja bym poczekała na Twoim miejscu... Ja miałam 17lat, gdy pierwszy raz TO robiłam... Nie jestem już z tym chłopakiem i strasznie żałuję, że nie poczekałam. Mój obecny narzeczony jest trochę tradycjonalistą i też było to dla niego ciosem, a ja chciałam osobiście zrobić to z osobą, z którą będę już na całe życie... Ale to będzie Twoja decyzja kochana i nie musisz się sugerować Naszymi wypowiedziami :)

domcia120
25 listopada 2009
hej rozmawiałyśmy już na ten temat w poprzednim pości pamiętasz ?

I zdaje mi się , że jeszcze nie jesteś tak do końca tego pewna :) Przemyśl to dokładnie a później zrobisz jak będziesz chciała pamiętaj żeby było to przemyślane po co później miała byś żałować :) Powodzenia ! :P i pamiętajcie o zabezpieczeniu .

Adka
25 listopada 2009
Czesc!!! Sadze,ze powinnas poczekac , po co sie spieszyc? Jesli kocha to poczeka.
Masz dopiero 15 lat,cale zycie przed toba.Owszem niektore dziewczyny w wieku 15 lat sa bardziej dojrzale niz np.18-latki. Ale jednak sex to sprawa powazna,pomysl,np o tym,ze jezeli nie wszystko bedzie tak pieknie jak ci sie zdaje,i mozesz miec uraz do seksu...Nie ktore dziewczyny swoj pierwszy raz przezywaja dosyc bolesnie...
Nie wiem ile jestes z tym chlopakiem,z ktorym masz zamiar przezyc swoj pierwszy raz,ale gleboko sie zastanów.
Mam nadzieje,ze rozsadnie podejdziesz do tej sprawy.
No ale jesli i tak zamierzasz TO zrobic teraz,to pamietaj o zabezpieczeniu,i pamietaj,ze prezerwatywa nie zawsze daje 100% pewnosci,zawsze moze pęknąc.Najl;epiej jakbys sie udała do ginekologa,tylko nie wiem czy Ci przepisze jakies tabletki wdg.prawa nie powinien.
Trzymaj sie!!!

(?)
26 listopada 2009
Muminek...15 lat a juz myslisz o 1 razie.Moja rada to taka abys poczekala.
Tak jak na pisala Adka ,ze to jest powazna sprawa,nie warto sie spieszyc.Ja swoj pierwszy raz przezylam dosc mlodo,bylam z tym chlopakiem pol roku,poszlam z nim do lozka niby z milosci,niby z ciekawosci...I po co mi to bylo? Wogole nie odczulam przyjemnosci,tylko bol...A nadodatek juz nie jestem z tym chlopakiem...Zaluje,ze nie poczekalam. Poprostu bylam glupia..I za przeproszeniem ale jesli to zrobisz tzn,ze tez jestes glupia.Sek trzeba szanowac.

agusiaczek
26 listopada 2009
Zdecydowanie za wcześnie! Jak się boisz to znaczy, że nie jesteś gotowa. Zazwyczaj miłości w wieku 15 lat nie trwają wiecznie, rzadko się zdarza, że to TEN. Poczekaj...

samosia
27 listopada 2009
moja droga... widać że sie boisz - to zrozumiałe i zgadzam się z moimi poprzedniczkami że 15 lat to trochę za wcześnie.. oczywiście zrobisz jak chcesz, ale proszę zastanów się jeszcze. w Twoim wieku to napewno nie pierwsza miłość i chyba nie ostatnia, a jeśli Twój chłopak chce tego od Ciebie wiedząc ile masz lat to nie wiem co mam myśleć.. jeśli naprawdę kocha to zrozumie Twoje obawy i poczeka. taka jest właśnie miłość...
seks to nie zabawka i czasami trzeba ponosić duże konsekwencje bo coś pójdzie nie tak . zastanów się czy w tak młodym wieku jest gotowa ponieść je
wiem że rodzice to (wg młodzieży) nie najlepsi doradcy w sprawach seksu, ale czy rozmawiałaś już o tym z nimi ? jeśli nie to może warto porozmawiać np. o zabezpieczeniu się itd.
mam nadzieję że podejmiesz właściwą decyzję

juzia
27 listopada 2009
witam ponownie... zgadzam się z Samosią, Agusiaczkiem i pozostałymi Paniami. ZA WCZEŚNIE .. jesteś młoda i całe życie przed Tobą, a radość z seksu przychodzi z wiekiem . jak kocha to poczeka :)

muminek
28 listopada 2009
nie ze się boje .. ale przeraża mnie ból . tylko toO ..

samosia
28 listopada 2009
myślę że nie jesteś jeszcze gotowa... możesz żałować , a tego już nie cofniesz. wydaje mnie się że w Twoim wieku to bardziej ciekawość , może chęć zaimponowania, a nie tędy droga. żeby poczuć naprawdę satysfakcję poczekaj jeszcze...naprawdę warto :-)
powodzenia w podejmowaniu decyzji

amelka22
10 marca 2010
Jak seks to tylko z żelem. Bez żelu nie jest tak fajnie. Dyskrecja.pl ma ich pełno, naprawdę pełno.

martynia23
13 marca 2010
Zmień swoje życie erotyczne, wejdź na dyskrecja.pl