Strona główna > Grupy > Sex ;) > pierwszy raz
Sex ;)
Intymne dyskusje. Pytania, porady, itp

pierwszy raz

izunia3108
12 lipca 2009
Czy 16 lat to dobry wiek na to by zacząć współżycie??? Uważam że jestem gotowa ale boję się że nie powinnam jeszcze Tego robić tylko ze względu na wiek. Ile wy miałyście Wtedy lat i jaki waszym zdaniem jest na To idealny wiek???

abpjpjp
12 lipca 2009
To nie jest dobry wiek. Choćby dlatego,że nie jesteś jeszcze emocjonalnie gotowa(inaczej byś nie pytała). Pierwszy raz najlepiej byłoby z narzeczonym.Czyli nie istnieje coś takiego jak idealny wiek. Aha jak zdecydujesz się, to pamiętaj aby zabezpieczać się przed ciążą. Bo można sobie życie zagmatwać.
Ja miałam 21 lat.

juliii
12 lipca 2009
tez tak myslalam ze ze wzgledu na wiek (tez 16lat) nie bede wspołzyc bo to za wczesnie ale i tak to zrobilam bo kocham swojego chlopaka. zalezy od ciebie co zrobisz idz za glosem serca:)

domcia120
13 lipca 2009
jak jesteś pewna na 100% i mówisz że jesteś gotowa a tym bardziej kochasz swojego chłopaka to nie jest to za wcześnie

just89
13 lipca 2009
ja w wieku 15 lat gdy straciłam dziewictwo i szczerze tego żałuję teraz!!
myślałam że to facet na całe życie ale się pomyliłam. po 2 latach się rozstaliśmy i poznałam aktualnego chłopaka. jakbym miła teraz stracić dziewictwo to bym się nie wahała.
teraz mam 20 lat i wiem że jestem z mężczyzną, z którym mam zamiar spędzić całe życie. wstyd było mi się przyznać przed nim, że nie jestem dziewicą i że trafił mu się "naruszony towar". ale mimo to nie wyglądał na zmartwionego tą sytuacja. a wręcz przeciwnie... oświadczył się.

agusiaczek
13 lipca 2009
Ja miałam prawie 18 lat i nie żałuję, chociaż to nie był ten jedyny jak się okazało rok później. Nie ma idealnego wieku, ważne abyś tego chciała i ważne żeby chłopak z którym to zrobisz szanował Cię i kochał. Musisz też być pewna, że w razie ewentualnej wpadki, będziecie w stanie wziąść odpowiedzialność na własne barki, a on nie zostawi Cię z "problemem".

Maery
13 lipca 2009
domcia120 co Ty za bzdury piszesz, 16 lat to jest bardzo wcześnie !

(?)
13 lipca 2009
Najlepiej zacząć współżycie z osobą którą naprawdę się kocha i z którą jest z związku bardzo długo . Nie warto uprawiać seks z pierwszym lepszym . Więc sama powinnaś zadecydować jak zrobisz , tylko ostrzegam , żebyś potem nie żałowała .

CandyHeart
14 lipca 2009
ja przezylam swoj 1 raz w wieku 18 lat, teraz mam 20 ale nadal nie jestem w pelni na to gotowa, obawiam sie roznych rzeczy... w wieku 16 to za wczesnie nawet jesli jestes z kims kogo kochasz. jestes jeszcze dzieckiem... duzym:) ale wciaz dzieckiem :0 powinnas poczekac, poznac kolesia bardziej:) na sex powinnas zdecydowac sie w momecie, kiedy bedziesz pewna na 100% ze chlopakowi temu mozesz zaufac, kochasz go, i co wazne!!!! JESTES Z NIM DLUGO, POWIEDZMY PONAD ROK A NIE PRZYPUSCMY ! MIESIAC!!! zapamietaj to, bo pozniej mozesz tego zalowac:) a pierwszego razu nie da sie cofnac, od tego moze tez zalezyc Twoje pozniejsze zycie sexualne i odczucia z nim zwiazane;)

agatha
14 lipca 2009
Musisz brać pod uwagę wpadkę, czy potem oboje weźmiecie odpowiedzialność. Ten pierwszy raz jest najważniejszy w Twoim życiu!!! Zrób jak uważasz, ale żebyś potem tego nie żałowała. Zgadzam się z tym, że gdybyś byłą emocjonalnie gotowa to byś nie pytała. Upewnij się, że to jest to. A z Mamą nie możesz o tym porozmawiać?? Trzymam kciuki za podjęcie dobrej i odpowiedniej decyzji :)

(?)
15 lipca 2009
Jak także uważam że to jednak troche za wcześnie...
Chociaż prawda jest taka, że niektóre dziewczyny dorastają szybciej od innych...
Zanim się zdecydujesz zastanów się, czy ten chłopak jest wart tego byś się mu oddawała, czy zasłużył sobie na to, czy jest odpowiedzialny, czy dojrzał do tego i czy łączy was jakieś uczucie.
Jak się jednak zdecydujesz to nie zapomnijcie o zabezpieczeniu się!
No bo jak wiadomo nie bocian dzieci przynosi ;p

Ja miałam 17 lat... :)

Ela
16 lipca 2009
Na początek polecam wizytę u lekarza (lepiej sama pomyśl o zabezpieczeniu). Potem poważną rozmowę z chłopakiem. Nie tylko Ty musisz dojrzeć do tego, On również (chłopcy rozwijają się psychicznie znacznie pózniej - jak ma tyle co ty to odejmij mu 3latka ;) !!
Ile lat jesteś ze swoim chłopakiem? (jak poniżej 1 roku odradzam, kopnie cię jak "zaliczy" bo jesteś jeszcze młodziutka).

alexandraa13
17 lipca 2009
to zależy od ciebie czy jesteś gotowa...
zgłoś się do lekarza.
ja nie byłam przed swoim pierwszym razem.
mój chłopak chciał bez zabezpieczeń.
a ja bałam się że zajdę w ciążę...
więc najpierw pogadaj z chłopakiem...

ja zaczęłam gdy miałam 14,5 lat.
to za mało... teraz żałuje.
bo byłam tylko jego kolejną zaliczoną...
nie popełniaj tego błędu.
ja z moim chłopakiem znałam się pół roku.

gosiek678
17 lipca 2009
to za wczesnie.. tak mi sie wydaje.. ja mam 18 i chcialabym ale wiem ze gdybym zrobila to z byle kim to bym zalowala. przyjemnosc moze i jest ale facet nic do ciebie nie czuje a taka perspektywa wydaje sie starszna.

Facetowi trzeba ufac.. o ile mozna jakiemu kolwiek..

lukzuma
20 lipca 2009
hi

lukzuma
20 lipca 2009
witaj
kontakt pod adresem (alda2mat@yahoo.com)
Nazywam się Alda Jestem młodym słodkie piękne dziewczyny z pełnym miłości
dobrze daje mi wielką radość i przyjemność pisać można po obejrzeniu Twojego profilu w www.limetka.pl, które naprawdę
interesują mnie do komunikacji z Tobą jeśli masz chęć ze mną, abyśmy mogli poznać każdego
innych i zobaczyć, co stało się w przyszłości.
Będę bardzo szczęśliwy jeśli możesz napisać do mnie poprzez mój adres e-mail (alda2mat@yahoo.com) do najłatwiejszych komunikacji .. kontakt do mnie i wyśle do Ciebie moje zdjęcia, dzięki czemu będzie wiedział, kim jestem czeka, aby usłyszeć od ciebie.
Z pozdrowieniami.
od
Alda

abpjpjp
27 lipca 2009
jak na dzisiejsze czasy miałam bardzo dużo (ponad 20). czy to idealny wiek? zależy czego oczekujesz. jeżeli zaczniesz teraz to będziesz jedną z wielu(nie ma szans na inny układ). ale być może wcale Tobie nie będzie to przeszkadzało. PAMIĘTAJ TYLKO O PREZERWATYWIE o dziecko i wszelkie choroby weneryczne bardzo łatwo.

kjvisage
30 lipca 2009
Ja mialam 15 lat i uwazam ze to za wczesnie. Lepiej poczekac!

(?)
13 sierpnia 2009
Ela zgadzam się z Toba zupełnie.. powazna rozmowa z facetem, ginekolog zabezpieczenie, a dopiero później sex.. jeśli zależy Ci na tym, żebys później nie maiała problemów czy dylematów to radzę zachować ta kolejność..
Ja miałam prawie 19.. i myslę, że mogłam z tym jeszcze trochę zaczekać.. ten strach, że jesteś w ciąży.. to jest uczucie, które mnie doprowadziło do nerwicy i arytmii.. dla mnie miał to był to praktycznie koniec życia.. Zastanów się poważnie..

amelka22
10 marca 2010
Jeżeli chcecie spróbować czegoś nowego i wejdźcie na dyskrecja.pl Macie tam pełno różnych dodatków do seksu.