Strona główna > Grupy > Sex ;) > czy mozna byc w zwiazku nie...
Sex ;)
Intymne dyskusje. Pytania, porady, itp

czy mozna byc w zwiazku nie uprawiajac seksu?

juliii
5 lipca 2009
jestem z chlopakiem juz 9 miesiecy i jescze tego nie robilismy. jescze nie jestem gotowa ale on nalega.... kocham go ale czy nie za wczesnie? pomożcie

agusiaczek
5 lipca 2009
Nic na siłę, jesli nie czujesz się gotowa to znaczy, że nie powinnaś jeszcze uprawiać seksu. Jeśli chłopak Cię kocha zrozumie, jeśli nie to znaczy, że ważniejsze dla niego jest tylko jedno. Nie ma też reguły jak długo powinnaś być z kimś żeby się z nim przespać. Niektore dziewczyny potrzebują więcej czasu na dojrzenie do tej decyzji inne mniej. Tu chodzi o Twój komfort psychiczny... o to, żebyś mogła czuć radość z chwili zbliżenia, a nie nacisk i przymuszenie.

Maery
5 lipca 2009
Musi to uszanować, jak się nudzi to niech pogra w tetrisa. Pierwszego faceta jeśli chodzi o te sprawy pamięta się do końca życia, dla nas kobiet jest to bardzo ważne kim on jest i będzie dla nas kiedyś. Ja mam to szczęście że to był mój mąż, ale nawet gdybyśmy ze sobą nie byli potem to bym tego nie żałowała. Ale wtedy go bardzo kochałam i byłam pewna że ten pierwszy raz chcę zrobić z nim.
Zastanów się czy to właśnie dla niego trzymasz tą chwilę....
Mam nadzieje że chodzi o 1 raz :))

(?)
6 lipca 2009
no wlasnie jesli nie czujesz ze chcesz,to nie rob tego na sile bo bedziesz zalowac.I nie przejmuj sie nim ...nie zawsze dostajemy to czego chcemy,a dojzaly facet by to zrozumial,malo tego wiekszosc z nich tak naprawde lubi czekac:) :):)

Ela
6 lipca 2009
Nic na siłe, porozmawiaj z nim szczerze na ten temat, powiedz, że jeszcze nie jesteś gotowa, chcesz jeszcze poczekać, bo dla ciebie to coś ważnego i powiedz, że prosisz o czas i żeby to zrozumiał. Na razie możecie się do siebie przytulać ;] możesz mu ciut pozwalić na więcej (jeśli będziesz miała na to ochotę), ale na sex jeszcze czas. Nie ma sensu się spieszyć, co z tego, że np wiekszość jest dawno po? Niech sobie będą, Ty przynajmniej szanujesz swoje ciało i czekasz na odpowiednią chwilę. Dziewica dla faceta jest bardzo cenna, bo o takie dziewczyny faceci lubią się starać (Jak nie On to znajdziesz wielu innych) ;)) nawet jak już się z nią prześpi, będzie miał do niej większy szacunek niż do tej, która miała kilku a czasem kilkunastu facetów.

agatha
6 lipca 2009
Jeżeli Cię kocha to poczeka aż będziesz gotowa. Dla Ciebie jaki i dla niego to też będzie bardzo ważne przeżycie, Twój pierwszy raz.

aska90
6 lipca 2009
to że jesteś z nim 9 miesięcy nie znaczy że musisz już z nim uprawiać seks,jeśli cię kocha to poczeka i cię zrozumie.ja ze swoim facetem kochałam się pierwszy raz po 1,5 roku bycia ze sobą i nie żałuje że tyle czekaliśmy z tym.to że zaczekał aż będę gotowa utwierdziło mnie w tym jak bardzo mu na mnie zależy i jak bardzo mnie kocha.także nie śpiesz się z tą decyzją:)

(?)
8 lipca 2009
Ja swoj pierwszy raz miałam z chłopakiem z którym chodziłam 3 lata... On nie nalegał ja tez nie chciałam samo z siebie wyszło... Ale skoro on nalega to widac na czym mu zalezy...

abpjpjp
8 lipca 2009
ja swoj pierwszy raz mialam po roku bo tak po prostu wyszlo ( chcielismy tego oboje) ale gdybym miala taka mozliwosc to dzisiaj czekałabym do nocy poslubnej.nigdy nie wiadomo czy ten pierwszy bedzie tym ktorego poslubisz. u mnie tak nie jest.dzisiaj tego zaluje,pomimo tego, ze maz nigdy o tym nie wspomnial.
znam dwie pary ktore doczekaly sie nocy poslubnej i dlugo byli ze soba (5lat!)
NIE PODDAWAJ SIE !!!!!
JAK KOCHA TO POCZEKA !!!!!!
...I BEDZIE MIAL DO CIEBIE SZACUNEK

abpjpjp
8 lipca 2009
ja swoj pierwszy raz mialam po roku bo tak po prostu wyszlo ( chcielismy tego oboje) ale gdybym miala taka mozliwosc to dzisiaj czekałabym do nocy poslubnej.nigdy nie wiadomo czy ten pierwszy bedzie tym ktorego poslubisz. u mnie tak nie jest.dzisiaj tego zaluje,pomimo tego, ze maz nigdy o tym nie wspomnial.
NIE PODDAWAJ SIE !!!!!

szalony28
14 lipca 2009
9 -więc miesięcy i nic, przyznaję facet ma jaja ze stali
pewnie ma już nerwice i problemy z żołądkiem a jeżeli piszesz że nalega to z pewnością ma na Ciebie wielką ochotę
ale pamiętaj co za dużo...hmmm
pomyśl , jeżeli jeszcze Cię nie zdradza to z pewnością zacznie przy pierwszej nadarzającej się okazji , uwierz mi zrobi to z pewnością z inną
Uwaga! mężczyzna!

szalony28
14 lipca 2009
Oj widzę że koleżanka na dole wogule pojęcia nie ma o mężczyznach

szacunek? będzie miał Ci to tylko za złe...

NIE PODDAWAJ SIE !!!!!
Uwaga! mężczyzna!

szalony28
14 lipca 2009
Nic na siłe, porozmawiaj z nim szczerze na ten temat, powiedz, że jeszcze nie jesteś gotowa, chcesz jeszcze poczekać, bo dla ciebie to coś ważnego i powiedz, że prosisz o czas i żeby to zrozumiał. Na razie możecie się do siebie przytulać ;] możesz mu ciut pozwalić na więcej (jeśli będziesz miała na to ochotę), ale na sex jeszcze czas. Nie ma sensu się spieszyć, co z tego, że np wiekszość jest dawno po? Niech sobie będą, Ty przynajmniej szanujesz swoje ciało i czekasz na odpowiednią chwilę. Dziewica dla faceta jest bardzo cenna, bo o takie dziewczyny faceci lubią się starać (Jak nie On to znajdziesz wielu innych) ;)) nawet jak już się z nią prześpi, będzie miał do niej większy szacunek niż do tej, która miała kilku a czasem kilkunastu facetów.

O czym Wy dziewczyny piszecie , nie dośc że same nie wiecie na ten temat za wiele to wprowadzacie dziewczynę w błąd

Przytulic- haaa to dobre dla 12stolatków ale z pewnością nie 19 stolatka
Jedyne rozwiązanie widzę sex oralny tak drogie panie w ten sposób zatrzymacie przy sobie każdego mężczyzne
dobra laska potrrafi zdziałac cuda, mężczyżni tego szukają i lubią, szacunek do 2 gie miejsce na 1wszym jest jego ego ii by je zaspokoic
zapamiętajcie mężczyżni nie myślą tak jak Wy
dlatego mówi się że Wy jesteście z Wenus a my z Marsa
Uwaga! mężczyzna!

szalony28
14 lipca 2009
Maery
5 lipca 2009
Musi to uszanować, jak się nudzi to niech pogra w tetrisa. Pierwszego faceta jeśli chodzi o te sprawy pamięta się do końca życia, dla nas kobiet jest to bardzo ważne kim on jest i będzie dla nas kiedyś. Ja mam to szczęście że to był mój mąż, ale nawet gdybyśmy ze sobą nie byli potem to bym tego nie żałowała. Ale wtedy go bardzo kochałam i byłam pewna że ten pierwszy raz chcę zrobić z nim.
Zastanów się czy to właśnie dla niego trzymasz tą chwilę....
Mam nadzieje że chodzi o 1 raz :))Tenisa???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Facet chce dymac i żadna siła go przed tym nie powstrzyma, to tak jak by głodzic głodnego psa i szczuc go kością

pies gdy jest głodny je co mu w pysk wpadnie

nie dasz Ty da koleżanka lub inna przyjaciułka, rok to bardzo długo
wiem coś o tym bo sam jestem 6śc miesięcy bez kobiety
ale nie bez sexu
spotykam się czasami z kimś

to normalne , mężczyzna ma swoje potrzeby i nic na to nie można poradzic
Uwaga! mężczyzna!

(?)
15 lipca 2009
szalony28 zupelnie nie rozumiem dlaczego piszesz my faceci...mow tylko o sobie ,swoja droga szkoda ze sie tak nie szanujesz,bo jak to nazwac?nie da TA to da Tamta? widzisz sa rozni faceci i rozne kobiety jedna ida szybko inne zaczekaja z tym ,tak samo jest z facetami ,sa tacy co beda bzykac wszystko co na drzewo nie ucieka ,a sa tacy ktorzy nie poleca na byle co zeby sobie tylko ulzyc.

(?)
16 lipca 2009
szalony28:"...jeżeli jeszcze Cię nie zdradza to z pewnością zacznie przy pierwszej nadarzającej się okazji , uwierz mi zrobi to z pewnością z inną"

Co Ty wogóle piszesz... skoro chłopak był w stanie przez te 9 miesięcy czekać na odpowiedni moment na to dla swojej dziewczyny to znaczy że szanuję jej decyzje, jest w stanie poświęcić się jej, to znak że ją kocha...
Wyobrażasz sobie że mógłby zdradzić kobietę którą kocha? Miałby kaca moralnego i gryzły by go wyrzuty sumienia, świadom konsekwencji nie zrobił by tego jej i sobie...

Poza tym Ty przedstawiasz tu sposób myślenia typowego Psa, który mógłby się kochać z laską do ktorej nie czuje żadnej wiezi emocjonalnej, zalicza ją bo jest atrakcyjna... NIE KAŻDY FACET SIĘ "PUSZCZA"!!!

dianka
20 października 2009
9 miesięcy dla faceta to bardzo długo. Chłopakowi naprawdę zależy na Tobie ale nie nadużywaj jego cierpliwości. Dużo mężczyzn ma to do siebie że boi zaangażować się w związek głęboko emocjonalnie (pokochać cię) jeśli nie poszedł z Tobą do łóżka, to tak jakby poprzez pojście z toba do łozka upewnił się twojej kobiecości i tego że pasujecie do siebie. Nie zniosł by faktu że zaangażowałby się emocjonalnie a po długim czasie gdy prześpicie się okaże wszystko się porażką. To że naciska żebyś się z nim przespała nie znaczy, że zależy mu tylko na seksie, ale fakt jest taki że jest to bardzo istotna dla niego część waszego życia.
Osobiście nie rozumiem kobiet,tóre mówią że nie są gotowe. Jak nie byłam "gotowa" to nie interesowałam się facetami albo miałam 15-16 lat.
Jeśli mówisz ze kochasz swojego faceta to zanczy ze musi również ci sie podobać i cię pociągać. Postaraj się nie myśleć o seksie jak o jakiejś najważniejszej rzeczy w twoim życiu i traktować to jak cos przerażającego. Pomyśl że waszą wspólną miłość możecie wyrazić poprzez wspaniałe fizyczne uczucie, na spokojnie i bez stresu . Tak jak poprzez namietny pocałunek wyrazasz swoje uczucie możesz pomyśleć o jeszcze mocniejszej przyjemności jaką może dać ci wasze zbliżenie ;)

amelka22
10 marca 2010
Nudzi Was już zwykły seks ? Zajrzyjcie na dyskrecja.pl Macie tam pełno rzeczy które uroizmaicą to.

martynia23
13 marca 2010
Jak seks to tylko z żelem. Bez żelu nie jest tak fajnie. Dyskrecja.pl ma ich pełno, naprawdę pełno.