Strona główna > Grupy > Moda > Szalik do płaszcza.
Moda
Trendy mody. Co nowego? Co jest hitem sezonu, a co tandetą.

Szalik do płaszcza.

agusiaczek
25 listopada 2010
Poratujcie w potrzebie ;) Mam płaszcz zimowy i piękny gruby, długi szal i nie mam pojęcia jak się nosi szaliki do płaszczy- żeby wyglądał ładnie i zakrył mi dekolt, bo zimno.

Lidka
26 listopada 2010
znalazłam coś takiego:
1. Klasycznie. Pierwszy sposób jest stylowy i idealnie nadaje się na zimne dni. Złącz ze sobą końce szala i złóż go na pół. Owiń wokół szyi tak, żeby każdy koniec wisiał z przodu. Przez pętlę powstałą przy składaniu przełóż drugi koniec i gotowe.
2. Kwadratowo. Ten rodzaj wiązania nadaje się tylko do szali kwadratowych. Składamy go na pół, tak aby powstał trójkąt. Rozciągamy trójkąt przed sobą rogiem z kątem prostym wycelowanym w dół, a końce owijamy wokół szyi i kładziemy z przodu.
3. Chcesz się ogrzać? Owiń szal wokół szyi tyle razy na ile tylko pozwoli jego długość. Końce podwiń pod spód. Ten styl łączy się idealnie z żakietami i blezerami bo nie zakrywa ich kołnierzy.
4. Cygański styl osiągniesz owijając szal wokół szyi jeden raz, tak żeby oba końce wisiały z przodu. Świetnie prezentują się w nim szale wzorzyste.
5. Styl elegancki najlepiej pasuje do szali jedwabnych i satynowych, jest ponadczasowy. Zawiń szal wokół szyi, tak żeby jeden koniec wisiał z przodu, a drugi z tyłu.
6. Minimalistyczny szyk. Użyj do niego szerokiego szala, na przykład z kaszmiru, i po prostu zarzuć na szyję bez owijania.
7. Dopasuj stylem szal ze swojej garderoby do torebki i zawiąż przy rączce. Dodasz torbie wyrazu, a swojemu ubraniu charakteru.

http://eyeliner.pl/2009/01/04/jak-nosic-szal/

sloneczko
29 listopada 2010
mozesz nosić tradycyjnie czyli zawijasz wokół szyi a doł chowasz pod płaszcz
albo tak jak napisano w 1 pozycji - klasycznie

justys2205
5 grudnia 2010
to zalezy... ja nosze tak ze biore szal na pol przewijam przez szyje ale na plaszczu i tam gdziemam koncowke szala wkladam do oczka czyli tego jak go zlozysz w pol to rozszesz ale koncowki szala tam wloz i bedzie wygladal ladnie i jest cieplo...

amandaa
22 sierpnia 2011
hmm.. ja szal noszę nawet wiosną i latem, taki lekki i po prostu owijam nim szyję. :)

trimmpa
14 listopada 2011
wow, nie miałam pojęcia, że jest tyle wskazówek dotyczących noszenia szala ;) ale dobrze wiedzieć :D

Atara
5 stycznia 2012
Ło, nie sądziłam, że istnieją tak dokładne wytyczne dotyczące noszenia szala ;)