Strona główna > Grupy > Moda > sweterek czym zastąpić?
Moda
Trendy mody. Co nowego? Co jest hitem sezonu, a co tandetą.

sweterek czym zastąpić?

pleasure
12 lutego 2010
Cześć dziewczyny bardzo proszę o fachową pomoc:)
Mam dwa style ubierania się: sportowy i elegancki. Trudno jest mieć dwa style-troche to kosztuje.
Staram się kupować rzeczy neutralne, które będą pasowały i tu i tu. Oczywiście mam też takie rzeczy, których nie ubiorę do szpilek i na odwrót:) Mam dużo sweterków w serek: rozpinanych i nie rozpinanych np http://z4.kowbojki.pl/kwbk141/fe96a1c6002408464abfafa7/ubranko%20do%20koni.jpgBardzo je lubię:) Ale moja mama zwróciła mi wczoraj uwagę, że powinnam poszukać też czegoś innego a nie tylko sweterki i sweterki. Dodała, że sweterki są wsiowate ; Być może ma rację.
Proszę o pomoc...czym mogę zastąpić sweterki? Nie mam żadnej koleżanki z którą mogłabym iść na zakupy, żeby mi doradziła:(
Kontakty się urwały wraz z ukończeniem szkoły, a teraz w pracy mam same starsze koleżanki i raczej mają na głowie dom a nie chodzenie po sklepach.

agusiaczek
12 lutego 2010
Myslałaś o tunikach? Są teraz dość modne i są typy sportowe jak i eleganckie. Jest masę fajnych buzeczek i bluz, którymi możesz zastąpić sweterek np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=915481569
Swoją drogą ten sweterek jest bardzo ładny, zresztą widziałam fajne i modne sweterki na wystawach i nie powiedziałabym, że są wsiowe...

SummerOblivion
12 lutego 2010
oj jest tyle rzeczy do wybory że mi się kręci w głowie. Sama mam ten problem co ty bo lubie sie ubierać i na sportowo i elegancko. Lubie nosić koszule jest tyle wzorów i kolorów że możesz się ubrać i powazniej do pracy i w bardziej ekstrawagancką na wyjście z kumpelami. Często też na białą bluzke lub tunike narzucam jakiś żakiet i też zależnie od okazji różowe i zielone lub bardziej stonowane beżowe, białe, granatowe (jakoś nie lubie czarnych żakietów. Mozesz tez nosić sukienki (je najbardziej lubie bo nie musze sie zastanawiać jaki "dół" będzie pasował do "góry" a tyle jest teraz fajnych na długi rękaw. A ten sweterek co pokazałaś? JEST ŚWIETNY strasznie mi się podoba. Ale faktycznie sweterki są fajne na wieczorne wyjścia ale nie należą do najbardziej eleganckich.

Ela
15 lutego 2010
Jak lubisz coś narzucać, kup sobie żakiecik ;] wiosną - letnią kurteczkę.
Poszukaj grubszych bluzeczek, albo zrób tak jak ja:
np zakładam czarną bluzeczkę ( z lata, np taką na ramiączkach) na białą koszulę. Możesz też to odwrócić czarna koszula, biała bluzeczka. Możesz dorzucić na szyję apaszkę, albo ładne korale, wisiorek itp
Ten zestaw będzie pasować do stylu eleganckiego.

albo ubieram czarną prosta bluzkę a do niej fioletową bluzeczkę/niebieską/badź zieloną na ramiączkach (kolor dopasowuje najczęściej do kolorowych rajstop). Takie zestawy noszę na co dzień ;) Ten zestaw będzie pasować do stylu sportowego.

aluta20
29 października 2010
Moim zdaniem powinnaś zainwestować w marynarkę . Teraz są bardzo modne i nie każde są oficjalne. Z reszta marynarka pasuje do wszystkiego można ją również połączyć ze sportowym stylem i tez będzie dobrze wyglądać, Np. marynarka i trampki świetne połączenie :) a poza tym są jeszcze np. kurtki jeansowe albo kamizelki, jest w czym wybierać...

Meandra
29 lipca 2011
Jeżeli to ma być taka alternatywa dla sweterków, to może kupisz bluzę tego typu: http://www.tanisport.pl/nike/324194200_Fancy_Velour_Full_Zip_Hood/Product.aspxteż moim zdaniem jest dosyć neutralna, także w zależności co się do niej nałoży, to może uchodzić za styl sportowy, jak i lekko elegancki.