Strona główna > Grupy > Dzieci > Pragnienie bycia mamą
Dzieci
Kochane maleństwa, nasze małe skarby.
Wychowanie i opieka nad dzieckiem, porady, rozmowy o dzieciach.

Pragnienie bycia mamą

pleasure
13 stycznia 2010
Mam problem, a może jednak nie? Sama nie wiem. :(
Odkąd pamiętam zawsze byłam bardzo rodzinna, marzyło mi się założenie rodziny. Pamiętam, że w technikum byłam jedną z nielicznych moich rówieśniczek, która mówiła, że chce mieć dziecko po dwudziestce, a moje koleżanki zawsze odpowiadały: "no coś ty! ja chcę po 30. Głupia jesteś, że chcesz zaraz po szkole bawić sięw pieluchy zamiast szaleć na dyskotekach" No cóż...ja naprawdę nie mam ochoty na dyskoteki znudziły mi się.
Ostatnio weszłam na naszą-klasę i stwierdziłam, że powspominam czasy szkolne (mam prawie 22lata) i nie mogłam uwierzyć - co druga moja rówieśniczka ma dziecko i męża lub jestw ciąży :O
Ostatnio też dowiedziałam się, że moja dobra kumpela jest w 6 miesiącu ciąży (wyjechała zaraz poszkole za granicę więc kontakt się trochę urwał) i niemogę się jakoś pozbierać po tym;( Ona zawsze była wielką imprezowiczką a tu będzie mamą. Bardzo się z tego cieszę (nie myślcie,że nie), ale ja zaczynam myśleć, że wszystkie comówiły, że chcą późno dziecko mają je, a ja co? będę rodzić po 30??;(
Nie wiem co się ze mną dzieje,ale strasznie panikuję...łapię się na tym, że zastanawiam się czy np jestem płodna. Jejku dziewczyny ja mam świra ;((

czarnulka1724
13 stycznia 2010
Kochana, nie panikuj bo przecież jesteś bardzo młoda :) przecież lata Cie nie gonią... a bycie matką to piękny czas... Też pragnę być matką i mieć pięknego dzidziusia ale wiesz sądzę że najpierw trzeba zdobyć pozycję społeczną, wykształcić się trochę ;) a na to na pewno przyjdzie czas... No i musisz być pewna swojego mężczyzny... Bo wiesz że o dziecko to nie problem ale żeby stworzyć rodzinę to trzeba czasu...

Adka
13 stycznia 2010
Haha...:-D
Mam to samo!
Wszystkie moje kumpele maja juz mezow,i dzieci, a ja nie(mam 22 lata),nie,zebym rozpaczala,ale tez juz sie boje,ze mi przyjdzie po 30-ce brac dopiero slub i rodzic:-(
Bo to jest tak: ten kto sie nie stara o dziecko,od razu zachodzi w ciąże,a ten kto sie stara o dzidziusia,jak na złość nie może zajsc.
Ale jak narazie to w sumie nie daze do tego by byc mama,nie chodzi o to by szalec i bawic sie,ale chce aby moje malenstwo mialo wszystko!
Moje kolezanki maja dzieci i powiem Ci ,ze nie maja lekko,gdyby nie ich rodzina,to nie dalyby rade, a ja nie chce od nikogo pomocy!
Owszem od czasu do czasu pewnie poprosze mame aby zaopiekowala sie moja pociecha,ale chodzi mi o finansowa pomoc.
Pierw chce sie troszke dorobic,odłozyc na czarna godzine,a potem bede realizowac swoje marzenia!
A wiec,nie przejmuj sie!
Badz cierpliwa,a los Ci za to wynagrodzi!

SummerOblivion
13 stycznia 2010
Coś w stylu mamo wszytkie dzieci mają pieska a ja nie ! :P Nie martw sie masz 22 lata. Do 30 jeszcze dużo ci brakuje... z Twoich wczesniejszych postów wynika że z facetem dobrze ci się układa wiec tym bardziej nie masz sie co martwić. Najpierw pomysl by zatroszczyc się o to by móc dać dziecku jak najlepszy start i życie a nie na siłe w młodym wieku zajść w ciąże i ciągnąć ledwo koniec z koncem. I NIE ŚWIRUJ. moja kuzynka tak świrowała ze nie moze zajść w ciąze że cały czas o tym myślała. zrobiła testy na płodność i wyszło że jest płodna. dopiero gdy opanowała się i na siłe nie "robiła tego" w każdej wolnej chwili bez problemu zaszła :D Powodzenia :) i jeszcze raz NIE ŚWIRUJ :P

SummerOblivion
13 stycznia 2010
Coś w stylu mamo wszytkie dzieci mają pieska a ja nie ! :P Nie martw sie masz 22 lata. Do 30 jeszcze dużo ci brakuje... z Twoich wczesniejszych postów wynika że z facetem dobrze ci się układa wiec tym bardziej nie masz sie co martwić. Najpierw pomysl by zatroszczyc się o to by móc dać dziecku jak najlepszy start i życie a nie na siłe w młodym wieku zajść w ciąże i ciągnąć ledwo koniec z koncem. I NIE ŚWIRUJ. moja kuzynka tak świrowała ze nie moze zajść w ciąze że cały czas o tym myślała. zrobiła testy na płodność i wyszło że jest płodna. dopiero gdy opanowała się i na siłe nie "robiła tego" w każdej wolnej chwili bez problemu zaszła :D Powodzenia :) i jeszcze raz NIE ŚWIRUJ :P

pleasure
13 stycznia 2010
Trudno jest nie świrować jak wkoło wszystkie moje koleżanki mają dzieci:P
Moja mamusia mówi: "popatrz na to z tej strony, budujecie dom, w tym roku najprawdopodobniej w nim zamieszkacie, Twoje koleżanki mają na pewno ciężej niż Ty. Dokończcie dom, a potem zacznijcie się starać..." Chyba ma racje:)

Summer Twoje porównanie jest złe chociaż wiem,że może to tak wyglądać. Ja naprawdę pragnę być mamą. Mój instynkt macierzyński sięga zenitu xD

...ale postaram się jakoś uspokoić. Przecież mam czas... :)

(?)
13 stycznia 2010
ojej 22 lata a juz mamuska chcesz byc!

(?)
13 stycznia 2010
Ale jak czujesz instykt macierzynski,to do dzieła!

czarnulka1724
13 stycznia 2010
Twoja mama bardzo dobrze Ci radzi. A tym bardziej że domek już niedługo będzie stał :) Więc będzie już podstawa :)

(?)
14 stycznia 2010
Pleasure twoja mama dobrze radzi,w koncu to tez Ci nie ucieknie:)A wlasny kat to podstawa,jasne ze ludzie sobie radza, jak nie maja,ale to nie o to chodzi by sobie jakos radzic i wiazac koniec z koncem,kazda matka chce dla swojej pociechy jak najlepiej i skoro sa widoki na to jeszcze lepiej, to poczekaj troszke.Nie dlugo bedzie domek ,wiadomo potem umeblowac bedzie trzeba :)Z dzieciaczkiem na stanie jest troszke ciezej...a gdy juz uwijecie gniazdko zakasac rekawki i do dziela:D

SummerOblivion
15 stycznia 2010
Oj wiem może złe porównanie tym bardziej że wiele razy mówiłaś o tym jak szybko chcesz być mama ;) ale pamiętaj ze wszystko musi byc w swoim czasie. Mama twoja ma racje skoro budujecie sie to pewnie jest wiele innych narazie problemów na głowie gdy troche odetchniecie to trzeba działać. i nie sugeruj się koleżankami! Nie wiadomo czy ich ciąze byly przemyślane etc.

agusiaczek
15 stycznia 2010
Mam wręcz przeciwnie- nie mam instynktu macierzyńskiego, wręcz czuję przerażenie, że moglabym zostać matką, a jak widzę moje koleżanki, które wręcz stracily rozum na punkcie swoich dzieci to już wogóle nie chcę mieć swoich... a mam 27 lat. Też czasem się zastanawiam czy ze mną wszystko w porządku, bo przecież instynkt macierzyński powinna mieć każda kobieta. Boję się najbardziej tego, że zachcę zostać matką jak już będzie za późno. Wiem, że nie zostaną nią przez presję, że tak trzeba bądź bo już najwyższy czas.

duda
16 stycznia 2010
Moja Droga!!! Żadna kobieta nie rodzi się z instynktem macierzyńskim, ale go nabywa z czasem. Ja mam 29 lat i też nie garnę się do pieluch . Uważam, że do wszystkiego trzeba dorosnąć i albo będziemy mieć dzieci, albo nie. Ja nie widzę w tym żadnej tragedi.

SummerOblivion
16 stycznia 2010
Nie ma co się przejmować Aga ;) Mam wiele koleżanek które się zarzekały ze nie chcą mieć dzieci, mówiły że nie lubią ich i nie potrafiłyby sie nimi zająć ... a teraz są z nich najbardziej przykładne i zakochane matki jakie znam ;) nie sadze by to zależało od tego jaki teraz czujesz stosunek do dzieci tylko jaki bedziesz czuć jak będziesz w ciąży i jak pojawi się mały szkrab u ciebie w domu na stałe :)nie masz sie co przejmować;)

pleasure
17 stycznia 2010
No tak..każda kobieta jest inna. Jedna marzy o tym, druga o czymś innym. :)
Myślę, że na każdą z nas przyjdzie czas.... :)

24edytka91
21 stycznia 2010
wiesz ja mam dopiero 19 lat ale jak patrze na moja siostrę która niedawno urodziła i ma śliczną córeczkę sama bym chciała mieć takiego dzidziusia... tylko u mnie jest ten problem że jeszcze szkoły nie skończyłam..

pleasure
21 stycznia 2010
Ja jak pisałam wyżej już w szkole mówiłam, że chciałabym zostać wcześnie mamą - mimo tego, że wtedy jeszcze nie wiedziałam co to prawdziwa miłość:) Wiem jestem głupek;)
Moja 23letnia kuzynka, która urodziła synka 3 miesiące temu, powiedziała mi dziś tak: "oj nie wiesz jakie to szczęście. Mam nadzieję, że szybko się o tym dowiesz..." :))
A Ty Edytko skończ pierwsze szkołe:D