Strona główna > Grupy > Dzieci > Urodziny córeczki
Dzieci
Kochane maleństwa, nasze małe skarby.
Wychowanie i opieka nad dzieckiem, porady, rozmowy o dzieciach.

Urodziny córeczki

oNa19
26 października 2009
Cześć. za tydzień moja coreczka ma urodziny. Zastanawiam sie co podam na stół. Chce podać cos nowego nie to co zazwyczaj. Co wy podajecie na stół przy jakich kolwiek uroczystosciach??

domcia120
26 października 2009
Sałatki , ciasto poszukaj jakiegoś dobrego przepisu na tort córka na pewno się ucieszy :)

tilka
26 października 2009
Niemam dzieci ale moja siostra na urodziny5 latka zrobila z warzyw rozne zwierzatka np,z jajka jeza czy pszczolke albo biedronke z pomidorow.Oczywiscie tort obowiazkowo z motywem dzieciecym .Dla dziewczynki moze to byc lalka barbi w sukience(sukienka z ciasta i korpus lalki) naprawde efektownie to wyglada.
Ja natomiast robie salatke kebab warstwowa i takie tam bo ogolnie uwielbiam baraszkowac w kuchni.

pleasure
26 października 2009
moja kuzynka zrobila fajny tort dla coreczki:)
wziela lalke barbi, ubrala jej bluzeczke a z ciasta zrobiła jej sukienke:) i to był torcik ;) nie wiem czy potrafisz to sobie wyobrazić xD

pleasure
26 października 2009
ooo widze ze podałam podobny pomysl do tilki. przepraszam, nie poczytalam:(

tilka
26 października 2009
Pleasure nie przejmuj sie ,widocznie ten pomysl jest najlepszy i oNa19 powinna wlasnie z niego skorzystac ;)
pozdrowionka

oNa19
27 października 2009
Co do tortu to swietny pomysł :D Dzieki; mojej coreczce napewno sie spodoba gdyz jest ona zakochana w ksieżniczkac, uwielbia tez konie ale tort w ksztalcie konia to nie bardzo hahaha i chyba bylo by zbyt trudne :P

a tak poza tortem to jakie sałatki robicie - moze napisecie jakis przepis na dobra latwą sałatke?? i co poza salatka podajecie na stół?

Kinia18
27 października 2009
Torcik z motywem dziecięcym tak jak już było pisane np.Księżnicka hmmm ja bym do tego dołożyła płonące Lody mniamm i mają swój efekt:):)

Przepis:):):):):):)

Na dnie pucharków rozłożyć kulki lodów i posypać drobnymi owocami. Na nich ułożyć kopczyk ubitej na gęsto śmietany, otoczonej plasterkami kiwi i bananów. Na szczycie położyć suchy wafel, na nim nasączoną spirytusem kostkę cukru. Wnosząc na stół kostki cukrowe zapalamy. Najpiękniej się prezentują, gdy są podawane o zmierzchu.

tilka
28 października 2009
Na imprezy jako dodatek do salatki podaje szaszlyki,barszcz czerwony z rolada ziemniaczana(przepis latwy i przyjemny zastepuje tradycyjne krokiety)koreczki jajka z pasta pieczarkowa(gotowane zoltka mieszam z podsmazonymi pieczarkami i wkladam spowrotem do lodek z bialek).
Mam wiele przepisow i tu pewnie by sie nie zmiescily moje pomysly;
SALATKA Z TUNCZYKA:
2puszki tunczyka w oleju
2puszki groszku zielonego
makaron kolanka
Mieszamy z oliwy i doprawioamy do smaku

SALATKA WARSTWOWA KEBAB;
0,5kg filetow z kurczaka
6lyzek przyprawy kebab-gyros(z kamisa moze byc)
0,5szkl majonezu
1cebula
puszka kukurydzy
0,5szkl keczupu
4ogorki konserwowe
1szkl pokrojonej kapusty pekinskiej
pomidory koktajowe

Filety kroimy w kostke oproszamy kebabemi smazymy az bedzie miekkkiecebule siekamy i parzymy zeby stracila troche na ostrosci ogorki kroimyw kostke pomidory na pol.
ukladamy warstwami najlepiej w szkalnej misce zeby je bylo widac:
0,5porcji miesa
keczup
cebule
majonez
kukurydze
druga polowe miesa#keczup#ogorki
majonez
kapuste
no i pomidory na ozdobe gory.
Ten przepis jest na mala miske wiec w zaleznosci jaka masz to zwiekszamy ilosc skaldnikow.Zeby keczup badz majonez latwiej rozprowadzac to mocz noz we wrzatku.

U mnie wszystkim ona smakuje ;)