Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > Nieszczęsny cellulit!
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

Nieszczęsny cellulit!

agusiaczek
27 marca 2009
Drogie limetki, od niedawna cieszę się bardziej obfitszymi rozmiarami. I z 52 kg moja waga wzrosa do 60 kg... Wszystko byloby ok, bo z tą wagą czuję się bardziej kobieco...tylko ten cellulit. Stosuję balsam z bielendy torf i borowina i staram się ruszać, trochę poćwiczyć. Znacie jakieś super sposoby na zwalczanie tego cholerstwa?

(?)
27 marca 2009
Agusiaczku w tamtym roku chodzilam na silke 3 razy w tygodniu przewaznie cwiczylam na narciarzu przez okolo 30-45 min i prawie go nie mialam:)niestety teraz tez jestem (nie) szczesliwa posiadaczka tego cholerstwa:)Ale silka odpada:(nie mialabym co z mala zrobic, zostaje mi rowerek stacjonany, ale w sumie nie widze wiekszyc efektow :(:(:( )Moze sproboj narciarza?jesli masz mozliwosc wygospodarowania pol godzinki dziennie na silke?:)naprawde polecam.ps oprocz pozbycia sie celulitu swietny jest na uda i posladki:)pozdrowionka:)

(?)
27 marca 2009
WITAJ ZAPRASZAM NA WSTEPIE NA pomocproblemy.bloog.pl

Przyczyną pomarańczowej skórki są przede wszystkim toksyny. Pojawia się ona najczęściej wraz z nadmiarem tkanki tłuszczowej, więc najlepszym sposobem na pozbycie się cellulitu jest aktywność fizyczna. Polecam przede wszystkim pływanie, jazdę na rowerze i rolkach oraz gimnastykę. Przy wykonywaniu ćwiczeń fizycznych szczególną uwagę zwróć na uda, brzuch i pośladki. Ćwiczenia wykonuj 3 razy w tygodniu po 45 minut. W walce z cellulitem pomocne mogą być także odpowiednie kosmetyki oraz masaż. Masaż poprawia krążenie i odprowadza nadmiar wody w organizmie. Warto zakupić aparat do masażu z ruchomymi wypustkami lub taki, który wysyła impulsy elektryczne do mięśni. Pomagają również naprzemienne zimne i ciepłe okłady. Raz w tygodniu zrób peeling całego ciała. Po każdej kąpieli wcieraj w narażone miejsca preparat antycellulitowy. Codziennie wypijaj conajmniej 2 litry niegazowanej wody mineralnej. Możesz także skorzystać z zabiegu u kosmetyczki. Jest to niestety dość kosztowna metoda. Zabiegi kosmetyczne: -Laser 1-3 tys. Zł -Chemabrazja 400-800 zł -Mikrodembrazja 150-200 zł -Peeling ziołowy 200-800 zł -Guam 80-100 zł

Stephani
27 marca 2009
Kremy z mojegodoswiadczenia co najwyżej mogą wygładzić skórę, ale nie zlikwidują celulitu. Siłka, albo aerobic na brzuch, uda i pośladki powinien pomóc. Ja przy odchudzaniu brałam też bio cla z zieloną herbatą, taki suplement diety który pomaga spalać tłuszcz i budować mieśnie, tworzy się wtedy ładna sylwetka. No ale działa jak się ćwiczy dużo, celulitis też ginie.W Twoim przypadku efektem ubocznym byłoby schudnięcie:)

Ela
30 marca 2009
Słyszalam też o skakance ;] dziennie po 30 minut ;] podobno ujędrnia to pupę

slodkamalinka
30 marca 2009
skakanka pomoże, polecam wzmożone ćwiczenia uda,brzuch, pośladki. Dla szybszego efektu, a przy okazji utemperowania małego głoda można stosować jakis suplement diety np. bio z zieloną herbatą. Sama zielona herbata też jest zdrowa i korzystnie wpływająca na cerę.

agusiaczek
30 marca 2009
Nie cierpię zielonej herbaty, bo mi śmierdzi...ale pomysł ze skakanką mi się podoba, mam jeszcze hula hop :-)

Wenonisik0090
31 marca 2009
Ale jest zdrowa i wg mnie nie powinnaś z niej rezygnować. Może w kapsułakch będzie dla Ciebie odpowiedni, przyjrzyj się suplementom np. Temu bio.

Ela
8 kwietnia 2009
Hula hop też fajny ;) kształtuje talię. Dziennie poświęć 30 minut na ćwiczenia. Na dworze zrobiło się ciepło, jeździj rowerkiem, spaceruj ;] ruszaj się ;]

Stephani
8 kwietnia 2009
Nie no w taką pogodę aż żal w ogóle się nie ruszać! Ja od dawna nie miałam takiego powera. Przychodzę po ćwiczeniach do domu i wcale nie czujęsię zmęczona jak jeszcze w lutym,tylko jem kolacje znowuwychodzę choćby na spacer. No i po tych kilku miesiącach z bio, celilit się zmniejszył też:) może wkońcu będę mogła założyć szorty:)

Wenonisik0090
9 kwietnia 2009
No pewnie,że trzeba się ruszać. Chociaż dzisiaj pada, to jest świerze powietrze i chce mi się spacerować po tym deszczyku:) Tylko obym się nie zaziębiła:) Dzisiaj mam trening, więc bedzie dobrze:) Na celulit oprócz bio, dzisiaj zakupiłam kremik i rękawiczkę do masażu.

slodkamalinka
10 kwietnia 2009
Dzisiaj wolne już mam:) i na rowerek zaraz się wybieram:) a co! Z zdrowym ciele zdrowy duch, bez celulituna udach:) polecam wszystkim no i zieloną herbatę:) Jeszcze nie kupiłam bio, ale gąbke do masazu już dawno:)

Bila
16 czerwca 2009
Witajcie, osobiście polecam serwis abcodchudzanie.pl, tam sie dowiecie co na cellulit mozna jesc, podobno dieta tez jest wazna. Ja ostatnio szukalam jakiejs rady na to i trafilam na ta strone. Polecam!

elle87
28 lutego 2010
Zdrowa dieta i ruch są bardzo ważne. Z kosmetyków - polecam serię Slimline Flosleku. Warto stosować je regularnie, wtedy naprawdę widać efekty:)

madeleine
30 kwietnia 2010
Seria Slimline Flosleku jest bardzo dobra. Przy stałym stosowaniu skóra staje się znacznie gładsza :)

anka83
29 maja 2010
Kosmetyki to tylko element kuracji antycellulitowej. Warto poświęcić trochę czasu na różnego rodzaju aktywności fizyczne - jogging, pływanie, tenis...Nie dość, że przyjemnie, to jeszcze pożytecznie :-) Dieta również, ale niekoniecznie drakońska, myślę, że warto jeść dużo warzyw, owoców, ograniczać słodycze i spożywanie wieczorami, a z kosmetyków używam też Slimline Flosleku. Doskonałe uzupełnienie kuracji.