Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > HIV
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

HIV

Deijaneira
6 grudnia 2008
Przeczytałam wywiad z miss hiv, i zaczęłam się zastanawiać nad tym ile osób z tym żyje, nie wiedząc o tym, że są zakażeni. I właśnie sobie uświadomiłam, że to może dotknąć każdego z nas!
Po rozstaniu z tatusiem mojego dziecka otworzyły mi się oczy... Przynajmniej raz w tygodniu musiał przelecieć jakąś pannę. Czasami były nawet 2. Robi tatuaże, młode panienki na to lecą, no i on z tego korzystał. Strasznie dużo pił (i pije dalej) i czasami nawet twarzy nie pamiętał. Do dzisiaj mnie to boli i jest mi przykro. Ale najgorsze jest to, że on oczywiście czegoś takiego jak prezerwatywa nie używał... A co jeśli... nawet nie chcę o tym myśleć... Chyba zrobię sobie badania, tak dla świętego spokoju...

ana26
8 grudnia 2008
Myślę ze powinnaś....Trzymam kciuki aby wszystko było ok:-)

SummerOblivion
8 grudnia 2008
sama sie zastanawiałam nad zrobieniem. Partnerzy nie zawsze mówią prawde... napewno będzie wszystko dobrze :)

malastka
8 grudnia 2008
Nio....powazna sprawa.Masz racje,Deijanerio-to moze dotknac kazdego z nas...
Twoj byly partner niezly gnojek-dobrze,ze juz z nim nie jestes...mam nadzieje,ze dba chociaz o wasze Dziecko.
Nie smuc sie...to juz za Toba.Kazdy popelnia blędy-Ty,ja...
Zrob badania,Kochana-koniecznie!Dla swojego spokoju.Bo on po takim gadzie jest najwazniejszy :)Trzymaj sie :)

Deijaneira
8 grudnia 2008
Nie dba - ale tak jest lepiej, mamy spokój. I niech tak zostanie, bo on nigdy nie będzie prawdziwym ojcem. Nie potrzebuję tego: ułożyłam sobie życie z mężczyzną, którego kocham, do tego oboje dobrze zarabiamy, no i przede wszystkim kocha małą jak swoją rodzoną córkę. Więcej nam do szczęścia nie trzeba. No, może małego domku z ogródkiem...
A badania na pewno zrobię, będę wtedy spokojniejsza.

Ela
10 grudnia 2008
chyba w aptekach mają testy :) jak dobrze pamiętam. Tylko chyba u lekarza są bardziej precyzyjne, tam sie czeka od kilku dni do kilku tygodni na wynik.

zrób na wszelki wypadek :)

dnmMili
23 lipca 2009
Nie zaszkodzi sprawdzić :)