Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > Paznokcie
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

Paznokcie

mona0578
16 lipca 2008
A co myślicie o paznokciach-żelach?Wydaje mi sie,że są ładne po wyjściu z salonu,a potem te odrosty i chmurki nie są za bardzo estetyczne.Co Wy na to?

Ela
16 lipca 2008
Miałam raz i... powiedziałam nigdy więcej.
Z natury mam piękne, długie i twarde pazokcie ;] wygladaja jak sztuczne.

zrobiłam sobie żelowe.... tragedia.
Ładnie wyglądały, ale potem po 1-2 tygodniach.. Zeszły mi z wierzchnią częścią paznokcia (rozdwoił mi się) musiałam czekać aż całkowicie na nowo odrośnie, bo był brzydki i matowy.

Przy zakładaniu bardzo mnie bolało, ból mogę porównać do kapiącego gorącego wosku od świeczki na dłoń.

Po zabiegu piekły mnie palce i skóra była opuchnięta wokół paznokcia.

paznokcie robiłam w salonie.

(?)
17 lipca 2008
wszystko zalezy od tego jak sa wykonane,a to ze piekly Cie palce Elu to poprostu za bardzo przypilowano ci plytke paznokcia i jak sie nalozy zel i wklada pozniej do lampy to okropnie piecze i boli! tak samo z rozwarstwiona plytka,za bardzo spilowane!!!

co do estetycznosci to faktycznie zel lubi przy odroscie miec falbanki...

ja robie sobie paznokcie sama,nigdy nie piluje mocno plytki,a jak zaczynaja odrastac to czyszcze,piluje i nakladam zel na nowo tym sposobem zawsze mam ladne pazurki:)

ale jak juz ktoras chce sobie zrobic to jak ma ladne swoje paznokcie zdrowe i twarde to nie polecam!! a jak juz musi to raczej akrylowe duzo lepiej mi sie trzymaly. jak skonczy mi sie zel to tym razem zakupie akryl.

(?)
20 lipca 2008
uważam,że najlepsze są naturalne nieważne długie czy krótkie ważne aby były zadbane

(?)
24 lipca 2008
Ja także wole swoje naturalne paznokcie, tipsy tylko je niszczą :(

(?)
25 lipca 2008
zgadzam sie;)

(?)
31 lipca 2008
Zelowe paznokcie sa o wiele mniej trwale i jezeli masz tlusta plytke paznokcia to zdecyduj sie na akryl :)

(?)
3 sierpnia 2008
ja stawiam na naturalne i dlatego mam cały czas swoje

margo
3 sierpnia 2008
Niestety paznokcie mam kiepskie,bardzo słabe i łamliwe,mimo,że ciągle stosuję odżywki,łykałam już skrzyp,witaminy i...wszystko działa w czasie kiedy to przyjmuję.Myślałam o żelach,ale koleżanka odradziła,twierdząc,że płytka jeszcze bardziej mi się osłabi.Pozostaje mi więc zachwycanie się paznokciami innych kobiet:)No,cóż tak już jest,jedna ma ładną figurę ,inna piękną twarz,nie można miec wszystkiego co najlepsze.W byciu zadowoloną z siebie nie przeszkadzają mi słabe paznokcie;)))Pozdrawiam

(?)
5 sierpnia 2008
JA mam naturalne i sie ciesze z nich :)

(?)
9 sierpnia 2008
zgadzam sie,, trzeba miec sporo kasy zeby miec zawsze takie jak po wyjsciu z salonu ;]

(?)
11 sierpnia 2008
sa ładne po wyjsciu z salonu trzeba je pielegnowac, zapytac kosmetyczke jak bo czasami sie nie wie a wystarczy pomalowac je nabłyszczaczem i efekt znow jest swiety. to tez w sumie zalezy od wykonania zeli... jeśli sa dobrze zrobione odrost nie rzuca sie w oczy, wiem bo sama robie zele fakt nie jestem kosmetyczka ale duzo dziewczyn przychodzi do mnie i dlugo im sie te paznokcie trzymaja.

(?)
19 września 2008
Stawiam na naturalne, jezeli sie dba to sie ma --moga byc krótkie wazne zeby były zadbane i czyste :szok:

dnmMili
25 lipca 2009
naturalne są lepsze, i nie trudno takie 'wyhodować' - dbaj o nie, a nie będzie problemu... a także na nich będzie można zrobić świetne wzorki i co ciekawsze taniej wyjdzie ale będzie trzeba troszkę czasu...

just89
30 lipca 2009
ja tylko raz pozwoliłam sobie na zrobienie tipsów i powiedziałam, że nigdy więcej ich nie dam sobie zrobić. zanim zrobiłam tipsy, moje naturalne paznokcie były dośc słabe, rozdwajały się. i na impreze postanowiłam zrobić sobie tipsy. co prawda były rewelacyjnie zrobine i długo się trzymały ( półtorej miesiąca ), ale gdy mi zeszły, to moje pazurki były dosłownie jak papier... cieniutkie, kruchutkie i takie miekkie. powiedziałam sobie, że nigdy więcej nie zrobie sobie tipsów. z dobre 4 miesiące potem musiałam egenerować paznokcie. na szczęście teraz to już są super. zrobiły się twarde, nie rozdwajają się.
teraz sama sobie dbam o paznokcie ;) nawet tak prywatnie zaczyłam sobie dorabiać malując paznokcie ;) i całkiem dobrze to wychodzi, jedynie trzeba mieć do tego cierpliwość ;)

jak dla mnie to lepsze są naturalne paznokcie niż sztuczne... !!!!