Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > 40 powodów dla których warto byc...
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

40 powodów dla których warto byc chudą

Limetka
13 marca 2008
Co o tym myślicie?

40 powodów, dla których warto być chudą:
1. By dumnie i prosto kroczyć ulicami i śmiać się innym prosto w twarz
2. Możesz iść do sklepu kupić bluzkę, która ci się podoba a jest tylko w jednym "małym" rozmiarze
3. By stanąć przed lustrem nago i powiedzieć z uśmiechem na twarzy "chude jest boskie"
4. Mama i ojciec nie ględzą ci ze wyglądasz jak prosiak
5. Nie wstydzisz się pokazać w kostiumie kąpielowym
6. Masz więcej energii i siły witalnej
7. Cieszysz się, kiedy po miesiącach odchudzania nosisz rozmiar 32 a nie 46
8. Każdy prawi ci komplementy jak świetnie wyglądasz
9. Czujesz się dobrze w swoim ciele
10. Czujesz się dowartościowana, kiedy patrzy na ciebie gruba baba a ja wzrok mówi, "ale ona jest chuda, ja tez chcę"
11. Jesteś idealna
12. Możesz ubrać to, co chcesz i nie wyglądasz grubo, wszystkie ciuchy świetnie leżą
13. Wszyscy ci zazdroszczą
14. Czujesz się dowartościowana - znasz swoją wartość i moc - wiesz na ile cię stać
15. Chudsza = lepsza
16. Jedzenie kosztuje
17. Wraz z ubytkiem wagi wzrasta pewność siebie
18. Nie masz już "tego problemu"
19. Masz kości "na wierzchu" a to jest piękne
20. Czujesz się lekko i dobrze ze sobą
21. Nie masz obrzydliwych fałd tłuszczu i możesz nosić obciśle ubranka
22. Nie wstydzisz się nagości
23. Nie toczysz się po chodniku
24. Jesteś pewna siebie
25. Twój facet nie sapie podnosząc cię
26. Nie masz strachu przed dotykiem
27. Czujesz, że panujesz nad jedzeniem, nad sobą, nad swoim ciałem, że masz siłę
38. Jesteś kimś dla siebie samej
29. Umiesz spojrzeć w lustro i powiedzieć jest dobrze
30. Możesz popracować jako modelka, kiedy kasy brak...
31. Możesz bez problemu przejść np. Pomiędzy ciasno ustawionymi krzesłami
32. Nie zazdrościsz chudszym
33. Ludzie mają cię za perfekcjonistkę, bez jednego włoska na bluzce, albo pyłku po cieniu do powiek na policzku
34. Śliczne ciuszki w rozmiarze xs nie leżą na dnie szafy tylko idealnie na tobie.
35. Wszyscy zazdroszczą ci takiej silnej woli
36. W lecie jest ci chłodno, a w zimie zawsze można włożyć cieplejszą kurtkę
37. Ludzie patrzą na ciebie inaczej. I lepiej oceniają. Zdecydowanie
38. Jakie oczęta robią ludzie, którzy widzieli cię wcześniej przed "dietą"
39. Nie tracisz czasu na zarcie
40. By wreszcie być szczęśliwym...

(?)
13 marca 2008
1Nie musze być chuda żeby iść z dumą ulicą wystarczy wysokie mniemanie i trzeba znać swoją wartość.

(?)
13 marca 2008
2
Moge kupić każdy rozmiar nawet jeśli nie pasuje potrafie ją przerobić i jest niepowtarzalna.

(?)
13 marca 2008
Chudą czy szczupłą bo to wielka różnica ?

(?)
13 marca 2008
3Często staje nago przed lustrem i mówie sobie jestes piękna,albo stoimi wspólnie z mężem i on mi to mówi.

(?)
13 marca 2008
kazdemu podoba sie co innego...ale strasznie chude laski niewygladaja za ciekawie(dla facetow rowniez)...niektore powody sa straszne tak jak np.19...kosci "na wierzchu"i to ma byc ladne???o niee...jak dla mnie wiadomo kobieta powinna dbac o siebie ale wygladac jak wieszak juz niekoniecznie...

(?)
13 marca 2008
Mam 170 cm wzrostu, waże 51 kg i wcale mnie nie cieszy że jestem chuda. Wręcz przeciwnie zazdroszcze innym dziewczyna że maja troche więcej ciała niz ja.

(?)
13 marca 2008
4Jako dziecko byłam bardzo gruba i n igy rodzice mi z tego powou nie ubliżali,nikt mi nie ubliżał z tego powodu.

Limetka
13 marca 2008
ginzo - chudą, tak jak napisałam.

ten tekst pochodzi z bloga anorektyczki.

(?)
13 marca 2008
No to jedynie mogłabym podac 40 powodów dla których nie warto byc chudą :)

(?)
13 marca 2008
no to ja sie niedziwie teraz czemu takie powodu...dziewczyny chore na anoreksje uwazaja chudosc jako priorytet...WAZNY CEL W ZYCIU

(?)
13 marca 2008
5nigdy nie wstydziłam się pokazać w kostiumie kąpielowym chociaż nie raz miałam zwałki
6Energia i siła witalna nie zależą tylko od wyglądu zależą też o trybu życia i odżywiania.
7Wole nosić 40 albo 38 i być wesoła niż 32 i ciągle nadonsana
8Mi wystarczą komentaże męża
9Czuje się bardzo dobrze w swojej skórze z tymi 5 kilami nadwagi,rewelacja

kotteczek
13 marca 2008
Jako facet moge powiedzieć że kobiety strasznie wychudzone na prawde nie mają zbytniego powodzenia (no chyba że ma się na myśli tylko seks to wiadomo że facet bierze wszystko co podchodzi pod... nóż..) ale kobieta powinna trzymać się normy może czasem nawet przytyć żeby potem można było to wspólnie spalać :-D a ile przyjemności później jest... jako mężczyźni wieszakom mówimy zdecydownie NIE :-) to samo tyczy sie facetów zbyt chudzi to biedactwa przy emmie by nie przeżyli :-) sam wiem co mówie bo kiedyś też ważyłem tyle co piórko a dzisiaj hehehe :-) przytło mi się ale dbam o siebie (siłownia, basen, biegi) ;-) ale niektóre powody są fajne ;-) "Twój facet nie sapie podnosząc Cie" hehhe

(?)
13 marca 2008
ale niestety ich efekty "diety"a wrecz nic niejedzenia sa straszne...szara ziemista skora,wypadanie wlosow itp...a czesto i taka ich "dieta"konczy sie SMIERCIA

(?)
13 marca 2008
Mam pisać dalej?Bo według mnie to kobiety troche przy kości lepiej wyglądają.Na każdy ten punkt mam opowiedz.

(?)
13 marca 2008
kobiety musza wygladac jak kobiety!!!

kotteczek
13 marca 2008
a mężczyźni jak mężczyźni :-)

(?)
13 marca 2008
Kotteczku bez obrazy ale wieszam to trochę słowo nie namiejscu. Jestem chuda ale wieszakiem nie jestem!!!

kotteczek
13 marca 2008
Oj przepraszam... słowo wieszak odnosi się do mężczyzn.. i faktycznie jest troche nie na miejscu :-) a ja osobiście jeszcze nigdy bym nie nazwał kobiety wieszakiem ;-) no ale stereotypy sterotypami..

(?)
13 marca 2008
a swoja droga sraszne jest to ze kobiety uzalezniaja swoj sukces od tego czy sa chude czy tez nie...