Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > zabieg na delikatną skórę okolic oczu
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

zabieg na delikatną skórę okolic oczu

ewa200
9 stycznia 2012
Catio Vital Eyes -to zabieg na okolicę oczu taki zabieg zafundowałam sobie w salonie futuro w warszawie po zabiegu oczy nabrały blasku,cienie i opuchlizna widocznie się zmniejszyły co wy robicie aby mieć piękną skórę wokół oczu stosujecie kremy czy zabiegi a może macie jakieś inne sposoby ?

afrodytka
24 stycznia 2012
Przede wszystkim codzienna pielęgnacja, odpowiednie dobranie kosmetyków - okolica oczu jest bardzo wrażliwa i trzeba uważac na reakcje alergiczne. A poza tym dobrym zabiegiem podobno jest zabieg serwowany w spa Głęboczek - Aromatyczny blask. To zabieg na twarz, który dziala odprężająco i połączony jest z wyborem maseczek m.in
płatkami kwiatów marshmallow.

madziuka
22 lutego 2012
Afrodytka masz rację, przede wszystkim codzienna pielęgnacja i nawilżanie okolic oczu. Przyznam się, nie stosuję na razie żadnych kremów przeciw zmarszczkom głównie zwykły krem nawilżający albo żele ze świetlikiem, bardzo przydaje się żel z zieloną herbatą flos-lek. Zabiegi o ile tak mogę to nazwać, to okłady z rumianku. Na zabiegi się nie zdecyduję, kojarzą mi się z głęboką ingerencją.

Lejdi
27 marca 2012
Pielegnacja oczywiscie najwazniejsza ale w ktoryms momencie to nie wystacza :-) Jaostatnio dostalam ulotke nt zabiegu BIORAD i brzmi to bardzo zachecajaco. Jeden z najskuteczniejszych z tego co czytalam i nie jest jakis drogi (sprawdzalam ceny w Klinice BBC na przyklad)

madziuka
4 kwietnia 2012
Na czym polega taki zabieg???

Lejdi
4 maja 2012
to termolifting :-) Czyli dzialasz ciepłem na skóre - kolagen w niej zawarty. To ciepło zmienia kształt włokien kolagenu. Powoduje się obkurczenie i skrócenie włókien kolagenowych, zeby powstawal nowy a wtedy skora sie odnawia. Tak to brzmi naukowo. Myśle, ze to lepsze niz wstrzykiwanie botoxu czy hiarulonu. Dowiadywala sie w tej klinice ze taki zabieg mozna tez zapobiegawczo stosowac, to znaczy jak czujesz ze skora juz nie jest taka jedrna to on stymuluje kolagen wlasnie. W sumie to nie jest drogi zabieg.