Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > Jaki masaż na bolące plecy?
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

Jaki masaż na bolące plecy?

CiociaDobraRada
5 października 2011
Długo siedzę przed komputerem i przy biurku i zastanawiałam się, żeby ulżyć moim bolącym plecom i pójść na masaż. Tylko nie wiem jaki i gdzie. Leczniczy, czy wystarczy spa? Była któraś z Was kiedyś i może mi doradzić?

shelka
14 października 2011
A ja proponuję basen i pływanie kraulem.

Limi
25 października 2011
ja tez tak pracuje i powiem tak - moj były byl fizjoterapeuta i czesto mi robil masaze. Baaardzo pomagaly, a robił zwykłe, relaksacyjne, a nie lecznicze, wiec idź sobie choćnby do spa, albo wykup gdzies prywatnie 2 masaze w tygodniu, niedrogo a przyjemnie i pomaga:)

trimmpa
14 listopada 2011
lecznicze się stosuje, jak masz jakąś wadę stwierdzoną, np. jakieś skrzywienie czy coś, a jak chcesz po prostu wzmocnić czy rozluźnić mięśnie wokół kręgosłupa, relaksacyjny, rozluźniający masaż w zupełności wystarczy

miniaturka
15 grudnia 2011
Do lecznicy pewnie trzeba mieć skierowanie, do spa możesz iść bez niczego :)

Mimi
3 stycznia 2012
pewnie spa jest bardzo fajne i nie tylko się zrelaksujesz, ale rzeczywiście odpoczniesz i pomożesz dojść swoim plecom do porządku, ja uważam, że bardzo dobre to są zabiegi oparte na winoterapii np w hotelu Głęboczek, można też się wykąpać w winie i doświadczyć wielu masaży dających ulgę w bólu

afrodytka
23 stycznia 2012
Mimi słyszałam o tym Głęboczku, czytałam w jakimś artykule, że znalazł się w pośród 21 najlepszych hoteli w Polsce. A i kiedyś czytałam, że Gessler polecała ich kuchnię więc chyba warto :)

madziuka
22 lutego 2012
A jeśli nie masaż to basen polecam, choćby zajęcia na basenie gimnastykę.