Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > czego używacie pod prysznic?
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

czego używacie pod prysznic?

ewa200
6 września 2011
wasz sprawdzony kosmetyk pod prysznic jaki i dlaczego ? mój to z mary cohr energetyzujący żel z olejkami esencjonalnymi nawilża i pięknie pachnie.

agusiaczek
6 września 2011
Nie mam stałego kosmetyku pod prysznic, uwielbiam zmieniać marki, a to za sprawą nowych zapachów czy dodatków jakie czasem są w żelach bądź kremach do kąpieli. Czasem z peelingiem, czasem z drobinkami złota.

shelka
7 września 2011
Wiem, że najzdrowsze dla naszej skóry są mydła w kostkach - najlepiej bez dodatków. Jednak od czasu do czasu pozwalam sobie na zabójczo pachnący żel pod prysznic. Oczywiście szybko się okazuje jak jest mało wydajny. :/ Z peelingów wiadomo albo domowe z kawy albo ostatnio używany przeze mnie solny z oliwką z beECO. Kremów do kąpieli w ogóle nie używam, są jeszcze mniej wydajne niż żele.

agusiaczek
7 września 2011
Mydła wysuszają skórę, więc raczej nie polecałabym jej dla skóry wrażliwej czy suchej.

AsIa1230
9 września 2011
Ja tak samo jak agusiaczek nie mam stałego kosmetyku :P Lubie zmieniac i eksperymentowac:D w zapachach itp :)

smerfetka710
12 września 2011
a jak sie robi peeling z kawy?

littlesun
18 września 2011
Żel pod prysznic jest tak krótko na naszej skórze, że nie zdąży ani nam jej nawilżyć ani odżywic, więc wolę zainwestować w dobry balsam a żele raczej kupuje takie tańsze, ostatnio jestem na etapie biedronkowych pięknie pachną i jak dla mnie są ok.

shelka
14 października 2011
Ale jeśli mowa o mydłach, to biorę pod uwagę mydła naturalne w kostkach. Niestety są oczywiście droższe bo taka kostka to koszt od 10 do 40 zł. Teraz wiele dziewczyn pisze o mydle afrykańskim, takie ciemne. Albo np. takie mydło z organiczną oliwką z Botani. Wszystko zależy co chcesz stosować. Te z biedronki żele fakt ładnie pachną tylko co mają w składzie?

trimmpa
14 listopada 2011
ja lubię żele Palmolive, ale nie jestem przywiązana do nich na tyle, że używam tylko ich; w sumie dla mnie najważniejszy jest zapach, lubię zapachy owocowe, energetyzujące

madziuka
22 lutego 2012
Mydełka bardzo lubię ale te wartościowe dla skóry, co nie wysuszają są dużo droższe. Mnie np. dove wysusza delikatnie ale jednak. Żele, najlepiej te o owocowych zapachach.