Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > Gorsze widzenie
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

Gorsze widzenie

roszponka
28 maja 2011
Ostatnio goprzej widzę wieczorami, czasme pojawiają mi się jakieś plamki. Na razie okulista mówi mi, że wszystko jest ok, ale czytałam, że mogą to być objawy zaćmy.. Miałyście z tym do czynienia?

agusiaczek
29 maja 2011
Nie miałam, ale często plamki przed oczami razem z zawrotami głowy mogą świadczyć o braku witamin. Jeśli jednak nie jesteś pewna może odwiedź innego okulistę, aby się upewnić czy wszystko jest ok.

talula
31 maja 2011
Może jesteś po prostu zmęczona. Oczy też muszą odpoczywać- od czytania, patrzenia , od komputera. Jeślo okulista nie widzi problemu upewnij się u innego tak jak mówi Agusiaczek. Dodatkowo wprowadź do swojej diety prawdziwe masło i kwasy omega 3 , one są bardzo zdrowe dla oczu.

amandaa
3 czerwca 2011
Dobre na wzrok są: szpinak, papryka, marchewka, owoce róży. Dietetycy i lekarze polecają urozmaiconą dietę, bogatą w antyoksydanty, picie zielonej herbaty, jedzenie czarnych jagód i innych ciemnych owoców (borówka amerykańska, aronia, czarna porzeczka) o dużej zawartości antocyjanów, a także moreli czy brzoskwiń.

Ja również wieczorami mam problem ze wzrokiem. A na badaniach nic nie wyszło. Więc pewnie to przemęczenie.

fifty
30 czerwca 2011
Idź do drugiego lekarza i będziesz miała pewność. Jeśli martwisz się zaćmą, to poczytaj na Leczeniezacmy.pl czy masz większość objawów itp. masz też tam wykaz dobrych placówek , gdzie diagnozują i leczą tę chorobę. Ja jestem już po operacji, nie jest tak źle, więc w razie czego nie martw się na zapas:)
Pozdrawiam i mam nadzieję, ze to po prostu przemęczenie...

Lejdi
9 sierpnia 2011
u mnie jest to objaw tzw. aury po ktorej mam napad migreny :-(

zgadzam sie ejsnak z dziewczynami - zaciagnelabym opinii innych lekarzy