Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > rozszerzone naczynka, czerwony nos:(
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

rozszerzone naczynka, czerwony nos:(

ona1999
23 maja 2011
Mam 20 lat, mam problem otoż mam cere mieszana z drobnymi zaskórnikami, nigdy nie mialam z nia wiekszych problemów, ale mam na nosie i okolicach policzki koła nosa drobne naczynka, bardzi czesto czerwieni mi sie nos i czesc policzkow kola nosa, nie wiem co powinnam zrobic? zazywam od wczoraj wit.c w kropelkach(smaruje twarz), ale nos nadal czerwony:( ... boje sie, ze za jakis czas pojawi mi sie tradzik rozowaty (niestety czytałam o tym, ze naczynka maja z tym zwiazek)... niee wiem co o tym myslec, bo nie miaalm nigdy wiekszych problemow skornych miałyscie dziewczyny taki problem? prosze o pomoc...

domcia120
24 maja 2011
jedyne co przychodzi mi do głowy to fluid albo puder o ile zakryje . Słyszałam też że na takie podrażnienia jest dobra witamina A - maść możesz kupić w aptece bez recepty . A najlepiej to wybierz się do lekarza dermatologa może on ci pomoże .

(?)
25 maja 2011
Przede wszystkim powinnaś zażywać rutynę. Czyli "rutinoscorbin". Rutyna uszczelnia naczynka. Poza tym zacznij stosować kremy do cery naczynkowej. Polecam Lirene, albo Soraya. Sam fluid czerwonych naczynek nie ukryje. Przede wszystkim, jeśli chodzi makijaż - korektor w kolorze zielonym. A dopiero na to - ewentualnie fluid. Chociaż ja nie jestem zwolenniczką fluidu na codzień... .
Unikaj słońca, mocnej kawy, alkoholu, ostrych przypraw.
Pozdrawiam. :-)

roszponka
28 maja 2011
Tak naprawdę jedyną skuteczną metodą na naczynka jest zamykanie ich laserem. Dobrze by było gdyby dermatolog skonsultował Twoje obawy, bo rzeczywiście przy dużych naczynkach może powstać trądzik różowaty.

Mimi
12 sierpnia 2011
mam to samo , to jest straszna sprawa ale nie ma rady, przede wszytskim nie można takiej cery opalać , zawsze trzeba ją chronić przed słońcem i stosować wysokie filtry, czasami po zamknięciu tych naczynek laserem cera i tak zostaje zaczerwieniona albo szybko się czerwieni , do tego baza pod podkład kryjąca i specjalne kosmetyki do tego typu skóry

shelka
14 października 2011
Zabiegi to wyjście przy większym problemie z cerą naczynkową. Przy niewielkich problemach lepiej stosować odpowiednią pielęgnację, najlepiej całościowo. Oprócz wymienionych firm, serię do pielęgnacji cery naciskowej ma też Floslek. Bardzo ważne jest też, tak jak wspomniała już jedna dziewczyn zażywanie rutinoscorbinu.

Lejdi
23 stycznia 2012
shelka a widzialas te akcje Flosleka - Dekalog Zdrowej Skory?
Zglosilam sie i dostalam sporo kosmetykow do przetestowania :-) Myslalam ze dostane tylko te, ktore dotyczą moich problemow a tu ..... nawet kremik dla pan 45+ dostalam

madziuka
22 lutego 2012
I co dostałaś? Widziałam, jak dziewczyny pisały jakie fajne paczuszki od nich dostały. Ja się nie załapałam, szkoda. Kiedyś używałam ich maseczki z kasztanowcem na naczynka. W ogóle Floslek ma niezłe te kosmetyki i cena w miarę ok. Zabiegi zamykania drogie, decyduj się jeśli naprawdę masz problem z naczynkami.

Lejdi
27 marca 2012
Maselka, beeco, hypoalergiczna, naczynkowa, ovalift, white&beauty.... itd. Naprawde sporo :-)))
Zaczelm tez zagladac na Floslekoy profil na FB poniewaz tam eksperci odpowiadaja na rozne pytania o pielegnację