Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > Oko
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

Oko

izunia3108
19 sierpnia 2010
Mam taki problem od wczorajszego poranka boli mnie oko przy mruganiu, który występuje na łuku zaraz przy gałce ocznej po zewnętrznej stronie oka. Kiedy dotykam też niestety trochę boli ;( Czy któraś z was może miała coś takiego, albo wie co to jest? Myślę nad pójściem do okulisty, ale na razie nie chcę panikować bo może to nic takiego.

Merc
20 sierpnia 2010
może to być podrażnienie (po nocy) albo coś Ci wpadło, np. brokat. Są różne stany zapalne i ja na Twoim miejscu zgłosiłabym się do okulisty.

Ela
20 sierpnia 2010
może cię przewiało /np od okna, w aucie, itp/. Miałam tak własnie od okna, przeszło, ale po paru dniach.

niunka710
21 sierpnia 2010
moze robi ci sie jeczmien na oku albo zle zmyłas makijaz i przez noc kiedy oko wyschło to podraznilo oko.najlepiej pojdz do okulisty albo przemyj herbata oko mocno zaparzona wacikiem lub saszetka herbaty lub rumienku...

SummerOblivion
21 sierpnia 2010
może być to jęczmień. Użyłam domowego sposobu - potrzeć złotem i przeszlo :)

corinka
8 września 2010
Wiesz co możesz spróbować sobie użyć kropelek do oczu, które dostępne są bez recepty na przykład takie: http://www.e-lek.pl/105045,hylo-parin-krople,100087.html. Są one bezpieczne nawilżają i pielęgnują rogówkę i spojówkę. Jeśli jednak nie przejdzie to wybierz się do lekarza pierwszego kontaktu albo do okulisty.

aluta20
13 października 2010
Może to być faktycznie jęczmień. Tez słyszałam, ze najlepszy na to jest domowy sposób polegający na przecieraniu bolącego miejsca złotem :) Może tez być tak, że dostałaś zapalenia spojówki i to już byłby większy problem. Jak nie przejdzie ci w najbliższych dniach to powinnaś iść do okulisty żeby przepisał ci coś specjalistycznego :)

zxcvbnm1234
20 lutego 2011
http://footki1.utnij.net

shelka
28 lutego 2011
Jeśli to rzeczywiście jęczmień to wystarczy przecierać złotem. Pod dniu albo dwóch zejdzie.