Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > Niby nie duży problem a jak...
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

Niby nie duży problem a jak przeszkadza.

J000000000010
2 sierpnia 2010
Witam ; )
Wie któraś z Pań jak mam sobie poradzić z krostami na plecach ? ; /
Byłabym wdzięczna za każdą radę . To nic takiego , ale chcąc iść na basen itd to wstyd pokazać się w stroju bo mam tak plecy tym wysypane , że obłędu dostaję... ; /

No i przy okazji , żeby miejsca nie zajmować kolejnym tematem zapytam co robić przy nadmiernej potliwości ? Bo też już nie wiem...Stosuję Etiaxil ale później mnie całe pachy bolą a on i tak nie działa ; ( antyperspirantów mam na prawdę całe mnóstwo , z Avonu , z Nivea , Dove itd... Nic nie pomaga ; ( proszę , powiedzcie co mam z tym zrobić bo oby dwa problemy są na prawdę bardzo uciążliwe... Z góry dziękuję.

olisia
2 sierpnia 2010
witam serdecznie!
hmmm,,, pierwszy problem: jezeli masz troche czasu to mozez je zaszuszyc uzywajac takiego specyfiku z apteki jak "pudoderm" ktory jest stosowany na krosty w przypadku ospy ale takze rewelacyjnie dziala na taki problem jak Ty masz gdyz je przysusza :) a najwiekszy paradoks to wyjscie na slonce ktore bardzo ladnie Ci je zniweluje :)

a drugi problrm to musze Ci powiedziec ze jest jakis dziwny poniewaz CZERWONY ETIAXIL dziala w 100 % po 3 dniach ! fakt ! szczypie bo jest na bazie alkoholu ale jak stosujesz go po 48 godz po goleniu to da sie wytrzymac :) pracuje w aptece i jak na razie nie wymyslili lepszego srodka na nadpotliwosc jezeli chodzi o takie specyfiki pod pachy w kulce :) jest innych wiele tanszych ale to jeden wieki chlam-sama sprawdxziolam i uzywam tylko tego czerwonego etiaksilu i jest rewelacyjny :) tylko trzeba go stosowac wg ulotki :)

pozdrawiam :))

izunia3108
2 sierpnia 2010
Co do tematu nr 1 to może faktycznie spróbuj tego co radzi olisia, albo może odwiedź dermatologa, a on już znajdzie coś co będzie najlepsze dla Twojej skóry;)
A co do drugiego problemu to może wypróbuj jakiś tabletek? Ostatnio w aptekach pojawiły się takowe, więc może warto spróbować? ;) Dodam że mam podobny problem i sama zastanawiam się nad kupnem jakiegoś farmaceutyku...

J000000000010
3 sierpnia 2010
Olisiu , ja wiem , że Czerwony Etiaxil powinien zadziałać w 100 % no ale niestety oprócz bólu przy stosowaniu efektów nie ma..

Myślałam nad tabletkami "PerspiBlock" czy jakoś tak ; ) Co o nich myślicie ?

No i oczywiście dziękuję za rady , jestem bardzo wdzięczna ; )

izunia3108
4 sierpnia 2010
Co do tych krost na plecach to możesz jeszcze spróbować z maścią Benzacne 10% która jest bardzo skuteczna, ale musisz uważać żeby nie przesuszyć skóry bo ta maść jest naprawdę bardzo mocna.

A co do tych tabletek to właśnie o tym myślałam pisząc poprzednią odpowiedź ;)

J000000000010
5 sierpnia 2010
Tak mi się wydawało ale nie byłam pewna czy właśnie o nie Ci chodzi ; )
A nie wiesz może ile te tabletki kosztują ?

izunia3108
5 sierpnia 2010
Z tego co wiem to 10-15 zł. Zależy od apteki. I z tego co słyszałam po stosowaniu go występuje znaczna poprawa;) Tyle że częściej chodzi się do toalety ze względu na to że woda i reszta substancji muszą być jakoś wydalone z organizmu, a że nie dzieje się to przez skórę więc zostają wydalone z moczem.

J000000000010
5 sierpnia 2010
Ahm , to chyba w poniedziałek kupię ; )

Gdybyś też kupiła napisz jakie są efekty '; )

J000000000010
16 sierpnia 2010
Kupiłam te tabletki , biorę je parę dni i wydaję mi się , że jakaś tam poprawa jest ; )

Więc polecam ; d

corinka
23 sierpnia 2010
Najlepszym rozwiązaniem w tym wypadku jest udanie się do dermatologa, który fachowym okiem przyjrzy się Twojemu problemowi i doradzi odpowiednie leki. Ja bałabym się wypróbowywać różne specyfiki na własnej skórze, które czasem mogą bardziej zaszkodzić niż polepszyć kondycję skóry. Jak nie ma się czasu ewentualnie można spytać o radę farmaceutę.