Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > Włosy
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

Włosy

xxxa
28 czerwca 2010
Mam mały problem polegający na tym, że ścięłam sobie grzywkę ,a wosy mam jakie mam czyli się kręcą... Aby jakoś wyglądać muszę więc codziennie muszę myć, suszysz, prostowac= niszczyć.
Teraz przez wakacje chce trochę ją odbudować.
Ma ktoś sprawdzone sposoby na szampon odżywke czy cokolwiek aby szybcije rosła... ?
Chce tego ponieważ do jesieni mam nadzieje, ze mi odrośnie zeby chociaż ja za ucho juz można było wziąć.
Teraz trochę załuję, ze ścielam ale cóż. Stało się .
Jeśli czlowiek nie spórbuję to sie przecież nigdy nie przekona :)

Pozdrawiam !!

domcia120
28 czerwca 2010
No raczej o takim preparacie nie słyszałam ale sama z chęcią bym z niego skorzystała :D
Jedyne co pozostaje to nie niszczyć włosów i czekać aż same odrosną ...
Jedyna rada to NIE PROSTUJ włosów ! Ja kiedyś miała takie śliczne długie kręcone i ZDROWE ! włosy
aaa teraz ;/ masakra w ogóle szkoda gadać ... a wszystko przez prostowanie ...
Jeśli nie bedziesz niszczyła włosów to ani się obejrzysz a będą długie ;)

Ela
29 czerwca 2010
* Proponuje dobry szampon (najlepiej te ekologiczne, które maja mniej chemii, niestety są drogie, ale tak za 25zł-30zl powinnaś już coś dorwać; jak cena jest dla ciebie za kosmiczna poszukaj szamponów dla dzieci, są delikatne)
* odpowiednia szczotka/grzebień,
* możesz też dokupić jedwab do włosów /niekoniecznie musi być markowy, ja mam jakiś tańszy/;
* Pij pokrzywę, albo jest taka herbatka Receptury natury - sposób na Piękne włosy, skórę i paznokcie;
* dużo owoców i warzyw - jest lato korzystaj! - codziennie jedz
* nie używaj suszarki i prostownicy, niech same schną - jest lato, więc szybko Ci wyschną;
* raz lub dwa razy w tyg. możesz zrobić domowe maseczki ;) Przepisów jest sporo w necie.
Po pół roku włosy będą zdrowsze, lśniące, na pewno trochę odrosną.

pleasure
29 czerwca 2010
maseczka do włosów wax treatment (włosy blond lub ciemne) jest na porost włosów. Tej maseczki używa się po chemioterapii.
Naprawdę polecam, mnie po niej naprawdę szybko włoski rosną. :)
jedyny minus to trzeba robić ją na ciepło, bo na zimno nie działa. ale ja sie cieszę, że się tak męczyłam bo teraz są efekty:D

pielegniarka86
30 czerwca 2010
włosy nie zęby, odrosną!! Głowa do góry :D:D

(?)
1 września 2010
sanotint ma bardzo dobry szampon do włosów zniszczonych są to kosmetyki naturalne więc widać szybko efekt na włosach.

neferetiti
31 stycznia 2011
W takim wypadku dobrze jest korzystać z profesjonalnych kosmetyków, które są używane przez stylistów i fryzjerów. Bardzo dobry jest regenerator Midollo Thermal Filler Form. Na kalamis.pl możesz go kupić za 74 zł [teraz właśnie jest w promocji]. A zapewniam, że będzie działał o wiele lepiej niż te odżywki, które są dostępne w każdej drogerii.