Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > schodząca opalenizna :(
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

schodząca opalenizna :(

pleasure
13 czerwca 2010
Próbowałam się jej pozbyć już na milion sposobów i nic, schodzi po troszeńku:( W dodatku skóra nie schodzi "płatami" tylko wygląda jak brud:( jak wycieram się recznikiem to skóra mi się roluje ;((
Szczerze mówiąc wyglądam jak bym była brudna;( Próbowalam prze roznych pilingow ale skóra schodzi nie w całosci:( to juz trwa ponad tydzien.
Nie wiem co z tym zrobić. nie mogę patrzeć na swoje ciało a co dopiero pokazać się chłopakowi ;(
i pomyśleć, że spędziłam na słoneczku tylko jeden dzień:(
Poradźcie coś drogie koleżanki:*

Ela
14 czerwca 2010
Poparzyłaś się. Kup maść zwykłą maść z witaminą A /w aptece płaciłam za nią 1 mc temu 3,5 zł /. smaruj się nią po kąpieli. Zdzieranie na siłe skóry niewiele da, najpierw nawiź skórę, wtedy naskórek będzie lepiej schodził.

vogue
15 czerwca 2010
mnie też się wydaje, że to jest wynik tego, że się poparzyłaś, a jakich kosmetyków używasz do pielęgnacji skóry po opalaniu?? Bo wiesz może pomogłoby ci coś takiego http://aanatural.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=1&Itemid=39 balsam zawiera aloes, który łagodzi podrażnienia, koi skórę, przyspiesza proces regeneracji. Może on pomoże ci na problem z oparzeniem słonecznym?

whynot
16 czerwca 2010
Niestety pozostaje ci tylko uzbroić się w cierpliwość. Na razie musisz regularnie używac peelingów( najlepiej gruboziarnistych) i na przykład oliwki dziecięcej . Na efekty będziesz musiała trochę poczekać,ale nie masz innego wyjścia

pleasure
16 czerwca 2010
heh najlepsze w tym wszystkim jest to, że poszłam na solarium jak zaczęła mi skóra schodzić...zapytałam kobiety co mam z tym zrobić-czy iść na solarium czy poczekać aż zejdzie, a ona na to, że to muszę "zaopalać" a nie zostawić :
Głupia posłuchałam : i teraz te miejsca gdzie skóra wtedy zeszła mam brązowe a tam gdzie mi teraz zeszła jest blada xD no żyć nie umierać : hehehe
Ela kupiłam sobie witaminke A, stosuje wraz z innymi balsamami na przemian, mam wrażenie, że jest lepiej, tylko, że jak wsmarowuje wit A top skóra się roluje;] ale to w sumie dobrze..niech wreszcie zejdzie do końca :]

(?)
17 czerwca 2010
Wlasnie takie pseudospecjalistki zawsze najbardziej zaszkodza, na wydre ...zeby tylko zarobic.Ta laska powinna sobie mozg ZAOPALIC.

pleasure
19 czerwca 2010
marta7 :) jesteś dobra:D dobrze powiedziane :P
chyba niestety w tych czasach trudno znaleźć dobrego specjaliste ktoremu nie zalezy na kasie;(