Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > Zęby !
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

Zęby !

xxxa
3 czerwca 2010
Jestem bulimiczką, ale staram się robić wszystko, żeby z tym skończyć jednak zęby i wszystkie witaminy straciłam. Niewiem co robić co jest najlepsze do jedzenie aby odbudować te witaminy i żeby zęby tak szybko nie wypadły...I w ogole co jeść żeby wzmocnić zęby ?
Bardzo proszę o POMOC !

domcia120
3 czerwca 2010
Nie wiem co ci doradzić . Wybierz się do dentysty może on ci doradzi coś w sprawie zębów . A odżywiaj się zdrowo i lekko : warzywa , owoce , lekkie posiłki . Dbaj o zdrowie i nie rób takich rzeczy więcej myślę , że ci się uda powodzenia ;) ;*

agusiaczek
4 czerwca 2010
Pierwsze co powinnaś zrobić to odwiedzić lekarza, który Ci przepisze odpowiednią dietę i witaminy ( możesz sama kupić w aptece, ale szukaj takich które mają dużo witamin i pierwiastków). Spożywaj dużo nabiału i jaj, bo w nich jest zawarty cenny wapń, który wzmacnia kości. Dużo ryb morskich, bo w nich jest fluor, a także owoce i warzywa, bo te zawierają witaminy. Delikatne pasty przeznaczone do chorób przyzębia i miękkie szczoteczki.

Ela
7 czerwca 2010
Na początek spróbuj świeżych warzyw, teraz latem będzie tego mnóstwo. Są one lekkie i zdrowe, na pewno Tobie to pomoże przy problemie z bulimią.

just89
20 lipca 2010
a ja mam tak, ze strasznie psuja mi sie zeby.. ;( jestem w 6 miesiacu ciazy i dentystka mi powiedziala ze puki nie urodze nie moze nic zrobic bo teraz moge dostac przebarwien na zebach i koszmarnie bede wygladac. najgorsze jest w tym ze psuja mi sie gorne jedynki i prawa dwojka gorna ;( zeby sa coraz krotsze, a do tego szkliwo mi odskakuje i robia sie biale linie na zebach;((
sporzywam duzo witamin, nabialu, ale to i tak nic nie daje. co ja mam zrobic? nawet paste do zebow zmienilam na specjalistyczna, bo dziasla zaczely mi obficie krawic, urzywam miekka szczoteczke do zebow zeby zmniejszyc tarcie po szkliwie i dziaslach.
naprawde musze jeszcz 3 miesiace przeczekac zeby do dentysty pojsc???

ola87r
14 września 2010
dobry dentytsa dla bulimiczek to dr Tomasz Rozwadowski z Krakowa