Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > depilacja wrastanie włosków
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

depilacja wrastanie włosków

madoskaaa
18 czerwca 2009
Miesiąc temu kupiłam sobie depilator poniewaz miałam dość maszynki i sleczenia nad nogami. Pytałam kolezanek one były zadowolone ja na poczatku tez ale gdy włoski zaczeły odrastac wastały mi sie w skóre :( wyglada to bardzo brzydko. Czy króraś z was wie jak mozna tego uniknac? Czy sa jakies preparaty albo cos? Sama uzywam piling i balsam ale nie widze poprawy POMOCY :(

Maery
18 czerwca 2009
No takie są tego efekty, nie da się uniknąć. Piling, szorować gąbką pod prysznicem, a nawet wyciskać te co rosną a nie chcą wyjść.

madoskaaa
18 czerwca 2009
No tak ale golac tez miałam takie tylko mniej...

deidri
18 czerwca 2009
jest to efektem tego ze podczas golenia pod wlos cebulka wlosa zostaje umiesiona, rosnace wlosy juz nie rosna w pierwotnym kierunku(do dolu) tylko buntuja sie rosnac ku gorze, najskuteczniejsza metoda zapobieganiu temu jest pierwszo ogolic wlosy "z wlosem" a potem" pod wlos" i po problemie, jednak jak zrobic to z depilatorem nie wiem bo uzywam maszynki :) a i dobry balsam na odrastajace wloski tez sie przyda aby odrastaly slabsze

madoskaaa
18 czerwca 2009
Mam taki balsam i wylewam go na siebie litrami ;) nie wiem jak bedzie z ta metoda z włosem ale sprobuje :) Dziekuje

deidri
18 czerwca 2009
wiem to z telewizji bo kiedys ogladalam program o modzie w sumie tyczylo sie to meskiego zarostu ale ja sprobowalam na swoich nogach i okolicach intymnych bo tez zawsze mialam pelno takich krostek po depilacji i faktycznie mi pomoglo

(?)
18 czerwca 2009
Moim zdaniem lepiej gorlic nogi normalnie maszynka i stosowac taki preparat jak np veet

agusiaczek
18 czerwca 2009
Szorstka rękawica i wykonuj codziennie masaż depilowanych miejsc... plus peelingi i mleczka.

madoskaaa
19 czerwca 2009
Dziekuje:) Dla mnie depilacja maszynka to koszmar bo każdy dzien bym musiała sie golic :(
Dziekuje za rady :)

(?)
19 czerwca 2009
hej :)wiem cos o tym bomialam tak samo,po jakims czasie wloski byly coraz slabsze ,mniej ich bylo i przestaly wrastac:) w tej chwili depiluje raz na 1,5 miesiaca i mam spokoj:)

madoskaaa
19 czerwca 2009
Marta :) kooffana dziekuje Ci za te słow:) Super dzieki:)

(?)
20 czerwca 2009
a bardzo prosze:)

brysia
25 maja 2010
Ja tez jak zaczelam sie depilowac woskiem wloski mi wrastały, ale to mija po kilku razach depilacji. mozna tez kupic u kosmetyczki balsami przeciwwrastajacym wloskom.