Strona główna > Grupy > Pielęgnacja i wygląd > Rozstępy ; !!!
Pielęgnacja i wygląd
Pielęgnacja ciała. Piękna czysta i zdrowa skóra. Kosmetyki: kremy, balsamy, mydełka, żele pod prysznic, olejki, itp

Rozstępy ; !!!

domcia120
24 czerwca 2009
Ostatnio pojawiły sie u mnie na udach rozstępy ! ; Strasznie szybko przybywa mi na wadze ... Nie wiem co mam zrobić ; jak można pozbyć się rozstępów ?!

domcia120
24 czerwca 2009
Dodam jeszcze że nie dawno miałam niedowagę i z reguły jestem szczupła ...

malastka
25 czerwca 2009
Z tego,co mi wiadomo rozstepy czesto powstaja wlasnie przy wahaniach wagi.Skora nie wytrzymuje tempa chudniecia lub tycia.Chociaz w sumie nie ma reguly...to bardzo indywidualna sprawa-podobnie jak celulit...Jesli je masz,to raczej juz nie zlikwidujesz(chyba,ze operacyjnie_desperado! :),mozesz ewentualnie rozjasnic kremami czy innymi specyfikami.

Ela
25 czerwca 2009
to chyba ja ci mogę pomóc ;]
Całe życie (przez jakieś 18 -19lat) miałam małą niedowage, lub była na tym minimum prawidłowej wagi.
Po skończeniu szkoły średniej nagle waga poszła w góre (praca biurkowa), przytyłam 7kg ;) pozbyłam się anemi, zawrotów głowy itd (typowe dla kobiety) Na moich udach pojawiły się najpierw czerwone ślady, przeraziłam sie tym, zaczęłam smarować balsamami,więcej chodzić, zmieniły się w jasne blizny. W niektórych miejscach już znikły - zostało tylko kilka tych największych - na szczęście jak będę szła na basen, czy plaże to mogę ubrać spodenkowy dół od bikini i będzie prawie okej.
Co miesiąc (badź 2, zależy kiedy mi się skonczy balsam) kupuje inny balsam do ciała. Smaruje się wieczorem po prysznicu, masuje skóre z 5-10 minut jak wcieram. Rano czy przed wyjściem jak mam chwile też smaruje, ale już bez masażu (brak czasu)Teraz mam ten http://www.amora.pl/soraya-summer-slim-balsam-wyszczuplajaco-antycell-p-10213.html(ten w tej butelce z tyłu) Jest gęsty, dobrze się wchłania, mam już go 2mc i została mi jeszcze 1/3 ;] Ma praktyczny dozownik.
Dodatkowo chodze na siłownie, nie jest to często, czasem 2-3 razy w tygodniu , czasem raz, a czasem mam przerwe (chodzę kiedy tylko mogę po 1-2h).

domcia120
25 czerwca 2009
Dzięki za odpowiedzi postaram się coś z tym zrobić ;) pozdrawiam ;)

Maery
25 czerwca 2009
Ja zawsze jakieś miałam ale po ciąży mam od cholery. Polecam krem Mustela na rozstępy i blizny. Ja smaruję się już długo ale po 4-5 miesiącach zauważyłam że zanikają mi te co się zrobiły parę lat temu. Smaruję się nim już kolejne parę miesięcy i działa rewelacyjnie, ale trzeba się codziennie minimum 1-2 razy smarować przez minimum 6 miesięcy żeby był efekt.

Ela
26 czerwca 2009
to ja zapytam Martę ;] o coś istotnego jak prawdilowo powinno sie wmasowywać balsamy/kremy/maście na takie miejsca?

(?)
29 czerwca 2009
Elu nic istotnego nie dopisze czego byście nie wiedziały:)ekspertem nie jestem:)ale z tego co wiem masaż w całym słowa tego znaczeniu odgrywa tu istotna role...nie wystarczy sie pogłaskać:D chociaż sama po sobie wiem ze przed snem,przed praca właśnie tak to w moim przypadku często wygląda:) Rozstępów sie nie zlikwiduje całkowicie chyba ze droga chirurgi estetycznej ale można sprawić ze zbledną ,spłyca się i zbliża do koloru otaczającej je skory,najważniejsze jest "działać"w czasie gdy się pojawia i są jeszcze sine?czerwone?(kosmetykami pobudzamy skore do powstanie nowych włókien kolagenu) gorzej sprawa wygląda gdy minie trochę czasu i zbledną same ,wtedy już nic się nie da zrobić będą jakie są:(
Ja sama "nabawiłam się ":)w czasie ciąży tarłam sie po parę razy dziennie rękawica (kuliste ruchy),pilingami i używałam Musteli myślę ze gdybym tego nie robiła miałabym ich więcej i były by głębsze .

Ela
2 lipca 2009
Ja wiem że to nie zniknie, cóż na szczęście nie jest tak źle ;)) nawet się przyzwyczajam do nich, przecież je też trzeba pokochać, wkoncu to nasze cialo ;))
O i znalazłam sobie strój kąpielowy na lato - sportowy - spodenki i top na góre, wygląda całkiem ładnie i zakryje te moje "pręgi" Teraz chodzę na siłownie i jest tam masaż rollowy, calkiem fajna rzecz, trochę boli, ale warto, bo skóra zaczyna być jędrniejsza.

(?)
2 lipca 2009
:):):)dobre masz podejscie do sprawy:D :):)jak moje jak na razie toleruje:)
masazyk:D:D:D tez bym z checia poszla ale pracuje juz na pelnym wymiarze godzin i w tygodniu nie mam jak ,a w weekendy to zawsze cos i czasu na nic nie starcza:( napisz cos wiecej /drogie?/jak to wyglada?

Ela
3 lipca 2009
to dodatek do siłowni ;) coś jak rozszerzony karnet.
Cenniki sa różne wszystko zależy od marki i jakości. Ja chodzę do Matrixa w Egu na Kartę Multisport. Takich siłowni gdzie jes ten masaż rolowy jest oczywiście więcej. http://sunrise.opole.pl/bodycwicz.htmpo prosotu sobie siadasz na tym i czasem zmieniasz pozycje, czasem stoisz, czasem leżysz, zależy gdzie chcesz masować np nogi, uda, brzuszek itd ;)

juliii
5 lipca 2009
moja siostra ma rozstepy a ma 14 lat... kupila sobie maść i 2 razy dzinnie smaruje i czeka na efekty. przybrała na wadze i dlatego ma takie problemy zreszta ja u siebie tez to przyuważyłam na ciele ale taki prawie nie widoczne ale ja nie przytylam wiec powinnam sie zważyc :)

(?)
6 lipca 2009
wyglada przyjaznie ale wspominalas ze troche boli;) zakrece sie kolo siebie w centrum i zobacze czy maja takie ustrojstwo:D

(?)
8 lipca 2009
ja też mam rozstępy, pojawiły się jak miałam ok 15 lat na biodrach i z tyłu łydek, teraz już są mniej widoczne, ale jak się przyjrzeć to białe pręgi są... :/

Ela
9 lipca 2009
W jakim sensie Boli? ;] po prostu ja ustawiam na maksa (regulujesz prędkość), żeby efekt był większy w krótszym czasie. Już zaczynam sie przyzywczajać. Po skończeniu masażu swędzi trochę skóra ;DD czyli widać, że zaczyna działać. Po powrocie do domu biorę prysznic i smaruje się balsamem, a moja skóra jest super jędrna tego dnia. Polecam
Jak będziesz szła weź sobie gazetke do poczytania ;] żeby się nie nudzić, albo koleżankę do pogaduch.

dnmMili
23 lipca 2009
są jakieś kremy, tylko nie wiem czemu owy fakt Cię tak martwi - nikt nie jest idealny :)

gonja
11 marca 2010
Na rozstępy najskuteczniejsza metodą jest Mezoterapia, która połączona z dermabrazją daje niezłe wyniki, bo kremy i balsamy niestety ale dają mizerne efekty albo w ogóle żadnych, także jeśli ktoś chce się pozbyć tego to najlepiej poddać się takiemu zabiegowi w dobrej klinice, która ma w tym doświadczenie jakieś i robi to najlepiej.

allice
16 marca 2010
No na mnie też niestety kremy balsamy i takie tam nie działają, zastanawiałam się akurat nad mezoterapią bezigłową, która też daje świetne efekty, a warto na wiosnę zrobić porządki ;-) trochę na ten temat znalazłam na stronie kliniki dr Sankowskiego, bo tam właśnie jest też możliwość skorzystania z zabiegów kosmetycznych co w połączeniu może odnieść skutek.

gonja
17 marca 2010
O, to dobra klinika, zdaje się brała udział w programie "Chcę być piękna" tam to i ja chętnie poszłabym na pozbycie się brzuszka którąś z nieinwazyjnych metod, podobno oni tam najdłużej się tym zajmują i mają ogromne doświadczenie, że o świetnym zespole chirurgów nie wspomnę.

allice
17 marca 2010
a tak brali udział w programie, i mają ponad piętnastoletnie doświadczenie w metodach nieinwazyjnych, a ja tak dla ciekawości znalazłam na temat wspomnianej wcześniej jednej z metod
Mezoterapia bezigłowa jest to najnowocześniejszy, nieinwazyjny system odmładzania skóry oraz redukcji cellulitu i tkanki tłuszczowej. Stanowi alternatywę dla klasycznej mezoterapii igłowej. Mezoterapia bezigłowa wykorzystuje w swoim działaniu zjawisko elektroporacji. Polega ona na użyciu specjalnej fali elektromagnetycznej występującej w postaci impulsów. Dociera ona do wnętrza skóry, jak również poprzez błonę komórkową do wnętrza komórki, wprowadzając głęboko w tkanki odpowiedni preparat co powoduje, że terapia jest bardzo efektywna.