Strona główna > Grupy > Zdrowie > Walka z nałogiem
Zdrowie

Walka z nałogiem

Deijaneira
2 listopada 2008
Drogie Limetki, mam pytanie do tych pań, którym udało się rzucic palenie. Macie jakieś skuteczne metody?

pleasure
2 listopada 2008
Mnie najdłużej udało się wytrzymać 3 tygodnie i potem wróciłam:(
teraz udaję przed chłopakiem, że nie "kopcę", jak mieszkam u niego parę dni to nie palę przez te dni;] ale jak wrócę do siebie to od nowa się zaczyna:(
plus taki, że ograniczyłam do 5 fajek dziennie a wcześniej paczka starczała mi na 1,5dnia....

laos
3 listopada 2008
Ja (jako n ie kobieta) miałem sposób troszkę dziecinny, ale skuteczny. Poprostu kupowałem sobie lizaczki. W momencie gdy chciało Mi sie zapalić to sięgałem po lizaka. Pomogło 2 rok bez nikotyny.

Deijaneira
7 listopada 2008
Eh, lizakom mówię stanowczo nie! Rok temu zmieniłam pracę - na siedzącą i troszkę mi się przytyło. Lizaki są w moim przypadku mocno niewskazane. Kiedyś sporo paliłam, odstawiłam papierosy jak zaszłam w ciążę i miałam 2,5 roku przerwy. Jakoś ciężko mi się zmobilizować...

sylwka152
11 listopada 2008
Trzeba naprawde tego chciec poprostu......Znajdz sobie w internecie filmik o tym co sie dzieje w organizmie palacza...jak wyglądaja jego płuca itp....napewno to pomoże...

Niki
15 listopada 2008
Tez kiedys sporo palilam i po zajsciu w ciazy mialam 2 lata przerwy. Przez nastepne 2 lata znowu sporo palilam.Obecnie nie pale od 4 miesiecy.Rzucilam za pomoca plasterkow niqitin. Nie powiem ze nie chce mi sie palic ale narazie jakos sie trzymam.

aala
16 listopada 2008
Trzeba bardzo chcieć. Przy uzależnieniu psychicznym wziąć pod uwagę tycie. Nie palę od roku, przytyłam po 3 miesiącach 12 kg- z trudem zrzucam chodząc z kijkami. Odstawiając papierosy stosowałam gumy nicotrette- 4mg potem 2mg. Zapobiegało o napadom głodu. Rok wcześniej próbowaam z dobrym skukiem biorezonansu, ale dopadł mnie stres i złamałam się. BRT zamiast gum. Powodzenia