Nie odpowiem Ci na to pytanie,ale powiem Ci,ze pilnuj tego! Niech lekarze zrobia cos aby ten ubytek czyms sie uzupełnił,bo w przyszlosci moze ci sie odezwac mocny ból jak nie zadbasz o to. Dam Ci przyklad,moze troszke inny ale jednak..
Kiedys w podstawowce wybilam sobie zeby,poprostu bieglam na lekcje i jakos sie tak przewrocilam,ze zebami trzasnelam o beton....huk byl potezny,wszyscy z klas z wyszli. Nie mialam 2 pierwszych zebow,ogolnie nie bolalo mnie az tak by plakac,raczej bylam przerazona.Wstawili mi nowe 2 pierwsze zabki i sprawa sie zamknela. Bylo to 10 latemu.I wlasnie po 10 latach budze sie rano z wielkim bólem...nie milosiernym jezdzilam od dentysty do dentysty,zaden nie pomogl mi.Co 4 godzinny bralam tabletki ketonal,przez 5 dni. Te tabletki tak mnie "odurzyły,ze masakra".Po 5 dniach inny jakis dentysta zrobil mi rtg ,i wyszlo,ze mam ubytek w koscuach,w dziasle i dlatego taki bol mam. Oczywiscie pomogli mi,ale zauwaz,ze przez 10 lat bylo dobrze,dopiero teraz bol sie odezwal. A gdyby mi wczesniej zrobili rtg zebow,te 10 lat temu to pewnie by do czegos takie nie doszlo.A jeszcze ile pieniedzy poszlo,zaliczylam 5 dentystow prywatnie,kazdy mi cos grzebal,i kasowali po 100 zl...
A ten bol co ja przeszlam,to jeszcze nigdy takiego nie mialam,i gdyby nie te tabletki ketonal,to chybabym sie z bolu zabila. A przeciez ketonal to ciezkie i mocne tabletki,ale bralam oslonowe na tabletki,wiec nie bylo tak zle.
Wiec Edytko uwazaj,ja wiem,ze kosc zebowa,a kosc od nogi to inna rzecz ale jednak badz ostrożna:-)