Strona główna > Grupy > Zdrowie > Chore Serce.?
Zdrowie

Chore Serce.?

alexandraa13
30 grudnia 2009
Dziewczyny poradźcie mi...
boję się że mam chore serce.
choć Echo serca robiłam 1,5 roku temu.
Co jakiś czas czuję uciski serca i jego ból.
Nie wiem czy to coś znaczy...
Mam 15 lat,mówię to już Mamie aby poszła ze mną na to Echo.
ale ona mówi że nie trzeba...
a co gdy naprawdę mam je chore?
Czy te bóle coś znaczą,może jest to jakieś ostrzeżenie???
proszę o odpowiedź.

24edytka91
30 grudnia 2009
jeśli mama mówi ze nie potrzeba to pewnie nie ma obaw do paniki naprawdę, to nawet czasem z przemęczenia tak możesz mieć. No ale jeśli chcesz to zawsze możesz iść sama i się upewnisz.

domcia120
30 grudnia 2009
Idź sama do lekarza rodzinnego i powiedz , że czujesz ból ona ci na pewno pomoże .

Edyto a co jeśli jednak coś jest nie tak ?
Czy nie lepiej iśc do lekarza dla pewności ? .. .

24edytka91
30 grudnia 2009
Trzymaj się cieplutko i na pewno wszystko jest OK. wiem, że to tylko słowa no ale zawsze to coś ;*

domcia120
30 grudnia 2009
co ty gadasz dziewczyno

24edytka91
30 grudnia 2009
Właśnie dlatego napisałam żeby poszła sama do lekarza...

niunka710
30 grudnia 2009
serce nigdy nie boli jesli cos z sercem jest nie tak to bedziesz czuła ucisk pomiedzy piersiami lub w dolnej czesci lewego cycuszka wiem to bo mam chore serce!!!jesli masz takie objawy to idz mozesz sprawdzic swoje serce ale jesli 1,5 roku temu nic ci nie wyszło to sie nie boj..a moze to wszytsko jest zwiazane na tle nerwowym stresy itp moze wtedy serce przyszpiesza swoj rytm bicia i wtedy odczowa sie ze boli...tak naprawde nie ma co panikowac jestes mloda moze przejmujesz sie za bardzo tym ale jesli ci zalezy na tym to pojdz sama na badanie do lekarza:)duzo zdrowka zycze:)

Adka
30 grudnia 2009
Lepiej idz dla pewnosci,moze to nic zlego ale jednak zbadaj serduszko:-)
Przynajmniej bedziesz spokojna.
Wiesz,czasem gdy człowiek sie zdenerwuje,to tez sa tzw.newrobole,i one wystepuja w roznych miejscach,moga ono nawet wdać sie koło serca,przyczym ten bol zaczyna promieniowac i wtedy tez serce może bolec.
Zrób ekg. Lekarz rodzinny da ci skierowanie ,wiec bedzie to bezpłatne badanko.
A dopoki nie zrobisz sobie badania,to nie denerwuj sie:-)

czarnulka1724
30 grudnia 2009
Ja mam stwierdzone nerwobóle no i objawy są akie jak Ty to opisałaś... Może za bardzo przejmujesz się szkołą?

Adka
5 stycznia 2010
I jak tam serduszko sie czuje?
Badania byly robione jakies?
Pozdrawiam