Strona główna > Grupy > Zdrowie > Białe plamki na rękach !
Zdrowie

Białe plamki na rękach !

Madziusiaxxx
28 sierpnia 2009
Dziewczyny mam problem.Rok temu byłam na wakacjach na Majorce,jak wróciłam to załważyłam dziwną jedną plamke na prawej ręce , a przez cały rok zrobiło sie ich mnóstwo ! Co to może być ? Bo słyszałam że bielactwo,ale jak zobaczyłam w neta to mi to nie wygląda tak . Plamki sa niewielkie ,ale wyglądają bardzo nieestetycznie,tak jakby mi skóra schodziła;/ POMOCY !

kjvisage
28 sierpnia 2009
Tez mialam ten problem. I co sie okazalo? Alergia... w moim wypadku na czekolade! O Zgrozo! A ja pochlanialam czekolade tonami! Ale teraz czekolady juz nie jem i plamki zniknely. Ale bylam z tym u dermatologa i przepisal mi jakas masc. Smarowalam okolo miesiaca i wtedy to zniknelo. I juz sie nie pojawia. Czasem tylko jak sobie skubne kawalek czekolady ;) A tez pewna pani straszyla mnie bielactwem.
Czy w miejscu tych plamek masz wysuszona skore? Wygladalo jakby mi schodzila skora i do tego taka sucha... Moze wybierz sie do dermatologa?

Madziusiaxxx
28 sierpnia 2009
Noo właśnie w miejscu tych plamek skóre mam przesuszoną , wiec chyba masz racje ;]
Wybiore sie do dermatologa,tak to konieczne,ale nie wiem czy to będzie alergia,miałam już robione testy skórne,nawet na początku tego roku i nic nie wykazały , cóż ... heh ... do lekarza własnie wybieram sie już rok xD

A i dziękuje za odpowiedz ;]
Ulzyło mi że to jednak nie bielactwo ,uff xD

pleasure
28 sierpnia 2009
ja też miałam z tym problem. poszłam do dermatologa i okazało się, że jest to łupież pstry (biały plamki które się nie chcą opalić). dostałam maść i przeszło:)
Wyskoczyło mi to po opalaniu.
Ale dermatolog mowil, ze mozna sie tym zarazic opalajac sie w solarium i przymiezajac ubrania w sklepach:(

pielegniarka86
28 sierpnia 2009
A korzystałaś wcześniej z solarium?? Z tego, co wiem to połączenie solarium i opalania na slońcu wywołuje plamy.

agusiaczek
28 sierpnia 2009
Najlepiej jakbyś się przeszła do dermatologa... bo przyczyn może być mnóstwo. U mnie takie plamki były objawem uczulenia na związki chemiczne ( fosforany).

Madziusiaxxx
28 sierpnia 2009
Do pielegniarka86 nie korzystałam nigdy z solarium i nie korzystam , nom mam nadzieje że to jedno z tego co mówicie a nie bielactwo ;]
Dzięki wielkie za pomoc , tym razem udam się do lekarza,nie będę zwlekać kolejny rok xD

Adka
28 sierpnia 2009
Dziewczyny maja racje,idz do lekarza on ci pomoze:-)Bedzie dobrze:-)

just89
1 września 2009
ja mam to samo ;/ z tym że u mnie sk óra w miejscu plam nie jest wysuszona, jest normalna nie licząc tego że są białe plamki ;/ ni9e idzie tego opalić ;/ wcześniej korzystałam z solarium i to może to jest przyczyna tego ;/ słyszałam że CLOTRIMAZOLUM jest dobry na te plamki ale nic nie pomaga ;/ chyba też się wybiorę do dermatologa...

Andzelina0410
4 września 2009
Miałam ten sam problem. Poszłam do dermatologa i powiedział mi, że to jest "łupież pstry" przepisał mi "Noell" po jakiś 2tyg. wszystkie plamki zniknęły. Co najważniejsze już się nie pojawiły:) A miałam z tym problem jakieś 3 lata temu!

Andzelina0410
4 września 2009
A lekarz pediatra nie pomoże! Mi wymyślił jakąś grzybice skórną. A okazało się,że to ten łupież. Idź do dermatologa.

gonja
13 września 2009
Ja mam to samo na nogach, a po tegorocznym opalanku całe łydki mam w bialych plamkach :(