Strona główna > Grupy > Diety > Głodówka i inne diety - co...
Diety
Zdrowe odżywianie się. Porady dietetyków.

Głodówka i inne diety - co myślicie ?? x)

Niki337
16 marca 2009
heja limetki ;)

chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was stosowała już głodówkę i jeśli tak to jakie miałyście efekty i jak bardzo trwałe x)

Ja ogólnie schudłam na różnych dietach 26 kg x) ładnie prawda ?? ale nie doszłam jeszcze do wagi którą chciałabym mieć, a mianowicie 55 kg x) a ponieważ mój organizm odmawia oddawania tłuszczu przy znikomych ilościach jedzenia, to muszę go skatować by oddał złogi x) dodatkowo jeszcze ćwiczę.. a to już Hardcore XD

Dziś mam 1 dzień znowu ;p po zaczęłam tydzień temu.. ale 3 dni jadłam/ przerwałam dietę więc zaczynam od początku.. daje sobie 2 tygodnie max trzy - bo muszę jeszcze odpowiednio wyjść z diety na święta.

ale powiedzcie jak Wam szło x) bo ciekawska jestem ;p

Buźka

slodkamalinka
25 marca 2009
Głodówkami doprowadzisz organizm do ruiny. Można je stosować raz na duży okres czasu, dla oczyszczenia ciała z toksyn, dlamnie max to raz w roku. Jeśli będziesz sie tak katować to będąwypadać Ci włosy,psuć się zęby, łamać kości.
Skutecznym sposobem na pozbycie się tłuszczu to ćwiczenia, wysiłek fizyczny. Można go wspomagać suplementami dietytakimi jak bio cla z zieloną herbatą, wtedy Twoje ciało będzie wyglądać ładnie i zdrowo.
Buźka

Stephani
26 marca 2009
Popieram slodkamalinke, głodząc ciało nie sprawisz,że będzie piękniejsze, a to że będziesz wazyć te 55 kg,to pewnie nie za długo. Efekt jojo ie dopadnie. Lepiej ćwiczyć, dobrze odżywiać się, a dla lepszego spalania tłuszczu są suplementy takie jak właśnie bio. One działają przy wysiłku fizycznym szybciej redukując tłuszcz, a wspomagając budowę mięśni. To jest dobra droga do utrzymania zgrabnej sylwetki na długi czas.

(?)
28 marca 2009
Witaj . . . Dziewczyno :( szkoda mi ciebie , bo widze , że jestes jedna z ofiar odchudzania . . . nie zrozum mnie zle nie chce ci pisac nic zlosliwie nie o to chodzi eh rozumiem , że kobiety maja zazwyczaj jakies kompleksy jedna chce byc grubsza druga chudsza jena miec krecone wlosy inna proste , ale bez przesady wazne jaka jestes w srodku a nie na zewnatrz pamietaj ale skoro zle ci z twym cialem to rob to w zdrowy sposob zastap np slodycze owocami jogurtami kefirami serkami chrupkami kukurydzianymi ryzem platki z mlekiem kanapki jedz z warzywami np ogorek pomidor salata itp itd cwicz biegaj teraz robi sie piekna pogoda nie chodz np na silownie ale sobie biegaj po okolicy np po lesie lace nie dosc ze to przyjemne to pozyteczne jezdz na rowerze rolki . . . napewno tez osiagniesz efekt jak bedziesz sie stosowac ale nie bedziesz musiala glodowac i bedziesz zdrowsza organizm bedzie silniejszy szkoda zdrowia na cud diety i glowoske na dluzsza mete ci to nie wystarczy w Afganistanie Afryce itp ludzie gloduja marza by wygladac jak ty by miec co jesc a nie umierac z glodu i sie przewracac przemysl to i uszanuj to co masz , sprobuj sie zaakceptowac taka jaka jestes a nie ciagle marudz i daz do idealu . . . pozdrawiam i nie gniewaj sie za to co napisalam ps zapraszam na

pomocproblemy.bloog.pl

Butterfly
1 kwietnia 2009
Witaj. Głodówka jest dobrym sposobem schudnięcia ale nie polecam. Organizm człowieka różnie reaguje na głodówkę. Stosowałam taką dietę głodową pare razy skończyło się na omdleniach potem bałam się wychodzić z domu żeby czasem gdzieś nie zasłabnąć. Dodatkowo przy takim chudnięciu nie masz siły acy zadbać o ciało. Pamietaj że chudnąć zostają fałdy skury których należy się pozbyć cwiczeniami i masażami. Wygłodzony i wycieczony organizm sobie nie poradzi.

Bila
16 czerwca 2009
Jesli chcesz uzyskac fachowa porade to wejdz na www.abcodchudzanie.pl
Tam uzyskasz odpowiedz od kogos, kto sie na tym zna. Polecam, bo sama korzystam!

alexandraa13
19 lipca 2009
Słuchaj ja też stosowałam różne diety.
próbowałam głodówki itp.
w końcu poszłam do dietetyka...
poradziła mi dietę że 3 główne posiłki i 2 małe.
czyli śniadanie,II śniadanie,obiad,podwieczorek i kolacje (NAPRAWDĘ PODZIAŁAŁO).
na początku nie wyobrażałam sobie jak wytrzymam...
efekty były natychmiastowe...
po kilku dniach.
miałam w tydzień chudnąć od 0,5 kg do 1 kg.
teraz gdy minęło już 1,5 miesiąca schudłam 5 kg.
nie jest to fascynujące ale zupełnie inaczej się czuje,wpłynęło to na moje samopoczucie i czuje się piękniejsza. ; ).
gdy idę ulicą nie martwię się już że pomyślą "o jaki grubas".
teraz gdy idę ulicą myślę "NIECH PODZIWIAJĄ!".
wystarczy 1,5 miesiąca żeby poczuć się piękniejszą. ; ).
pije tylko wodę (smakowa może być)
jem sporadycznie słodycze( 1 raz w tyg.)
zaczęłam od tego np.

Śniadanie - 2 kanapki + Herbata lub Kawa.
II śniadanie - jakiś Owoc.
Obiad - (To co lubimy)
podwieczorek- szklanka mleka lub kakao.
kolacja - jakaś zupa.

polecam i powodzenia!

alexandraa13
19 lipca 2009
Słuchaj ja też stosowałam różne diety.
próbowałam głodówki itp.
w końcu poszłam do dietetyka...
poradziła mi dietę że 3 główne posiłki i 2 małe.
czyli śniadanie,II śniadanie,obiad,podwieczorek i kolacje (NAPRAWDĘ PODZIAŁAŁO).
na początku nie wyobrażałam sobie jak wytrzymam...
efekty były natychmiastowe...
po kilku dniach.
miałam w tydzień chudnąć od 0,5 kg do 1 kg.
teraz gdy minęło już 1,5 miesiąca schudłam 5 kg.
nie jest to fascynujące ale zupełnie inaczej się czuje,wpłynęło to na moje samopoczucie i czuje się piękniejsza. ; ).
gdy idę ulicą nie martwię się już że pomyślą "o jaki grubas".
teraz gdy idę ulicą myślę "NIECH PODZIWIAJĄ!".
wystarczy 1,5 miesiąca żeby poczuć się piękniejszą. ; ).
pije tylko wodę (smakowa może być)
jem sporadycznie słodycze( 1 raz w tyg.)
zaczęłam od tego np.

Śniadanie - 2 kanapki + Herbata lub Kawa.
II śniadanie - jakiś Owoc.
Obiad - (To co lubimy)
podwieczorek- szklanka mleka lub kakao.
kolacja - jakaś zupa.

polecam i powodzenia!

neferetiti
8 lutego 2011
Głodówka jest na pewno najgorszym pomysłem na zrzucanie kilogramów. Jest mało efektowna, a do tego wyniszcza organizm. Ostatnio znalazłam ciekawy artykuł na temat, dlaczego większość diet jest nieskuteczna: http://vimed.pl/2010/06/dlaczego-wiekszosc-diet-jest-nieskuteczna/Można dowiedzieć się z niego dużo ciekawych rzeczy i wziąć je do serca przy naszej walce z kilogramami.