Strona główna > Grupy > Diety > Wegetarianizm.
Diety
Zdrowe odżywianie się. Porady dietetyków.

Wegetarianizm.

czarnobiala
19 czerwca 2008
Jakie jest wasze podejście do tego rodzaju 'stylu życia' ?

slicznotka
19 czerwca 2008
jak dla mnie baba ale do tego trzeba miec tez silna wole bo ja nie wyobrazam sobie swojego jadlospisu bez miesa okrutne ale niestety prawdziwe
podziwiam wszystkie te osoby ktore nie jadaja miesa

(?)
20 czerwca 2008
oj moje podejscie to raczej kiepskie jestem typowym miesozercą :) i nawet nie przepadam za bardzo za warzywkami :) ale szanuje przekonamia innych co do takiego odżywiania sie :)

(?)
20 czerwca 2008
Wegetarianizm fajna rzecz, ale nie dla wszystkich. Próbowałam, mój organizm dał rade rok funkcjonować bez mięsa. A w tamtych czasach zdobycie zastepczej zywnosci nie było łatwe! Straciłam sporo włosów i dostałam anemie :(
Wkurzaja mnie ludzie, którzy zostaja wegetarianami, bo jest to modne... i np. uważają, że moga jeść białe mięso, bo białe jest cacy a czerwone nie!! bzdura!
mój małżonek jest typowym mięsożercą i uważa wegetarian za oszołomów... mnie zreszta też jak sobie wymyślam diete np. wg grupy krwi :)

(?)
20 czerwca 2008
Tu sie z toba zgadzam jak ktoś nie je miesa to pod żadną postawią

Deijaneira
21 czerwca 2008
Nie mogę sobie wyobrazic niejedzenia mięsa. Dzisiaj jestem po grillu: jedliśmy kaszaneczkę, karkówkę i boczek. I jak tu tak nie jesc takich smakołyków... Szacunek dla tych, którzy potrafią się obejsc bez jedzenia padlinki :)

(?)
21 czerwca 2008
A ja powiem tak... jak narazie wszyscy się wypoawiadali, że nie potrafili by żyć bez mięsa. Ja przeszłam na wege jakieś 6 lat temu i nie jem mięsa i jajek do tej pory. Jajka też się zaliczają do wegetarianiuzmu ale nie każdy tak myśli. Dużo osób twierdzi też, że nie powinno się jeść ryb. Powiem jedno... wegetarianiuzmu jest wiele typów więc nie powinno się z kimś kłucić o diete. To tylko wyłączna jego sprawa. Nie jem mięsa bo wiele się naczytałam i wiele naoglądałam zdjęć... wiele gwiazd nie je mięsa ale nie o to w tym chodzi, nie chodzi o żadną modę. Poprostu jak by wam to powiedzieć... mięso jest głównym powodem zawałów itp... poczytajcie sobie ;)) Pozdrawiam

Deijaneira
22 czerwca 2008
Pierwsze słyszę, żeby jedzenie mięsa było główną przyczyną zawałów

(?)
22 czerwca 2008
Dellia mieso nie jest przyczyna zawalow...a cholesterol ...u ludzi ktorzy w ogole nie jadaja miesa przez dluzszy okres...tak jak pisala Portofina najczesciej konczy sie to anemia.

Ela
24 czerwca 2008
Jem mięsko w mniejszych ilościach , na co mam ochote to wcinam ;] ogranizm sam wie czego chce wystarczy się dobrze wsłuchac w jego rytm. a wcale nie będzie się otyłym czy za chudym...

(?)
24 czerwca 2008
ja nie jestem wegetarianką. Organizm potrzebuje mięsa faktycznie jego brak prowadzi do anemii ale spokojnie można je zastąpić jakimiś warzywami.Jednak uważam że meni z samych warzyw jest po prostu nudne i choć nie przepadam za mięsem. Czasami dobrze zjeść porcję mięsa.

(?)
26 czerwca 2008
boze nastepna ktora nie ma pojecia o tym co pisze! pierwsze slysze zeby jedzenie miesa wywolywalo zawal serca! na to wyglada ze ludzie pierwotni ktorzy zywili sie glownie miesem wygineli umierajac masowo na zawal serce:) hahaha
rozbawilam sie normalnie czytajac to! dziewczyny zamiast marnotrawic czas w necie poczytajcie troche o tym i owym a dopiero wypisujcie tutaj te swoje madrosci,bo az zal czytac...

(?)
26 czerwca 2008
Ja już nie jem miesa od 4 lat :) Jestem zdrowa i szczupła (nie wychudzona) i nie mam wyrzutów sumienia. Kiedyś jadłam COŚ CO KIEDYŚ ŻYŁO. TO MÓGŁ BYĆ TWÓJ PIES, KOT CZY CHOMIK!!

(?)
26 czerwca 2008
porofino jesteś tak samo głupia jak i twój mąż... udławcie się mięsożercy!

(?)
27 czerwca 2008
A Ty czego VegeGirl? masz zamiar prowadzic tu jakąś osobistą wojne?? co własnego zdania nie można mieć?? Dlatego derenwują mnie ludzie, którzy nie przedstawiwszy swoich racji od razu kogoś obrażają!!

(?)
27 czerwca 2008
Nutty 7 sorry ale chyba cos ci sie pomylilo, kot,pies, chomik?????? :))))))))))))
co najwyzej zezre swinie,krowe lub jakiegos ptaka:)))

(?)
27 czerwca 2008
swiat jest tak skonstruowany,
od zawsze ludzie jedli mieso,
i tak zapewne pozostanie
jak ktos chce inaczej to kto mu broni????
po co sie czepiac zjadaczy miesa???
czy ktos sie czepia roslinozercow???
VegeGirl jak bys nie wiedziala rosliny tez czuja.....

Deijaneira
27 czerwca 2008
Portofina, tu co chwilę ktos kogoś obraża, trzeba w końcu jakiś porządek zrobic :)

(?)
27 czerwca 2008
Deijaneira zycze powodzenia!!!!!!!!!!!!!:p

(?)
30 czerwca 2008
a ja jem wszystko, co popadnie prucz krupniku