Strona główna > Grupy > Diety > Dieta South Beach
Diety
Zdrowe odżywianie się. Porady dietetyków.

Dieta South Beach

Farai
4 maja 2011
Hej dziewczyny stosowałyście juz tę dietę? Czytałam o jej etapach i wydają się dość ciężkie, dla mnie nie picie kawy to wielki wyczyn :P
Jak stosowałyście to podzielcie się wrażeniami :)

amandaa
10 maja 2011
Pierwsza trwa 2 tygodnie, wymaga najwięcej dyscypliny i wysiłku. W tym czasie organizm odzwyczaja się od złych nawyków żywieniowych, rezygnujemy z takich rzeczy jak: słodycze, owoce, pieczywo, ziemniaki.
Druga jest już dłuższa i mniej restrykcyjna, pojawiają się nowe dozwolone produkty (np. owoce, ale też nie wszystkie). Jej czas każdy dobiera indywidualnie.
3 faza nie jest już dietą, tylko zdrowym sposobem odżywiania, na całe życie. Nie ma już produktów zakazanych, jemy to na co mamy ochotę, musimy tylko zwracać uwagę na to, żeby większość produktów miała niski indeks glikemiczny.

Początek jest najtrudniejszy. Jeśli jadłaś słodycze, to będzie Ci ich najbardziej brakowało. Ale pamiętaj że możesz tylko bez cukru :P
No i z tą kawą będzie Ci też ciężko. :(

Powodzenia :)

Meandra
28 maja 2011
A czy po takiej diecie nie ma efektu jojo? Bo coś mi się wydaje, że to jednak będzie nieuniknione. Wydaje mi się, że lepszym pomysłem będzie pójście do dietetyka który dostosuje indywidualnie do Ciebie dietę. Np. w Centrum Medycznym Vimed można przejść dietę, która jest oparta o kod genetyczny. Do tego jest się cały czas pod opieką lekarza, także przynajmniej będzie wiadomo, że cały proces przebiega tak jak trzeba. Moim zdaniem jest to bezpieczniejsze rozwiązanie.