Strona główna > Grupy > Diety > Brzydki zapach- jak sobie poradzić?
Diety
Zdrowe odżywianie się. Porady dietetyków.

Brzydki zapach- jak sobie poradzić?

xxxa
19 sierpnia 2010
Od wielu lat męczę sięzprzykrym zapachem w ustach rano kiedy wstaje albo po kilku godzinachkiedy umyję zebyw ciągudnia...
Co pić,są na to jakieś leki...??
To jest bardzo irytujące i stresujące. Gdzie kolwiek nie wyjade z przyjaciólkami jest mi bardzo wstyd. Co mam zrobić?
Poradźcie mi.
Pozdrawiam:)

Merc
19 sierpnia 2010
Miej zawsze gumę do żucia przy sobie, śpij przy otwartym/uchylonym oknie, używaj płynu do płukania ust - przynajmniej dwa razy dziennie i myj zęby wieczorem. Zgłoś się również do dentysty na kontrolę i zapytaj się co możne z tym zrobić.
(Też miałam taki problem, może wydać się głupie, ale poszłam do dentystki i tak mi powiedziała, powiem szczerze, że pomaga).

Pozdrawiam xD

Ela
20 sierpnia 2010
Najpierw do dentysty idź polecz zęby, może masz jakieś chore, a na razie częściej myj zęby, możesz też kupić odświeżać do ust i gumy do żucia.

shelka
17 września 2010
Dokładnie odwiedź dentystę, jeśli to nie zęby są przyczyną sprawdź stan gardła i migdałków. A masz może zgagę? Może treść żołądka cofa ci się i to jest przyczyną przykrego zapachu?

Krysia
8 marca 2011
dentysta to podstawa, dobrze jest tez dobrać sobie odpowiednią pastę do zębów ;)

Meandra
28 maja 2011
Jeżeli masz ten problem od dawna, to możliwe, że są problemy albo z zębami, a nawet mogą to być problemy żołądkowe, także może lepiej będzie pochodzić po lekarzach i sprawdzić co się dzieje. Dzięki temu na pewno uda Ci się pozbyć tego uciążliwego problemu.