Strona główna > Grupy > Diety > Jak się odżywiasz?
Diety
Zdrowe odżywianie się. Porady dietetyków.

Jak się odżywiasz?

Ela
12 marca 2010
Mówi się, że jesteś Tym co jesz. Co o tym sądzicie?
Jak wygląda wasza dieta (jedzenie domowe, fast foody, a może specyficzna dieta)?
Dla tych co chcą schudnąć czy przytyć bardzo dobry temat. Napiszcie a może doradzimy Wam coś ;)

agusiaczek
12 marca 2010
Staram się jeść w miarę możliwie zdrowo. Jedzenie jak najbardziej domowe, w tym warzywa, które są na surowo bądź gotowane. Zrezygnowałam z margaryny do smażenia na rzecz oleju, kolorowe napoje zamieniłam na soki i wodę mineralną, zamiast chipsów ( które uwielbiam) gryziemy świeżą marchewkę. Jeśli smażę kotlety nie robię ich w panierce. Czasami tylko mam taki swoisty bunt i pozwalam sobie na colę, chipsy i słodycze ( których nie jadam często). Nie umiem jednak zrezygnować ze słodzonej kawy i herbaty, którą słodzę ok 3 łyżeczek i chyba nie zrezygnuję- nie cierpię gorzkiej! Nie najadam się- jem tyle ile potrzebuję by nasycić głód. W sklepach zwracam uwagę na to co kupuję- czyli na zawartość produktu. Często można znaleźć "sałatki rybne bez dodatku ryby"... a reszta to chemia i konserwanty ;P

Maery
13 marca 2010
Żartujesz?!?! :D

agusiaczek
13 marca 2010
Z czym??? Z tą sałatką rybną- nie żartuję...

domcia120
14 marca 2010
Przecież taka sałatka to sama chemia :p

pielegniarka86
14 marca 2010
ja jem na co mam ochotę, a później niestety widzę efekty w postaci pryszczy (od słodyczy) :( ale piję codziennie herbatę z bratka i pomaga zwalczyć mi moje dolegliwości z cerą

Ela
14 marca 2010
z tą sałatką to prawda ;] więcej w niej chemi niż ryby.

agusiaczek
14 marca 2010
Radzę również zwracać uwagę na produkty z serii fit dla dbających o linię, bo już się spotkałam z puszką ryby zwykłą i właśnie fit. Zdziwiło mnie, że ta fit ma o 20 kcal więcej od zwykłej.

Ela
14 marca 2010
agusiaczek masz rację, widziałam ostatnio na takim opakowaniu, że niby ok. 80kcl, ale jak przeliczyłam na 100 gram to wyszło tyle samo kcl co 100 gr chipsów.

(?)
14 marca 2010
oj tak...! ja tez to zauwazylam produkty typu fit i light ,moze i tluszczy maja mniej za to cukrow...np platki typu fit;)
Agusiaczku a ja kiedys widzialam dzem o smaku truskawkowym, ktory nigdy nawet nie lezal kolo truskawki:D

Z reszta dziewczyny zebysmy widzialy jak wiekszosc produktow i z czego robia nigdy bysmy nie tknely...!Ja kiedys bardzo lubilam metke..:)i wszelkie konserwy do poki nie zobaczylam jak i z czego sie to robi...wyleczylam sie:)Ale jesc cos trzeba i ze wszystkiego nie da sie wyleczyc:D

Jak sie odzywiam? staram sie patrzec odzywac zdrowo i musze sie kontrolowac.Bo ja generalnie kocham jesc i pewno zarla bym wszystko, gdyby nie to ze mam cholerna tendencje do tycia...mam okresy buntu najczesciej w zime i po takich okresach przybieram z 5 kg, potem idzie wiosna i kombinuje jak kon pod gore zeby sie tego pozbyc i znowu mam okres ze sie zdrowo odzywiam:D Masakra

W tej chwili jestem na antybiotyku ale od przyszlego tygodnia przechodze na diete proteinowa Dr Pierre Dukan.
Moze znajdzie sie ktos chetny? Jest to dlugo trwala dieta skladajaca sie z 4 etapow ,gdyby byl ktos chetny moglabym ja przepisac razem z przepisami i zalozyc osobny temat:)

pleasure
15 marca 2010
A ja prawie od urodzenia nie jem mięsa. Jedynie co zjem to piersi z kurczaka, a tak to nic. Na samą myśl o0 mięsie jest mi nie dobrze :O
Zamiast tego jem owoce, warzywa, soję oczywiście (ale nie za często). No i co najgorsze jem mnóstwo sera, co w tamtym roku odbiło się namoim zdrowiu- lekarka stwierdziła, że zaczynam być uczulona na ser:O

lime
30 czerwca 2010
Chce się w końcu za siebie zabrać i szukam sobie diety. Znalazłam na stronie jednego SPA diety jakie oferują przy swoich turnusach odchudzających, nie wiem jednak na która mam się zdecydować, podaje linka bo trochę ich jest: http://www.primaveraspa.pl/?go=odchudzanie_turnus_kondycyjny, a może osławiona obecnie dieta Dunkuna?

Meandra
29 lipca 2011
Ja mam zamiar zmienić swoje nawyki żywieniowe. Ostatnio znalazłam nawet ciekawy artykuł, które produkty są najlepsze dla kobiet: http://vimed.pl/2011/06/5-super-produktow-zywnosciowych-dla-kobiet/Znalazłam tam trochę wskazówek, co do tego jakie produkty należy wziąć pod uwagę, żeby być zdrowszym. Trzeba w końcu wziąć się za siebie ;)