Strona główna > Grupy > Diety > hej chodzi o uda..
Diety
Zdrowe odżywianie się. Porady dietetyków.

hej chodzi o uda..

xxxa
23 czerwca 2009
Pewnia jak większość dziewczyn mam problem z udami.. nie są grube tylko poprostu na prawej nodze mam umieśniane udo a na lewiej nie zreszta jak nosze spodnie to w okolicach intymnych porpsotu udo ociera mi sie o drugie udo.. chcialabym ten tłuszczyk schudnąć bo nie wygląda to efektownie zreszta kazde spodnie w tych miejscach mi sie przecieraja;/ Powiedzcie jak mozna schudnąc w tym włansie miejscu i co zrobic zeby zrzucic mase mieśniaowa z ud zeby byly poprostu zwykle szczupłe uda.. ( mialam kiedys pomysł zeby miec deite ktora sie tlko pije i je np jabłka..) schudnie sie baardzo mozna nawet wyglądac jak anorektyczna ale takiego efektu neichce ci z tego ze są chude jak paytyki ale to fajne nie ejst... ) chyba ze bym zrobiła taka diete przez miesiac i pote jadła tylko bardzo sptoniowo i nadal utrzymywała to... moze bym schudła tą mase miesniowa? jak myślicie.

xxxa
23 czerwca 2009
jeśli ktos bedzie wiedział jak pomoc to niech pisze na maila wysle zdjęcia które będa pokazywaly uda ... zeby mozna bylo pomóc schudnąć. pozdrawiam:) (marylka_s@poczta.fm)

Ela
23 czerwca 2009
Nie musisz się tak katować, jeśli się chce schudnąć po pierwsze jedz regularnie posiłki co 3h. Możesz jeść 5-6 razy dziennie (przed snem najlepiej z 2h przed), ale w mniejszych ilościach.
Organizm jest cwany jesśli jesz 3 posiłki to odkłada sobie na pózniej w postaci tkanki tluszczowej własnie w takich miejscach jak uda, brzuszek, itp.
Polecam więcej chodzić, ruszać się i pij wode co dziennie po 1,5 litra (to oczyści organizm), na śniadanie możesz zjeść płatki fitness (z mlekiem 0,5% ewentulanie ciut tłustszym na początek jeśli ci nie będzie smakować) na lunch 1-2kanapki na bułce ziarnistej/czy pieczywo wassa/ tylko nie smaruj masłem ;]] możesz jeść kanapki z warzywami np pomidorki (nie tuczą) ogórki, czy chuda wędlina np polędwica, itp (najlepiej drobiowe) Do tego jabłko, pomarancza, itp (unikaj bananów i winogron - tuczą!). Jedząc obiad ogranicz ilość ziemniaków i makaronów, zastąp to większą ilością warzyw i koniecznie unikaj tłustych sosów i .. sałatek z majonezu. Potem możesz zjęść jakąś przekąskę z owocow (mamy lato :P) albo lekką sałatkę, na kolacje możesz znowu zjeść płatki, lub coś innego jakaś kanapka ;]

Ela
23 czerwca 2009
uwaga:
- unikaj napoi gazowanych (pepsi,cola) czy soki doprawione kilkunastoma łyżkami cukru ;/ Już lepiej pić wodę - która jest bardzo zdrowa
- nie jedz chipsów, orzeszków solonych , itp - juz lepiej zamiast tego skub słonecznik :) poprawia włosy i paznokcie i zajmuje ręcę
- na obiad możesz z mięsa (musi być troszkę w twojej dziecie, dla kobiety jest ono ważne,zeby nie popadła w anemie) zjeść : rybkę, chude mięso wieprzowe, kurczak - w ogole drób jest mniej tuczący

xxxa
23 czerwca 2009
dzięki bardzo:) a jakie cwiczenia robic zeby schudby te uda? i masa mięśniowa?

Ela
23 czerwca 2009
Jest tego trochÄ™ :), np
http://www.sfd.pl/Jakie_‡wiczenia_na_uda_-t20536.html
http://cwiczenianauda.blox.pl/html
http://www.vns.pl/_uroda/cwiczenia_uda1.htmtu masz ruchome obrazki :))
Dodatkowo bieganie dużo daje jeśli nie lubisz biegać, to dużo spacerków. Jak masz pieska :) to do parku, patyk porzucać mu, pobiegać za nim i on i Ty wyszalejecie się. Jest to znacznie fajniejsze od rutynowego biegania.
Ja bym Ci zaproponowała :) te 3cie ćwiczenia, codziennie + dużo spacerków i zdrowa dieta poniżej.

truskaweczkania
25 czerwca 2009
ja próbuję zrzucić swój tłuszczym na skakance, rowerze. Wzmacniam mięśnie ud i pośladków ćwiczeniami typu : leżenie na boku i unoszenie wyprostowanej nogi z jednoczesnym napięciem mięśni jak wysoko dam radę oraz wiele innych...
Z masy mięśniowej nie dasz rady schudnąć, a jeśli zaniedbasz te mięśnie które masz już wypracowane, staną się one nie estetycznie wiotkie. Bardzo brzydko to wygląda, wiem coś o tym.
Pozdrawiam :)

truskaweczkania
25 czerwca 2009
warto też wybrać się na siłownię, tam instruktorzy pomogą Ci dobrać odpowiednie ćwiczenia

Krysia
2 marca 2011
hej, ja właśnie chodzę na siłownie tylko że moi instruktorzy każą sobie płacić 80 zł za taką konwersację, no więc mam pytanie do was, jak ćwiczyć na siłowni żeby pozbyć się tłuszczu z nóg a nie nabrać mięśni ?