Strona główna > Grupy > Włosy > Doczepiane włosy
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

Doczepiane włosy

smerfetka710
18 maja 2011
Czesc dziewczyny.Pisze do was w takiej sprawie,szykuje mi sie wesele,a mam krociutkie włosy,prawie sciete na chłopaka,czy moge doszepic włosy,do nich..Chciałam wygladac inaczej,doczepic stuczne włosy...Tylko nie wiem czy nie mam zbyt krotkich włosów...

ona1999
19 maja 2011
hej, nie doczepialam nigdy wlosów, ale jakis czas temu konsultowałam sie z osoba, ktora doczepia pasma i pytalam czy jest mozliwosc przedluzenia grzywki, ona powiedziala, ze to nie jest dobry pomysl, bo zazwyczaj wlosy na grzywce sa krotkie i bedzie widac ringi.. wiec wydaje mi sie, ze krotkich włosów moze sie i podejmie, ale jakis dobry fryzjer i co pewnie za tym idzie drogi... poza tym nie wiem czy wiesz, ze to niszczy wlosy strasznie? w necie jest mnostwo watkow na ten temat i osob, ktore ro robia, pocztaj

agusiaczek
19 maja 2011
Przedłużanie włosów nie niszczy włosów. Nie wiem skąd masz takie informacje ale są błędne.
Masz różne metody przedłużania włosów nie tylko na ringi, ale także na keratynę, kleje, klipsy.. w zależności od metody min długość włosa musi osiągnąć ok 6- 15 cm.

amandaa
20 maja 2011
Zgodzę się z Ona1999 , bo ja również słyszałam o tym że doczepki niszczą naturalne włosy. Przy wyciąganiu dopinek, moja przyjaciółka straciła bardzo dużo swoich. Dodam ze miała na klipsy. Także widziałam że dużo włosów jej wypadło.

agusiaczek
20 maja 2011
Amandaa to co napisałaś jest totalną bzdurą....

Klipsy to są małe spineczki naszyte na pasma włosów, więc nie mam pojęcia jakim cudem mogła stracić włosy przy ich ściąganiu ( chyba że zamiast odpinać to je szarpała). Sama osobiście posiadam takie i nie straciłam ani jednego włosa, a często je zakładam i ściągam. Dodam, że to najlepsza metoda przedłużania, bo i szybsza i tańsza.

Natomiast jeśli ktoś chce tanio ściągnąć pasma na klej czy keratynę i kombinuje w domu to się nie dziwię, że wyrywa sobie włosy. W każdym salonie fryzjerskim, w którym doczepiają włosy są preparaty, które rozpuszczają spawy...

domcia120
22 maja 2011
Ja również polecam klipsy a doczepianie keratyną i różnymi innymi klejami nie ponieważ faktycznie wyrywa się przy tym włosy ... sama parę dni temu zdjęłam i nigdy więcej tylko wyrzuciłam pieniądze w błoto ... . Sama za niedługo wybieram się na wesele i będę doczepiała włosy na ringi też wygodne i nie niszczą się tak jak przy doczepianiu keratynowym .

amandaa
23 maja 2011
Widziałam przy zdejmowaniu ringów ile włosów wyciągała razem z doczepkami.A to rozczesywanie. W miejscu gdzie były sztuczne włosy były strasznie zniszczone.

teresa1998
31 lipca 2011
http://elkaaapl.gliteruje.pl- tam znajdziesz odpowiedz , dużo dorad ,polecam ! :) [ skopiuj a potem wklej tam gdzie sie wpisuje adres strony bo jak klikniesz to ci otworzy inną strone ]

afrodytka
4 stycznia 2012
mnie jakoś nie przekonują tak do końca przyczepiane włosy, bałabym się, że w trakcie imprezy, albo co gorsza wesela jakieś pasmo by mi spadło, szarpnełabym etc. i narobiłabym sobie wstydu ;) Już chyba wolalabym przedluzanie wlosów.