Strona główna > Grupy > Włosy > Ratunku, włosy żółte.
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

Ratunku, włosy żółte.

smerfetka710
28 marca 2011
Czesc
Mam włosy koloru ciemny blond,chciałam je rozjasnic i kupiłam sobie rozjasniacz palette,gdy nałozyłam trzymałam tyle ile jest podane na opakowaniu moje włosy wyszły zołte,tak starsznie zołte,umyłam je szamponem z joanna color system ktory eliminuje zołtawy odcien włosów,i nawet nic to nie dało.Co mam zrobic?A dodam ze mam troche zniszczone włosy i teraz rozjasnione,czy jest sens kłasc nastepna farbe np platynowy blond?czy mam poczekac...Wstydze sie swoich włosów bo po raz pierwszy mi tak włosy wyszły....

agusiaczek
28 marca 2011
Farba do włosów!!! Odcień brąz, bądź jasny blond, ale ryzykujesz że możesz zniszczyć jeszcze bardziej włosy. Natomiast jak chcesz jakiś średni blond to tylko i wyłącznie ciepłe odcienie!!! Byle nie zimne, bo wyjdą zielone.

A najlepiej udaj się do jakiegoś dobrego fryzjera, który oceni jaki zabieg będzie najodpowiedniejszy i nie zniszczy Ci definitywnie włosów.

smerfetka710
28 marca 2011
tyle ze nie mam kasy na fryzjera:(wyplukałam sie definiitywnie plus to ze straciłam prace i nie stac mnie narazie na fryzjera...

domcia120
29 marca 2011
Odczekaj 2 tyg aż włosy ci odpoczną jakoś się przemęcz z tym kolorem i zafarbuj później jakimś blondem ciepłym jak mówiła AGUSIA i zapamiętam jedno ! Nigdy w życiu nie farbuj paletą ! Ta farba najbardziej pali włosy ... Polecam farby z Garniera ja używam EO SuperBlond nie są one ani za jasne ani zbyt ciemne . Pamietaj że rozjaśniaczem sklepowym nie rozjaśnisz włosów i będą one zawsze żółte natomiast w salonie otrzymasz efekt lepszy ponieważ fryzjerka dobiera odpowiednią wodę do staniu twoich włosów itp . Reklamują teraz takie jednorazowe ampułki z Gliss Kura (koszt 4,99) jeśli znajdziesz coś takiego w drogerii to sobie kup mi na moje rozjaśniane włosy bardzo pomaga :) http://193.17.41.93/fo684/e2d5b99c00035d714ab4fe2a

smerfetka710
29 marca 2011
A moge użyć jakieś płukanki?lub gencjana,do tego czasu az bede mogła kolejny raz zafarbowac włosy?

Farai
29 marca 2011
Na pewno nigdy paleta! To nawet nie możan farbą nazwać. Kup sobie może szampon koloryzujący ziołowy. odcień również jakiś blond ale ciepły. nie nakładaj gencjany bo zrobią sie fioletowo zielone. Teraz kazdy kolor jaki nałożysz będzie się szybko zmywał więc zimne kolory będa przechodziły w odcienie zieleni. zaczekaj chwile i w tym czasie nakładaj odżywki na włosy zeby je dobrze nawilżyć.

smerfetka710
29 marca 2011
Czyli mam odczekac 2 tygodnie i uzyc jeszcze raz rozjasniacza?tak?Domcia?

agusiaczek
29 marca 2011
Domcia ma na myśli, że możesz kupić farbę jasny blond- ale nie z Pallete. Tylko z Garniera. Broń boże żebyś na te włosy położyła drugi raz rozjaśniacz bo łysa zostaniesz...

Nie wiem, czemu każdy narzeka na farby z Pallete, co prawda blondu nie używałam, ale ciemne kolory wychodzą piękne, nasycone. I nie zauważyłam, żeby włosy się niszczyły. Jedyny minus tych farb to, że nie idzie ich rozjaśnić bo mają takie mocne barwniki. Z blondów używam farb z Castinga, ale słyszałam że Garnier też ładnie łapie.
Do farb z garnier mam uraz, bo mi jakiś składnik nie pasuje i za każdym razem wychodzą dziwne, oryginalne i nie koniecznie ładne kolory.

domcia120
29 marca 2011
Ale SMERFETKA710 może spróbować Garnierem i może akurat jej ładnie złapie . Mi się wydaje , że paleta to najbardziej żrąca farba ...
co do rozjaśniacza to lepiej nie nakładać bo faktycznie mogą ci się włosy skruszyć i zostaniesz łysa . Jak już masz rozjaśnione włosy rozjaśniaczem to możesz włosom nadać kolor farbą tylko jak już mówiłam wcześniej lepiej odczekać ze 2 tyg i dać włosom odpocząć :) .

smerfetka710
29 marca 2011
Czyli mam sobie kupic garniera ale juz nie rozjasniacz tylko sama farbe?tak i nałozyc na moje zołte włosy?

agusiaczek
29 marca 2011
Tak jest :) O rozjaśniaczu zapomnij. Wcześniej je przetłuść, żeby już ich nie męczyć tak. Potem radziłabym Ci je nawilżyć jakimiś odzywkami czy maskami.

smerfetka710
30 marca 2011
A jaki możecie mi podsunąć odcien garniera?nie znam sie niestety na ciepłych lub zimnych blondach.

agusiaczek
30 marca 2011
Zależy jaki chcesz. Jeśli ma być bardzo jasny czy jasny blond możesz wybrać każdy odcień. Ale jeśli chcesz średni, bądź ciemniejszy to już tylko ciepły np słoneczny czy złoty.

domcia120
30 marca 2011
Pisałam ci już żebyś spróbowała tym co ja mam nazywa się on SuperBlond . Na opakowaniu farby jest zresztą pokazany odcień włosa .

smerfetka710
31 marca 2011
Szukałam w internecie super jasny blond i on pokazał mi ze to jest rozjasniacz...

agusiaczek
31 marca 2011
Krem rozjaśniający- nie polecałabym na już rozjaśnione włosy, jeśli o mnie chodzi, ale są różne farby, poniżej wklejam link z próbkami.

http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTSPRD_HAIRCOLOR^COLOR_NATURALS^COLOR_NATURALS_DISCOVER&prdcode=P52001&varcode=3600540179906&back=1

tylko trzeba skopiować link bo coś nie chce się cały ładować....

smerfetka710
31 marca 2011
A jak zafarbuje tym kolorem włosy Garnier super jasny popielaty blond to wyjda ładne? http://www.superkoszyk.pl/product-pol-2056-GARNIER-COLOR-NATURALS-Farba-do-Wlosow-Super-Jasny-Popielaty-Blond.htmlten mi sie podoba?czy mam wziac jakis naturalny blond?

agusiaczek
31 marca 2011
Powinno wyjść ładnie, zważywszy na to, że już masz jasny kolor wyjściowy.

domcia120
1 kwietnia 2011
A nie najlepiej wybrać się do drogerii i tam kupić farbę ? Wybierz kolor : SuperBlond , platynowy zazwyczaj wychodzi w odcieniach szarego lub fioletu co mi się nie podoba i kojarzy ze starą babcią :p .

kingac300
5 kwietnia 2011
http://www.glitery.pl/polecam,laleczka819