Strona główna > Grupy > Włosy > Krecone wlosy
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

Krecone wlosy

landrynkaxp
12 marca 2011
mam naturalnie kręcone włosy .. tylko ze niestety często się puszą , albo za bardzo skręcają (wygladam wtedy jak baran , choć mam włosy za ramiona) .. jak je okładać żeby były ładne , długie loki .

domcia120
13 marca 2011
Masz włosy zaniedbane dla tego się puszą . Podam ci kilka rad żeby temu zapobiec bo sam kosmetyk tu nie pomoże .
1) czesanie : po umyciu rozczesuj mokre włosy od końcówek w górę najlepiej grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami .
2) Nawilżanie : stosuj odżywki polecam z Dove http://wizaz.pl/kosmetyki/foto/36949_250.jpg+ jedwabktóry kupisz w każdej drogerii
3) Suszenie : używaj "dyfuzora" to taka nasadka na suszarkę .
4) No i "Pianki" http://wizaz.pl/kosmetyki/foto/2437_250.jpg- podnosi włosy tuż u nasady i dzięki temu fryzura wygląda o wiele lepiej.

agusiaczek
13 marca 2011
Kręcone włosy potrzebują nawilżenia na maksa, bo z natury są suche. Pianki nie polecam bo daje efekt krótkotrwały i dodatkowo wysusza i tak już suche włosy.
W trakcie mycia nie masuj skory głowy za bardzo, bo zmywa się wtedy naturalne natłuszczenie. Odżywki nawilżające przy każdym myciu. Suszarka z dyfuzorem albo niech same schną, po wysuszenie wgnieć we włosy nic innego jak zwykły wosk! W sklepach jest z Joanny który polecam- sama go używam w salonie. Możesz też zakupić jakiś lotion specjalny do loków. Tak jak radziła Domcia czesz włosy tylko mokre i szerokim grzebieniem. Nigdy ich nie czesz suchych.

Nataliaia
5 kwietnia 2011
Hej,hej :)

na naszym rynku znajdziemy wiele balsamów które zapobiegają puszeniu się włosków, np NIVEA (taki różowy ) a do tego pięknie pachnie :)

puszące włosy jak już wcześniej zostało zauważone to zazwyczaj zniszczone włosy, więc dobrze im zrobi napewno wizyta u fryziera (bez marudzenia że ścinamy tylko samiusieńskie końcóweczki ) niestety, dla urody trzeba pocierpieć :) a włoski nie noga ODROSNĄ :)

Jeżeli chcesz mieć piękne długie loki bardzo dobrze zrobi im pianka do włosów kręconych (np. taft) sama mam z natury lekko poskręcane kosmyki , efekt mega bomba czad ;P;)

umyj włosy delikatnie je podsusz i nakładaj piankę wgniatając ją w swoją lwią grzywę ;) i tak pozostaw do wyschnięcia :) uważaj tylko aby włoski przy skórze głowy nie oklapneły i pamiętaj, WSZYSTKO Z UMIAREM ! :)

MAM NADZIEJĘ ŻE POMOGŁAM, BUZIAKI! :)

(?)
25 maja 2011
Przede wszystkim: włosy kręcone wymagają szczególnej pielęgnacji, ponieważ są najdelikatniejsze ze wszystkich znanych dotychczas gatunków włosów.
Właściwie, po umyciu nie powinno się w ogóle ich rozczesywać. Ale, to jest tylko możliwe w przypadku krótkich włosów. Długie włosy kręcone rozczesujemy bardzo, bardzo delikatnie grzebieniem o szerokich zębach. I nie wolno zapomnieć o nałożeniu przedtem odżywki ułatwiającej rozczesywanie.
Włosy kręcone nie znoszą suszarki. Ale, jeśli musisz je suszyć, bo czas Cię nagli, najpierw "potraktuj je" pianką do loków (wgnieć palcami), pochyl głowę do przodu i susz niezbyt ciepłym powietrzem suszarką, z dyfuzorem. Takie suszenie z głową pochyloną do przodu sprawi, że włosy nie będą przyklapnięte pod swoim ciężarem u nasady.
Nawet codziennie na końce włosów (ok. 5 cm od nasady do końca) nakładaj, a raczej wgniataj koniecznie jedwab.
Między myciami włosów - nie szczotkuj, nie czesz. Rano, zwilż dłonie wodą i układaj, wyciskaj loki dłońmi.
Przed myciem - koniecznie włosy wyszczotkuj. We wszystkich kierunkach. :-)

teresa1998
31 lipca 2011
http://elkaaapl.gliteruje.pl- tam znajdziesz odpowiedz , dużo dorad ,polecam ! :) [ skopiuj a potem wklej tam gdzie sie wpisuje adres strony bo jak klikniesz to ci otworzy inną strone ]

Mimi
17 listopada 2011
ja uważam, że na puszenie się włosów, najlepsza jest suszarka z jonizacja, ponieważ dzięki jonon ujemnym ,łuska włosa sie zamyka i dzięki czemu sa takie gładkie, nie puszą się i są lśniące , proponuję taką , jest bardzo fajna http://www.veba.pl/product-pol-8774-Suszarka-do-wlosow-Protect-1500W.html