Jakich używacie masek do włosów? Kupujecie czy robicie same? Maski działają regenerująco lub nawilżająco na włosy. W zależności od składu. Maski wymagają często nagrzania, gdyż pod wpływem temperatury ich składniki wnikają do włosa. Jak często stosujecie?
Ja czasami robię sobie taką naturalną maseczkę i pakuję tam żółtko, olej rycynowy, cytrynę i czasami naftę. Bardzo fajnie odżywia i nadaje połysk, ale domyślasz się ile paćkania z tym jest. ;) Jak mam czas to robię, jeśli nie mam, to bardzo lubię, zwłaszcza w lecie, maseczki na bazie mięty, bo genialnie oczyszczają skórę głowy. Jeden z moich ulubionych kosmetyków http://www.kalamis.pl/product-pol-4697-Peppermint-Scrub-Restorative-Hair-Sclap-Masque-50-ml.htmlMoże Tobie też przypadnie do gustu.
czarna porzeczka a tą maseczkę można kupić w sklepie czy tylko przez internet?
Ja używam HENNA TREATMENT WAX FOR BLONDES po tej odżywce włoski szybciej rosną i są mięciutkie :) czasami też po umyciu włosów polewam je wodą z sokiem z cytrynki :)
ja osobiście używam naturalnej maseczki która robie sama ;) dodaje 3 stołowe łyżki płynnego miody, 5 łyżek oleju i dwie krople ojejku rozmarynowego ( znajdziesz w skelach zielarskich). zostawiam na 30 minut na włosach po czym spłukuje i myję jakiś lekkim szamponem. włosy są po niej bardziej gładkie i mocniejsze . polecam ;)
Ja też lubię takie naturalne kosmetyki, ale ta maseczka, którą proponuje korba byłaby dla mnie za ciężka i miałabym po niej tłuste włosy. A latem to już wybitnie potrzebuję czegoś co oczyści skórę głowy, więc ta miętowa maseczka bardzo mi się spodobała. Nie jest tania, ale w końcu to jest sklep z profesjonalnymi kosmetyki, więc się nie dziwię. ;)
(?) 1 września 2010
raz w tygodniu stosuje maskę silikonową z sanotint a dodatkowo od wewnątrz stosuje kapsułki żelowe z migliorin pomagają tez na paznokcie .
Dziewczyny to zalezy jakie macie wlosy gdyz macie suche wlosy to najlepiej smarowac wlosy oliwe z oliwek to natluszcza wlosy a gdy macie normalne to najlepsze maseczki sa do splukiwania wtedy wlosy sa lekkie do ukladania:)