Strona główna > Grupy > Włosy > Jaka fryzura
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

Jaka fryzura

xxxa
17 marca 2010
Hmm mam podobną twarz do Ilony wrońskiej , chodzi o kształt i kości policzkowe a dotego takie falujace podrecajace sie wlosy czyli nijakie. kiedy prostuje na wietrze zaraz sie skręca;/ Niewiem jaka fryzura najlepiej w grzywce ale codzziennie niszczyć prostownicą to jeszcze gorzej ..?

Merc
17 marca 2010
ja używam na co dzień prostownicy, ale one mi się trzymają cały dzień. Kręcone włosy są piękne, podobają mi się ;)

Jeśli masz tą grzywkę, możesz sobie ją wyprostować a resztę naturalne zostawić jakiś kwiatek do tego i miód malina xD

Maery
17 marca 2010
Kurde, pianka i bardziej podkręć, no ile ja bym dała za takie włosy... a tak to mam wiecznie kucyka bo się nic nie da z nimi zrobić, ścięłam na króciutko żeby było fajnie to mi kurde w tydzień odrosły i dupa, fryzura nijaka :/

AnkaSkakanka
18 marca 2010
ja mam właśnie takie nijakie włosy..jak wyprostuję to się lekko zaczynają kręcić..jak chcę podkręcić to niedługo oklapną.. Z czasem wymyśliłam na nie sposób..może Tobie też podpasuje. Nakładam piankę i suszę na wolnych obrotach ugniatając..:) (jak przepis na ciasto to wyszło;)) później tapiruję mocno przy samej głowie żeby się podniosły trochę i jeszcze raz nakładam piankę..jeśli przesadzę z tapirem to lekko moczę ręce i wilgotnymi rączkami je ugniatam..

Adka
18 marca 2010
Szczerze? Teraz w modzie sa wlosy lekko kręcone,więc nie cuduj!

agusiaczek
18 marca 2010
Po pierwsze ładna fryzura wymaga nakładu pracy- sama z siebie się nie zrobi.
Po drugie jak już chcecie prostować włosy radzę zainwestować w porządną prostownicę i balsamy wygładzające.
Proste włosy powinny się trzymać do kolejnego mycia...
Włosy kręcone bądź falujące z reguły są suche więc potrzebują nawilżenia- czyli odżywek i balsamów przy każdym myciu.
Nie używajcie za często pianek, bo one wysuszają włosy, lepiej zakupić wosk, bądź żel w kremie i wgnieść w mokre włosy i zostawić do wyschnięcia bądź wysuszyć dyfuzorem.
Kolejna ważna rzecz to dobrze ścięte włosy i podcinane regularnie co 5- 6 tygodni w zależności od długości.

natural
22 czerwca 2010
Jak twoje włosy są takie nieokiełznane, to może trzeba by upinać je na co dzień - wtedy by się tak nie niszczyły, bo nie musiałabyś ich prostować, ale też nie musiałabyś tyle czasu spędzać nad ułożeniem fryzury. Jakiś prosty kok, czy spięte w ślimak włosy bardzo fajnie wyglądają, są to jedne z bardziej wygodnych fryzur.

neferetiti
8 lutego 2011
Możemy tutaj podawać różne fryzury, ale wydaje mi się, że nikt Ci tak nie pomoże jak profesjonalny stylista. Nie wiem dokładnie z jakiego miasta jesteś, ale jeżeli mieszkasz w okolicach Warszawy to dobrze jest się udać do salonu Berendowicz&Kublin, gdzie pracują bardzo dobrzy styliści. Na pewno nikt Ci tak nie pomoże w doborze odpowiedniej fryzury jak oni :)

teresa1998
31 lipca 2011
http://elkaaapl.gliteruje.pl- tam znajdziesz odpowiedz , dużo dorad ,polecam ! :)