Strona główna > Grupy > Włosy > z prostych na kręcone
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

z prostych na kręcone

pielegniarka86
14 lutego 2010
Z natury mam proste włosy, ale chciałabym zrobić sobie kręcone i nie wiem jak... Myślałam o trwałej, ale te loczki są za małe i będę wyglądała jak pudel. Wolałabym trochę grubsze loki. Poza tym boję się, że trwała zniszczy mi włosy. Są jakieś inne sposoby, żeby mieć kręcone włosy na dłużej i ich nie zniszczyć za mocno??

agusiaczek
14 lutego 2010
Masz do wyboru dwie trwałe- zasadową i kwaśną.Kwaśna jest łagodniejsza, ale jej efekty są krótkotrwałe, nadają włosom delikatny skręt. Polecana jest do włosów cienkich, delikatnych a nawet słabych.
Zasadowa natomiast trzyma się zdecydowanie dłużej. Polecana jest na włosy zdrowe i nie poddane rozjaśnieniom.
Wielkość loczków zależy od wielkości wałków nakręconych na włosy.
Trwała wysusza włosy i po tym zabiegu trzeba je solidnie nawilżać, a po jakimś czasi nie będzie kłopotu z włosami. Kilka tygodni temu sama się poddałam delikatnej trwałej w celu zwiększenia objętości włosów i nie żałuję- z początku włosy nie wyglądały ciekawie, ale z czasem wróciły do normy.

pielegniarka86
15 lutego 2010
moje włosy są cienkie i delikatne, farbowane, ale nie rozjaśniane. Ile kosztuje taka trwała kwaśna i na jak długo wystarczy??

(?)
15 lutego 2010
hmmmm ja powiem tak mam proste włosy - ciężko mi cokolwiek z nimi zrobić, ale nie wiem, czy poddałabym się trwałej.

agusiaczek
15 lutego 2010
Ciężko mi odpowiedzieć ile kosztuje, bo każdy zakład ma inne cenniki. U nas w salonie kosztuje ok 80 zł, ale mieszkam w niewielkim mieście.

pielegniarka86
15 lutego 2010
dzięki za informacje :)

pielegniarka86
26 lutego 2010
i zrobione :D teraz tylko muszę je nawilżać dobrze

AnkaSkakanka
18 marca 2010
no i jak? zadowolona jesteś z trwałej po czasie?

vogue
28 maja 2010
też jestem ciekawa, czy jesteś zadowolona z trwałej po czasie.
Moja siostra też miała zrobioną trawą dwa razy, Tylko, że jak zrobiła sobie trwałą pierwszy raz to nie wyglądała zbyt dobrze, bo niestety fryzjerka nie zrobiła jej tego dobrze, ale już za drugim razem wyglądała super;)
Ale masz rację w tej sytuacji będziesz musiała w szczególny sposób dbać o te włosy;)

whynot
2 czerwca 2010
Daruj sobie trwałą, to naprawdę niszczy włosy a efekt i tak nie jest zadawaląjący. Lepiej kup sobie piankę podkreślającą skręt włosów. Nakładasz ją na włosy , robisz "ślimaczki" , suszysz i masz piękną fryzurę. A przy okzaji nie wydasz majątku na maseczki regenerujące

nonszalancja
11 czerwca 2010
ja też czasami mam ochotę na kręcone włosy, czy coś w tym rodzaju, ale nie zdecydowałam się na trwałą, bo nie mam pewności jaki będzie efekt końcowy i czy nie zniszczę włosów. Kompromisowym rozwiązaniem jest dla mnie ta prostownica http://www.kalamis.pl/product-pol-3524-Prostownica-Hair-Goddess-Special-Edition-Black-elegancka-torebka.html, ona ma zaokrąglone boki, dzięki czemu można zrobić falę, trochę dodać objętości prostym włosom. Oczywiście świetnie się też sprawdza w drugą stronę, kiedy chcesz wyprostować, szybko się nagrzewa, ale ma fajną regulację, więc sobie nie przypalisz włosów. :) Może sprawdzi się też w twoim przypadku.

Szlachetna
21 czerwca 2010
Nonszalancja w tym sklepie jest tez pełno lokówek fryzjerskich. Można sobie dokupić tam jakiś profesjonalny utrwalacz i masz loki, fale czy cokolwiek chcesz. Ja bym też trwałej nie robiła. Teraz produkują tyle akcesoriów i kosmetyków do zmiany wyglądu włosów, że decydowanie się na trwałą nie ma sensu.

neferetiti
8 lutego 2011
Trwała nie koniecznie oznacza małych loków, to zależy od wałków jakimi będziesz miała ją robioną. Ale nie ma co ukrywać, że ten zabieg niszczy znacząco włosy. Zawsze możesz używać suszarko - lokówki, co jednak jest dosyć pracochłonne..no ale czego się nie robi, żeby dobrze wyglądać ;)

myszaaxd
9 lutego 2011
wejdziesz tu ? - http://www.glitery.pl/polecam,Karinek

Mimi
20 lipca 2011
włosy po trwałej bardzo ciężko doprowadzić do porządku, ja miałam trwałą i moje włosy dosyć mocno to odchorowały teraz już nie ryzykuje i postawiłam na lokówki i preparaty , które utrwalają fryzurę, przede wszystkim dlatego, że mam pole manewru, mogę codziennie zmieniać uczesanie, ale także dlatego, że włosy są przez to zdrowsze , dobre lokówki możesz znaleźć w sklepie kalamis.pl oni zaopatrują sklepy fryzjerskie więc jest pewność, że będzie to sprzęt dobrej jakości

teresa1998
31 lipca 2011
http://elkaaapl.gliteruje.pl- tam znajdziesz odpowiedz , dużo dorad ,polecam ! :)