Strona główna > Grupy > Włosy > prostowanie włosów...
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

prostowanie włosów...

niunka710
30 grudnia 2009
Mam pytanie czy jak prostujecie swoje włosy to uzywacie jakis preparatów chroniacy wlosy przed wysoka temperatura? bo ja uzywałam dove ale on nie chroni wlosów tak jak bym chciala :(mozecie mi cos doradzic?

24edytka91
30 grudnia 2009
Możesz użyć kosmetyków termoochronnych np. Loreal Studio Line Hot Liss Termo Ochrona lub Biosilk Silk Strate.

24edytka91
30 grudnia 2009
ja kiedyś tego ozywałam i polecam:)

domcia120
30 grudnia 2009
Ja prostowałam włosy przez 2 lata używałam wszystkiego ! A teraz mam strasznie włosy zniszczone :( Te preparaty z termoochronną nie pomagają maskują tylko włosy :pp

ale skoro już prostujesz to kup sobie jedwab ! :P

Adka
30 grudnia 2009
Rób raz w tygodniu kuracje odbudującą włosów. Tzn. kup jakies maseczki do włosow zniszczonych,dostaniesz takie cos np. w rossmanie. Nie sa one drogie a takie kuraacje pomagaja wlosom troche odżyc,ale na prawde musisz to robic raz w tyg.aby bylo widać efekty.

czarnulka1724
30 grudnia 2009
też mam ten sam problem co Ty...

agusiaczek
30 grudnia 2009
Bo żaden preparat choćby najlepszy nie ochroni do końca włosa przed szkodliwym działaniem prostownicy, te preparaty pomagają bardziej wygładzić włosy i natłuścić. Ogranicz używanie prostownicy i stosuj maski i odżywki nawilżające i regenerujące.

niunka710
2 stycznia 2010
Robie sobie kuracje domowe maseczki z jajka tzn z zoltka i miodu i oliwy z oliwek faktycznie pomaga mi!!o jakich maskach mowisz Adka?

Merc
3 stycznia 2010
słuchaj, nie wiem jakie Ty masz włosy, ale ja mam straszne (do prostowania) i mój kolega jest super fryzjerem kiedyś mi doradził żebym suszyła w odwrotną stronę (aby włosy np z lewej strony zaczesywać w prawą tak jak idzie głowa) i są dobre, trochę lakieru ewentualnie jak myję głowę to myję szamponem do prostowania, tylko po tym się często przetłuszczały. Życzę powodzenia ;)

Madziusiaxxx
13 stycznia 2010
Mam ten sam problem , to fakt że preparaty z termoochroną nie pomagają ;/
a niestety od prostownicy sie uzależniłam - DOSŁOWNIE ! i nie wiem co z tym zrobić :(

brysia
25 maja 2010
Ja polecam cement termiczny Kerastase. mozna kupic w dobrych salonach fryzjerskich.

whynot
2 czerwca 2010
To też jest jakiś sposób- swoja drogą bardzo dobry kosmetyk:) Wydaje mi sie,ze najważniejsze jest tak naprawdę dobranie sobie odpowiedniej prostownicy, takiej która nie niszczy bardzo włosów. Ciekawy jest model Hair Goddes( widziałam go na kalamis.pl), malutki i cały w tym jej urok:) Na dobrej prostownicy nie warto oszczędzac

Szlachetna
16 czerwca 2010
Pewnie że nie. Włosy za wolno rosną, żeby je rozwalić prostownicą z supermarketu za 3 dychy. Obczaiłam w tym sklepie whynot jeszcze fajniejszą: http://www.kalamis.pl/product-pol-314-BAB2075E-Spa-do-wlosow-High-Tech-GRATIS.htmlProstownica jonowa z płytkami nano tytanowymi;) Generalnie jestem zdania ze gadżety i preparaty fryzjerskie są najlepsze. Jak wychodzę od fryzjera, to zawsze mam ładniejsze włosy dzięki tym kosmetykom. Można sobie tam takie kupic.

Mimi
2 września 2011
a ja zainwestowałam w suszarkę z funkcją jonizacji i muszę powiedzieć, że mam bardzo mięciutkie włosy po takiej suszarce, a że suszę i prostuję codziennie to musiałam jakoś pomóc moim włosom oprócz odżywek i dobrego szamponu
za taką suszarkę trzeba trochę zapłacić ale warto http://magicznaplaneta.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=75&prod=252241